Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα χρηματοδοτούνται τα κόμματα που λαμβάνουν τουλάχιστον 1,5% στις Ευρωεκλογές
  • [02] Αποκατάσταση των αδικιών το σ/ν για τη δημόσια διοίκηση λένε οι Ν. Βούτσης και Γ. Κατρούγκαλος
  • [03] Την επέκταση των επιχειρήσεων του Frontex αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής, Γκιλ Αρίας
  • [04] Βερολίνο: Ελπίζουμε η Αθήνα να παρουσιάσει προτάσεις πριν το Eurogroup στις 11 Μαΐου
  • [05] Το Βερολίνο έκλεινε τα μάτια στην κατασκοπεία ευρωπαϊκών εταιρειών από την αμερικανική NSA
  • [06] Ινδονησία: Παράταση έλαβε η εκτέλεση των δύο Αυστραλών θανατοποινιτών
  • [07] Νέα "έξυπνη" κάρτα αντικαθιστά όλες τις πιστωτικές
  • [08] Κατά 20% αυξήθηκαν τα εμφράγματα τον τελευταίο χρόνο δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδη

  • [01] Θα χρηματοδοτούνται τα κόμματα που λαμβάνουν τουλάχιστον 1,5% στις Ευρωεκλογές

    Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία η κρατική χρηματοδότηση θα αφορά πλέον και τα κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων που έχουν συγκεντρώσει το 1,5% του συνόλου των έγκυρων ψήφων στις Ευρωεκλογές, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

    Η τροπολογία επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής εντός της εβδομάδος. Η τροπολογία δεν έχει επιπτώσεις στον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς το διανεμητέο ποσόν δεν μεταβάλλεται.

    [02] Αποκατάσταση των αδικιών το σ/ν για τη δημόσια διοίκηση λένε οι Ν. Βούτσης και Γ. Κατρούγκαλος

    Μια πρώτη ένδειξη γραφής της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η «αντιμεταρρύθμιση του μνημονίου» και το «πελατειακό κράτος» των προηγούμενων κυβερνήσεων, χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη των 3.900 απολυμένων υπαλλήλων ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι με τη συμπαράσταση του λαού θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας και ταυτόχρονα εμφανίσθηκε αισιόδοξος, όπως και ο κ. Κατρούγκαλος, για μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους.

    Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν θα μπορούσαν να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες του παρελθόντος, αλλά οι δυο υπουργοί δεσμεύθηκαν ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αδικιών με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στο μέλλον.

    Το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη των 3.900 απολυμένων υπαλλήλων θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το αργότερο στις 5 Μαΐου

    [03] Την επέκταση των επιχειρήσεων του Frontex αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής, Γκιλ Αρίας

    Την επέκταση των επιχειρήσεων του Frontex σε όλη τη Μεσόγειο και τα δυτικά Βαλκάνια, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυμάτων παράνομης μετανάστευσης, επεξεργάζεται το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής του οργανισμού, Γκιλ Αρίας.

    Λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό και των πρώτων ανακοινώσεων από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Γκιλ Αρίας μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί ποιος θα είναι ο ρόλος του Frontex στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική και σχολιάζει τα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου.

    Ο κ. Αρίας διευκρινίζει ότι ο Frontex δεν θα συμμετάσχει στις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις εντοπισμού και καταστροφής των σκαφών των δουλεμπόρων, επιχειρήσεις που θα έχουν στρατιωτικό χαρακτήρα και θα συντονίζονται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

    Επίσης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Frontex δηλώνει κατηγορηματικά ότι απόλυτη προτεραιότητα για τον οργανισμό είναι η διάσωση της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    [04] Βερολίνο: Ελπίζουμε η Αθήνα να παρουσιάσει προτάσεις πριν το Eurogroup στις 11 Μαΐου

    Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της εγκαίρως, πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο του Eurogroup στις 11 Μαΐου, εξέφρασε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Γι' αυτό εργαζόμαστε εντατικά. Αλλά, θα πρέπει να κάνουμε σαφές για μία ακόμη φορά ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», δήλωσε ο Γέγκερ.

    «Περιμένουμε τις προτάσεις και περιμένουμε επί εβδομάδες. Είναι απογοητευτικό, αλλά είμαστε υπομονετικοί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της έγκαιρα, πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

    [05] Το Βερολίνο έκλεινε τα μάτια στην κατασκοπεία ευρωπαϊκών εταιρειών από την αμερικανική NSA

    Η γερμανική καγκελαρία είχε ενημερωθεί ήδη από το 2008 περί αμερικανικών πρακτικών οικονομικής κατασκοπείας σε βάρος ευρωπαϊκών εταιρειών όπως της Airbus, όμως δεν αντέδρασε, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται σχετικά έγγραφα.Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) επιχείρησε να κατασκοπεύσει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μέσω του σταθμού υποκλοπών της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών (BND) στο Μπαντ Άιμπλινγκ, στη Βαυαρία.

    Η Bild αναφέρει ότι είδε δύο έγγραφα τα οποία έστειλε το 2008 και το 2010 η BND στην καγκελαρία για να την ενημερώσει για τις πρακτικές κατασκοπείας της NSA. Στα έγγραφα αυτά αναφέρονταν απόπειρες κατασκοπείας εκ μέρους της NSA από το 2005 με στόχο ηλεκτρονικές διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων του ομίλου EADS και του Eurocopter.

    Σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται μια πηγή στην κοινοβουλευτική ερευνητική επιτροπή, οι Γερμανοί προτίμησαν να κλείσουν τα μάτια για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη συνεργασία με την NSA, την οποία θεωρούν ουσιαστικής σημασίας ιδιαίτερα στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

    Η υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία ανέκαθεν υποστήριζε πως είναι θύμα της κατασκοπείας που ασκούν οι σύμμαχοί της.

    Η Γερμανία είχε συγκλονιστεί το καλοκαίρι του 2013 από τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συμβούλου της NSA, σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών είχε θέσει σε λειτουργία επί πολλά χρόνια ένα ευρύ σύστημα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών και των επικοινωνιών μέσω του Ίντερνετ Γερμανών, ακόμη και το τηλέφωνο της καγκελαρίου.

    [06] Ινδονησία: Παράταση έλαβε η εκτέλεση των δύο Αυστραλών θανατοποινιτών

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ινδονησίας συμφώνησε σήμερα να εξετάσει στις 12 Μαϊου την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο Αυστραλών θανατοποινιτών, οι οποίοι επρόκειτο να εκτελεστούν ίσως και αύριο το βράδυ, ανακοίνωσε ένας δικηγόρος τους.

    "Ελπίζουμε ότι η συνεχιζόμενη αυτή νομική διαδικασία θα τηρηθεί", δήλωσε ο δικηγόρος των Αυστραλών Μιουράν Σουκουμαράν και Άντριου Τσαν, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για διακίνηση ναρκωτικών και επρόκειτο να εκτελεστούν μαζί με πέντε άλλους θανατοποινίτες, κυρίως ξένους.

    Νωρίτερα σήμερα, η αυστραλιανή κυβέρνηση έκανε έκκληση για να ανασταλεί η επικείμενη εκτέλεση των δύο Αυστραλών, κάνοντας λόγο για διαφθορά σχετικά με τη δίκη τους και ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.

    [07] Νέα "έξυπνη" κάρτα αντικαθιστά όλες τις πιστωτικές

    Πρόκειται για μια νέα «έξυπνη» ηλεκτρονική κάρτα που ανέπτυξε η εταιρεία Stratos, στην οποία όλα τα στοιχεία μιας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μπορούν να αποθηκευτούν σε μια αντίστοιχη εφαρμογή συμβατή με κινητά τηλέφωνα. Το gadget συνοδεύεται από συσκευή που «διαβάζει» τα στοιχεία της κάρτας, η οποίο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των πληροφοριών της εκάστοτε κάρτας στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

    Σε αντίθεση με άλλες κάρτες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, στη νέα αυτή smartcard δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καρτών που μπορούν να αποθηκευτούν.

    Η «έξυπνη» κάρτα μοιάζει με μια συνηθισμένη πιστωτική κάρτα, ωστόσο το βάρος και το πάχος της δεν ξεπερνά αυτό μιας επαγγελματικής κάρτας. Στο μπροστινό μέρος της αναγράφονται το όνομα του χρήστη και ο αριθμός της smartcard ?όχι όμως ο πραγματικός αριθμός της πιστωτικής κάρτας. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, στο πίσω μέρος βρίσκονται οι ανάλογες μαγνητικές ταινίες καθώς και το πλαίσιο για την υπογραφή του χρήστη.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η κάρτα χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση τραπεζικού επιπέδου, ενώ παράγει έναν «μοναδικό» αριθμό κάθε φορά που χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Μόλις η τράπεζα λαμβάνει την εντολή συναλλαγής, η κάρτα του χρήστη χρεώνεται χωρίς ωστόσο ο πωλητής να μπορεί να δει τον πραγματικό αριθμό της πιστωτικής κάρτας.

    Το κόστος της κάρτας θα ανέρχεται στα 95 δολάρια (περίπου 87 ευρώ) για ένα χρόνο ή 145 δολάρια (περίπου 133 ευρώ) για 2 χρόνια συνδρομής.

    [08] Κατά 20% αυξήθηκαν τα εμφράγματα τον τελευταίο χρόνο δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδη

    Περίπου 20% έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, πανελλαδικά, τα εμφράγματα για τα οποία οι ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, δηλώνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

    Ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει ότι πλήττονται περισσότεροι οι παραγωγικές ηλικίες και δη οι άντρες από 35-55 ετών.

    Όπως αναφέρει ο κ. Στεφανάδης, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, οι γιατροί στα νοσοκομεία έρχονται αντιμέτωποι με τραγικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα ασθενείς που καταλήγουν με θρόμβωση, λόγω του ότι έκοψαν την αντιαιμοπεταλειακή αγωγή, επειδή δεν είχαν χρήματα να πάρουν τα φάρμακα τους.Οι υπερτασικοί και οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο βάλλονται ιδιαιτέρως από την κρίση λόγω του ότι κάνουν χρήση ακριβών και χρονίων φαρμάκων.

    Ωστόσο τα ευχάριστα νέα έρχονται από τη νέα τεχνολογία που φαίνεται να κάνει άλματα στο κομμάτι της επεμβατικής καρδιολογίας. Οι βηματοδότες χωρίς καλώδια, όπως αναφέρει ο κ. Στεφανάδης αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά σε ένα χρόνο, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει το cryoablation, δηλαδή η κατάλυσημε παγωμένο διάλυμα που θεραπεύει, επιτυχώς και με λιγότερες παρενέργειες για τον ασθενή, τις αρρυθμίες.

    Η εξέλιξη όμως που αναμένεται να αλλάξει άρδην το τοπίο της στεφανιαίας νόσου και γενικά της αρτηριοσκλήρυνσης είναι το μονοκλωνικό αντίσωμα που μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη στο 50%. «Το φάρμακο αναμένεται να βγει σε τρία χρόνια γιατί έχουν προχωρήσει οι κλινικές μελέτες. Θα γλυτώσει πολύς κόσμος και το έμφραγμα και το θάνατο και τα εγκεφαλικά επεισόδια» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 April 2015 - 14:30:25 UTC