Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τιμήθηκε ο λοχίας που έσωσε είκοσι μετανάστες στη Ρόδο
  • [02] Οι τετράποδοι φύλακες - άγγελοι των εξαφανισμένων παιδιών
  • [03] Η ΕΕ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
  • [04] Ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν πληγεί από το φονικό σεισμό του Νεπάλ
  • [05] Αντιδράσεις για ντοκιμαντέρ που αφορά τη ζωή της 'Ειμι Γουάινχαουζ

  • [01] Τιμήθηκε ο λοχίας που έσωσε είκοσι μετανάστες στη Ρόδο

    Το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε στον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου.

    «Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.«Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων υπαξιωματικών, αξιωματικών, ανθυπασπιστών, εθνοφυλάκων και στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» συμπλήρωσε.

    Η έγκυος μετανάστρια από την Ερυθραία που διέσωσε ο Αντώνης Ντεληγιώργης, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο του νησιού στο οποίο θα δώσει το όνομα του ανθρώπου που την έσωσε από βέβαιο θάνατο.

    [02] Οι τετράποδοι φύλακες - άγγελοι των εξαφανισμένων παιδιών

    Είναι οι τετράποδοι φύλακες - άγγελοι των παιδιών που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όταν εξαφανίζονται από τα σπίτια τους και κινητοποιείται το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εύρεσή τους. Η Εστρέγια, ο Ρίνο, η μαύρη και η άσπρη Αθηνά, η Μπαλού, η Άστρα, η Άιλα και η Λώρα είναι τα οχτώ ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του οργανισμού που μαζί με τους χειριστές τους, συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών ακολουθώντας τη... μυρωδιά των ρούχων τους!

    «Πρόκειται για την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης "Θανάσης Μακρής", που συστάθηκε το 2011 στη μνήμη του Θανάση Μακρή, ο οποίος υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα, συμμετείχε εθελοντικά στη συντονιστική επιχειρησιακή ομάδα διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 33 ετών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 20 χρόνων του «Χαμόγελου του Παιδιού», που πραγματοποιήθηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο περίπτερο 12 τής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    [03] Η ΕΕ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2015,σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις

    «Τον χειμώνα προβλέπαμε ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για την Ελλάδα φέτος. Η εαρινή πρόβλεψή μας για την Ελλάδα θα είναι πιο απαισιόδοξη», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρωζώνη αντιπρόεδρος στη σημερινή έκδοση της Handelsblatt.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε ως βάση για τη χειμερινή της πρόβλεψη ότι θα είναι δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας.

    [04] Ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν πληγεί από το φονικό σεισμό του Νεπάλ

    Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν «πληγεί σημαντικά» από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών στο Νεπάλ που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 3.200 ανθρώπους.

    Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της UNICEF την ώρα που οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων.

    Με εκατοντάδες χιλιάδες Νεπαλέζους να κοιμούνται στο ύπαιθρο ή σε σκηνές η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής και η ανεπάρκεια σε τρόφιμα

    Τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Κατμαντού είναι ήδη πλήρη, και κάποιοι ασθενείς και τραυματίες κείτονται στον δρόμο αναζητώντας θεραπεία μαζί με χιλιάδες εκτοπισμένους επιζήσαντες των οποίων τα σπίτια είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Στη χώρα των 28 εκατομμυρίων κατοίκων αναλογούν μόλις 2,1 γιατροί και 50 νοσοκομειακές κλίνες για κάθε 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Εκτός πρωτεύουσας, οι πληροφορίες για την έκταση της καταστροφής και για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών παραμένουν συγκεγχυμένες.

    Αξιωματούχοι του Νεπάλ δηλώνουν ότι συνολικά 3.218 άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί, ενώ 6.500 είναι οι τραυματίες.

    [05] Αντιδράσεις για ντοκιμαντέρ που αφορά τη ζωή της 'Ειμι Γουάινχαουζ

    H οικογένεια της αδικοχαμένης σε ηλικία 27 ετών τραγουδίστριας, κρίνει "παραπλανητικό" ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της το οποίο αναμένεται να προβληθεί τον προσεχή μήνα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

    Το ντοκιμαντέρ "Amy" σκιαγραφεί τη διαδρομή της τραγουδίστριας της σόουλ, τα πρώτα της βήματα στη σκηνή, τη δόξα κυρίως με το κομμάτι "Rehab", έως τον θάνατό της το 2011 από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

    Εκπρόσωπος της οικογένειας εξηγεί ότι οι Γουάινχαουζ πιστεύουν ότι το φιλμ είναι μια χαμένη ευκαιρία για την απόδοση φόρου τιμής στη ζωή της και το ταλέντο της, όπως και ότι είναι παραπλανητικό, με βασικές αναλήθειες.

    Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από τον Βρετανό Ασίφ Καπάντια, ο οποίος απέσπασε το βραβείο BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2011 για το "Senna", που αναφέρεται στον αείμνηστο βραζιλιάνο οδηγό της Φόρμουλα Ένα, Άιρτον Σένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 April 2015 - 10:30:28 UTC