Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεδιάσκεψη του «Brussels Group» σήμερα
  • [02] Συντριπτική νίκη Ακιντζί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου
  • [03] Το Νεπάλ μετρά τις πληγές του - Στους 3.218 οι νεκροί από τον σεισμό

  • [01] Τηλεδιάσκεψη του «Brussels Group» σήμερα

    Ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του «Brussels Group» και σήμερα Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη. Το «Brussels Group» θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

    Αργά το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και στενούς του συνεργάτες.

    Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημείωναν ότι η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ' όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

    Ο πρωθυπουργός είχε, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    [02] Συντριπτική νίκη Ακιντζί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

    Με ένα μεγάλο κλαδί ελιάς στο χέρι ? το έμβλημα της προεκλογικής του εκστρατείας? εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ινονού ο νικητής των εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Μουσταφά Ακιντζί. Από την εξέδρα από την οποία μίλησε αφέθηκαν δύο λευκά περιστέρια. Μαζί ήταν η σύζυγος του, οι κόρες του, τα εγγόνια του και στενοί συνεργάτες του.

    Η νίκη του κεντροαριστερού πολιτικού στον δεύτερο γύρο των εκλογών χαρακτηρίστηκε θριαμβευτική , αφού συγκέντρωσε ποσοστό 60,5% έναντι 39,5% του απερχόμενου Τουρκοκύπριου ηγέτη , Ντερβίς Έρογλου. Μιλώντας στην μεγάλη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση, στην οποία παρευρέθηκαν και Ελληνοκύπριοι, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι η νίκη του δεν αφορά μόνο τους Τουρκοκυπρίους, αλλά όλο τον Κυπριακό λαό.

    Ανακοίνωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε και πρόσθεσε ότι αναμένει να συναντηθούν το συντομότερο. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία και είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης συγχάρηκε τον κ. Ακιντζί για την εκλογή του. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αισιοδοξεί σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με στόχο τη λύση του Κυπριακού, πάντοτε με την ενεργό εμπλοκή της Άγκυρας.

    [03] Το Νεπάλ μετρά τις πληγές του - Στους 3.218 οι νεκροί από τον σεισμό

    Χιλιάδες απελπισμένοι κάτοικοι του Νεπάλ κουλουριάστηκαν κάτω από σκηνές και αναζήτησαν λίγα από τα ελάχιστα διαθέσιμα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ενώ οι αρχές πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες και άστεγους.

    Η αστυνομία του Νεπάλ έδωσε στη δημοσιότητα έναν νεότερο απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί εξαιτίας του σεισμού είναι τουλάχιστον 3.218 και οι τραυματίες 6.538. Ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας των 28 εκατομμυρίων κατοίκων.

    Την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνται στην ύπαιθρο, χωρίς ρεύμα ή νερό, και με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για την εκδήλωση σφοδρών καταιγίδων, εκφράζονται φόβοι για μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού. Σε όλο το Νεπάλ, εκατοντάδες χωριά έχουν αφεθεί αβοήθητα. Σύμφωνα με έναν οικονομολόγο, τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ανέρχεται στο 20% του ΑΕΠ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 April 2015 - 4:30:22 UTC