Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research
  • [02] «Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο, μόνο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

  • [01] Σημαντική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

    Σημαντική υπεροχή, έναντι της ΝΔ, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,9%, η ΝΔ 21,7%, το Ποτάμι 7,3%, η Χρυσή Αυγή 5,7%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 4,6%, το ΠΑΣΟΚ 3,9%, άλλο κόμμα 4,8% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,1%.

    Το 71,9% θεωρεί ότι μια συμφωνία με τους δανειστές είναι το καλύτερο για τη χώρα.Το 68,8% εκτιμά πως είναι υπαρκτός κίνδυνος εξόδου από το ευρώ ενώ το 72,9% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

    Το 52,4% συμφωνεί με την άποψη και τα δημοσιεύματα ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ενώ το 45,1% διαφωνεί.Το 50,2% δηλώνει ότι τους εκφράζει ο τρόπος που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση έναντι 45,7%.

    [02] «Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο, μόνο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

    Με την κοινή - σε ότι αφορά την Ελλάδα - θέση, ότι άλλο σχέδιο πέραν αυτού της παραμονής της στη ζώνη του Ευρώ δεν υφίσταται, ολοκληρώθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας οι συνοδοί των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ.

    «Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε Γ, ούτε Δ, ούτε Ε...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μισέλ Σαπέν, ερωτηθείς σήμερα αν υπάρχουν ευρωπαϊκά σχέδια για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ενώ σε ανάλογο τόνο ήταν και οι δηλώσεις όλων σχεδόν των υπουργών της Ευρωζώνης. «Δεν υπάρχει σχέδιο Β» δήλωσε προσερχόμενος στο Ecofin, στη Ρίγα, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

    Σε ότι αφορά στον Γερμανό υπουργό Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς αν συμμερίζεται την άποψη της καγκελαρίου Μέρκελ ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, απάντησε θετικά, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι βέβαιο ότι η αποφασιστικότητα της καγκελαρίου αρκεί. Ερωτηθείς, επίσης, και αυτός αν υπάρχει σχέδιο Β, δηλαδή σχέδιο για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, δεν θέλησε να δώσει σαφή απάντηση και ενέπλεξε το όλο ζήτημα με την ενοποίηση της Γερμανίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας υπεύθυνος πολιτικός.

    Από την άλλη είναι βέβαιο ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επικρίθηκε έντονα χθες από τους ομολόγους του της ζώνης του ευρώ για την βραδυπορεία που, κατά τη γνώμη τους, υπάρχει στις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών. Ο Έλληνας υπουργός αντέτεινε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τις οποίες καθυστερήσεις και άφησε να εννοηθεί ότι ως ένα βαθμό αυτές οφείλονται και σε κάποιες δογματικές εμμονές ορισμένων κρατών της ευρωζώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 April 2015 - 14:30:21 UTC