Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτης: Ο λαός έδωσε απάντηση κι αν χρειαστεί θα την ξαναδώσει
  • [02] «Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση που να μην αποκαθιστά μια Κυπριακή Δημοκρατία κυρίαρχη»
  • [03] Πορεία για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων
  • [04] Εκκένωση του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη λόγω ύποπτου δέματος

  • [01] Ν. Βούτης: Ο λαός έδωσε απάντηση κι αν χρειαστεί θα την ξαναδώσει

    "Ο λαός έδωσε την απάντησή του και αν χρειαστεί θα την ξαναδώσει" διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο οποίος, με αιχμή τις αντιδράσεις των δημάρχων στην ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα, τους κατηγόρησε ότι συγκροτούν μέτωπο πολιτικής σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στην κρίσιμη αυτή φάση. "Πλανώνται πλάνη οικτρά όποιοι θέλουν, ή φαντασιώνονται πως θα γίνει παρένθεση αυτή η κυβέρνηση και κυρίως ότι θα γίνει παρένθεση η προσπάθεια του λαού να σηκώσει κεφάλι και θα ξαναμπούμε σε ένα δρόμο με το κεφάλι κάτω, όπου, τότε, Δήμοι, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια θα μείνουν στη μοίρα τους και θα φεύγουν μετανάστες οι νέοι άνθρωποι και η χώρα θα μείνει η χώρα χρεοκοπημένη όχι μόνον οικονομικά αλλά και πολιτισμικά και ηθικά", ανέφερε ο κ. Βούτσης.

    Επισήμανε πως η κυβέρνηση αυτή "δεν ανοίγει φάκελο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", λέγοντας χαρακτηριστικά "ήμασταν πάντα στον αγώνα με τους ανθρώπους της και τόνισε πως δεν μπορεί να περάσει κι΄ ασχολίαστο "αυτό το κλίμα της σκληρής μετωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια πολύ δύσκολη στιγμή όπου η κυβέρνηση πιέζεται ασφυκτικά να ενδώσει σε απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών". Έκανε λόγο για "πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση με προφανή διάθεση εντυπωσιοθηρίας, τράβηγμα όλης της κινδυνολογίας στα άκρα και προσπάθειας δημιουργίας ενός κοινωνικού και πολιτικού μπλοκ εναντίον της κυβέρνησης".

    [02] «Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση που να μην αποκαθιστά μια Κυπριακή Δημοκρατία κυρίαρχη»

    «Εμείς, ως εγγυήτρια δύναμη, επιθυμούμε για τον εαυτό μας, αλλά και για την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν.

    Ένα βασικό θέμα τη συνάντησης με τον κ. Κι μουν ήταν το Κυπριακό «τα ζητήματα» όπως είπε ο κ. Κοτζιάς «της προόδου ή μη και της ελπίδας που έχουμε για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, για τη διαπραγμάτευση, που με απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης, θα ξεκινήσει».

    Ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε, όπως είπε, στον κ. Κι μουν, ότι «είναι ένα ζήτημα που οι θεμελιακές τοποθετήσεις όσον αφορά την εσωτερική λύση του προβλήματος είναι θέμα της ίδιας της Λευκωσίας» και ταυτόχρονα του υπογράμμισε ότι «εμείς, ως εγγυήτρια δύναμη, επιθυμούμε για τον εαυτό μας, αλλά και για την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο».

    Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση που να μην αποκαθιστά μια Κυπριακή Δημοκρατία κυρίαρχη και με όλα τα δικαιώματα που έχει κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν συμβεί αυτό, δεν θα πρόκειται για λύση, θα είναι μια εικονική λύση ή για μια ψευδαίσθηση λύσης που θα κοροϊδευόμαστε. 'Αρα, για μας ως εγγυήτρια δύναμη είναι ότι η συμβολή μας είναι ότι επιθυμούμε να σταματήσουν και τα δικά μας δικαιώματα και των άλλων που απορρέουν από παλαιότερες συνθήκες. Και νομίζω ότι το σκέφτηκε καλά, το κατέγραψε. Και το μήνυμα νομίζω είναι σε όλους γνωστό, μέχρι και τον ΓΓ του ΟΗΕ».

    Σχετικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ειδικό Απεσταλμένο για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι τον ενημέρωσε για την πρόταση που απηύθυνε στον ομόλογό του για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) κατά τη συνάντηση που είχε στη Ρίγα πριν από ένα μήνα . «Δεν υπήρξε άμεση απάντηση» είπε ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι «τελικά η γείτων χώρα συμφώνησε σε μία τέτοια συζήτηση και στη Βουδαπέστη που βρέθηκα πριν από δύο εβδομάδες συζητήσαμε την ανταλλαγή καταλόγου ΜΟΕ και υπάρχει όπως μελετήσαμε τις τελευταίες μέρες μία σύμπτωση σε ορισμένα σημεία, που μπορεί να είναι η αφετηρία για ένα τέτοιο διάλογο».

    [03] Πορεία για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

    Με επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Ν.Σμύρνη και στη συνέχεια συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία διαμαρτυρίας προς την Τουρκική Πρεσβεία, ολοκληρώθηκαν απόψε, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 100ης επετείου από την γενοκτονία των Αρμενίων.

    Με σθένος και αποφασιστικότητα ο αρμενικός λαός, τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλη την διασπορά, όπως επισημαίνει η Εθνική Αρμενική Επιτροπή, τιμά σήμερα τους 1.500.000 νεκρούς του και ενδυναμώνει τον αγώνα του για εθνική δικαίωση και αναγνώριση «της μαύρης αυτής σελίδας στην ιστορία της ανθρωπότητας» από την κυβέρνηση της Τουρκίας.

    [04] Εκκένωση του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη λόγω ύποπτου δέματος

    Οι επισκέπτες του Αγάλματος της Ελευθερίας, ενός εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, απομακρύνθηκαν από τη νήσο της Ελευθερίας που βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Υόρκης σήμερα για προληπτικούς λόγους καθώς αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες έπειτα από τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος και στελέχη της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

    H εκκένωση του Αγάλματος της Ελευθερίας και της νήσου όπου βρίσκεται στο νότιο Μανχάταν αποφασίστηκε καθώς ένας σκύλος της αστυνομίας οσφράνθηκε μια ύποπτη μυρωδιά κοντά στις θυρίδες όπου οι επισκέπτες μπορούν να εναποθέσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, λίγο πριν από τις 19:00 ώρα Έλλαδας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 20:30:22 UTC