Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το συμβολικό κλείσιμο των δήμων αποφάσισε η ΠΕΔ Αττικής
  • [02] «Συνομιλίες για ταχύτερη περαίωση των διαπραγματεύσεων»
  • [03] Βρετανία: Προβάδισμα των Συντηρητικών επί των Εργατικών

  • [01] Το συμβολικό κλείσιμο των δήμων αποφάσισε η ΠΕΔ Αττικής

    Σε συμβολικό κλείσιμο των δήμων, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μ.μ. θα προχωρήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Από αυτή την απόφαση εξαιρούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες.

    Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημάρχους να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. θα συναντηθεί με την κυβέρνηση καθώς και τα πολιτικά κόμματα, για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

    [02] «Συνομιλίες για ταχύτερη περαίωση των διαπραγματεύσεων»

    Τις οδούς που θα επιτρέψουν την ταχύτερη δυνατή περαίωση των διαπραγματεύσεων στις οποίες έχουν εισέλθει οι ελληνικές αρχές με τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να αναζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδριάζουν σήμερα το πρωί στη Ρίγα της Λετονίας με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

    Κοινοτικές πηγές θεωρούν ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να «μετριάσει τις απαιτήσεις της» και να «ελαττώσει τις κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει, ενώ ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως οι εκπρόσωποι της ευρωζώνης δεν δείχνουν πνεύμα ευελιξίας και ελαστικότητας, κυρίως σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ελευθέρωση των αγορών, τόσο των αγαθών όσο και της εργασίας.

    Όπως ανέφερε ανώτατος παράγοντας της ευρωζώνης, οι «18» θα προσπαθήσουν στη Ρίγα να έλθουν σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για τη δημιουργία ενός είδους «οδικού χάρτη» βάσει του οποίου θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα ούτως ώστε ως το ερχόμενο Eurogroup, της 11ης Μαΐου, να έχει συμφωνηθεί μια «κρίσιμη μάζα» μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει την εκταμίευση των δανείων που η Αθήνα έχει λαμβάνειν.

    Ο απεσταλμένος μας στη Ρίγα Μανώλης Σπινθουράκης μεταδίδει μέσω skype στη webtv του ΑΠΕ - ΜΠΕ συνεντεύξεις και τις τελευταίες εξελίξεις.

    [03] Βρετανία: Προβάδισμα των Συντηρητικών επί των Εργατικών

    Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας απέκτησε προβάδισμα 4 εκατοστιαίων μονάδων επί των Εργατικών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου, μερικές ώρες αφότου μια διαφορετική δημοσκόπηση έδωσε στο κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον το ίδιο προβάδισμα.

    Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο ITV και την εφημερίδα Daily Mail, φέρει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν το 36% των προθέσεων ψήφου (+2%) και τους Εργατικούς 32% (-1%).

    Το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) συγκεντρώνει 10% (-2%), οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 8% (-4%) και οι Πράσινοι 5% (+1%).

    Τα δύο κόμματα της εξουσίας της Βρετανίας φέρονται να έχουν πολύ μικρή διαφορά το ένα από το άλλο στην πρόθεση ψήφου στις περισσότερες δημοσκοπήσεις από την αρχή της χρονιάς και κανένα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει και να παγιώσει μια διαφορά που να υπερβαίνει το συνηθισμένο ποσοστό στατιστικού σφάλματος (3%).

    Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ακόμη ότι ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί είναι πιθανό να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, που έχει συνολικά 650 έδρες, στις εκλογές του Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 4:30:22 UTC