Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον της Δικαιοσύνης η Χρυσή Αυγή
  • [02] Αίτημα του δήμου Κορυδαλλού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί εκτός δήμου η δίκη της ΧΑ
  • [03] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συγκεντρώσεις ενόψει έναρξης της δίκης της ΧΑ
  • [04] Ρώσοι επιθεωρητές ξεκινούν ελέγχους σε μελλοντικούς προμηθευτές αγροτικών προϊόντων
  • [05] Σεισμός 6,8 βαθμών στην Ιαπωνία - Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι
  • [06] «Λαμόγια στο χακί»: Σκάνδαλα, δάνεια, χρέη και οικογενειοκρατία των ... «εθνοσωτήρων»

  • [01] Ενώπιον της Δικαιοσύνης η Χρυσή Αυγή

    Απόντων των περισσότερων από του κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγα λεπτά η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

    Εντός των φυλακών επικρατεί ηρεμία. 'Εχουν προσέλθει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα, αλλά και ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαράς, που παρείχε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

    Η δίκη αναμένεται να εκφωνηθεί και ακολούθως να διακόψει για άλλη ημερομηνία.

    Στα δύο άκρα της οδού Σολωμού, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο συγκεντρώσεις. Η μία είναι του ΚΕΕΡΦΑ, όπου διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως, "Ποτέ ξανά φασισμός", "Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής".

    Παράλληλα, στην άλλη πλευρά της οδού Σολωμου και Αριστάρχου, βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα όπως "Ακου το αρχηγέ, άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά".

    Από το πρωί, ελικόπτερο της αστυνομίας, υπερίπταται πάνω από τον χώρο φυλακών Κορυδαλού, στα πλαίσια των ισχυρών μετρων ασφαλείας. Σημειώνεται ότι, εκτός από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τη δίκη, δεκάδες είναι και τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στον χώρο, καθώς υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

    Διαβάστε επίσης: Αίτημα του δήμου Κορυδαλλού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί εκτός δήμου η δίκη της ΧΑ

    [02] Αίτημα του δήμου Κορυδαλλού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί εκτός δήμου η δίκη της ΧΑ

    Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού,όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, προσήλθαν πριν απο λίγο ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τους δυο συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. Πρόκειται να καταθέσουν αίτημα απο κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα.

    Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στη συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων, καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται 11 σχολικές μονάδες, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

    «Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική» πρόσθεσε, και εκτίμησε ότι το δικαστήριο θα λάβει θετικά υπόψη του το σχετικό αίτημα του δήμου.

    [03] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συγκεντρώσεις ενόψει έναρξης της δίκης της ΧΑ

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από το πρωί, περιμετρικά των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου σήμερα στις 9 το πρωί, εν μέσω αντιφαστιστικών συγκεντρώσεων, αρχίζει στην ειδικά διαμορφώμενη δικαστική αίθουσα η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν. Η δίκη είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 69 κατηγορούμενους, 300 μάρτυρες, 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, 100 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

    Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

    [04] Ρώσοι επιθεωρητές ξεκινούν ελέγχους σε μελλοντικούς προμηθευτές αγροτικών προϊόντων

    Η αρμόδια ρωσική υπηρεσία Κτηνιατρικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Rosselxoznadzor θα ξεκινήσει σήμερα ελέγχους μελλοντικών προμηθευτών αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ινδία.

    «Περίπου είκοσι εταιρείες θα ελεγχθούν στην Ελλάδα, άλλες τόσες στην Ουγγαρία. Στην Ινδία λιγότερες, τέσσερις-πέντε εταιρείες, ενώ η Κύπρος για τεχνικούς λόγους ζήτησε μια μικρή αναβολή, γι' αυτό οι έλεγχοι εκεί θα ξεκινήσουν στις 27 Απριλίου και θα ελεγχθούν 6-8 εταιρείες», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβαστι ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αλεξέι Αλεξέενκο. Οι έλεγχοι των Ρώσων επιθεωρητών, κατά τον κ. Αλεξέενκο, θα ολοκληρωθούν την 30ή Απριλίου.

    Όπως διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, οι ελληνικές εταιρείες, που θα ελεγχθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες περιορίζονται στην παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης (γαλακτοκομικά, πουλερικά, αλλαντικά και ψάρια ιχθυοκαλλιεργειών). Στο εξής και μετά την ανεύρεση τρόπου άρσης των περιορισμών του ισχύοντος εμπάργκο η ρωσική πλευρά θα εισάγει μόνο προϊόντα από μονάδες, που διαθέτουν πιστοποίηση της αρμόδιας ρωσικής υπηρεσίας και δεν θα θεωρεί επαρκείς τις πιστοποιήσεις της ΕΕ.

    [05] Σεισμός 6,8 βαθμών στην Ιαπωνία - Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι

    Ήρθη πριν από λίγη ώρα η προειδοποίηση για τσουνάμι την οποία είχε εκδώσει η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας μετά τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών στο νότιο τμήμα της χώρας. Δεν καταγράφηκαν τελικά σεισμικά κύματα, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

    [06] «Λαμόγια στο χακί»: Σκάνδαλα, δάνεια, χρέη και οικογενειοκρατία των ... «εθνοσωτήρων»

    Η αποδόμηση των ακροδεξιών μύθων που αναπτύχθηκαν μετά την κρίση περί ... «αδιάφθορων αξιωματικών» της επταετίας, περί «χρηστής διοίκησης», περί «οικονομικής ανάπτυξης» και «ανυπαρξίας χρέους» σε βιβλίο!

    Τίτλος: «Λαμόγια στο χακί». Υπότιτλος: «Οικονομικά ... θαύματα και θύματα της χούντας». Εκδόσεις: Τόπος. Συγγραφέας ο δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος, ο οποίος σε 333 σελίδες απομυθοποιεί την οικονομική- κοινωνική πολιτική της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αποκαλύπτοντας παράλληλα με αριθμούς και ΦΕΚ την αθλιότητα της διακυβέρνησης τους.

    Πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Η παρουσίασή του θα γίνει αύριο- ημέρα επιβολής της δικτατορίας το 1967- στο Polis Art Cafe, οδός Πεσμαζόγλου 5, στις 7μμ. από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, τον δημοσιογράφο Τάσο Κωστόπουλο και τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 April 2015 - 6:30:25 UTC