Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάσωση μεταναστών από Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αγαθονήσι
  • [02] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Ηλεία, την Αχαΐα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας
  • [03] Συνεδριάζει στο Παρίσι το Brussels Group
  • [04] Αυξάνεται η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή από την κλιματική αλλαγή
  • [06] Παναιτωλικός-Καλλονή 2-0

  • [01] Διάσωση μεταναστών από Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αγαθονήσι

    Νεογέννητα δίδυμα αγόρια, τους γονείς τους και ακόμη τρεις γυναίκες, παρέλαβε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο επιχείρησης διάσωσης παράτυπων μεταναστών, βορειοανατολικά του Αγαθονησίου.

    Το ελικόπτερο τους μετέφερε με ασφάλεια στη Σάμο στις 05:24 το πρωί.

    [02] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Ηλεία, την Αχαΐα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

    Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην βόρεια Ηλεία.

    Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Βάρδα της Ηλείας.

    [03] Συνεδριάζει στο Παρίσι το Brussels Group

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Παρίσι η νέα συνάντηση της «Ομάδας των Βρυξελλών», προκειμένου να διαπιστωθεί πρόοδος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, ενόψει του χρονικού ορόσημου της 24ης Απριλίου. Στόχος είναι να τύχουν επεξεργασίας όλες οι θεματικές της διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, στο πλαίσιο μίας «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

    [04] Αυξάνεται η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

    Η δημοτικότητα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ σημείωσε αύξηση, όμως στη μεγάλη πλειονότητά τους οι γάλλοι ψηφοφόροι παραμένουν δυσαρεστημένοι με την απόδοσή του, πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες για τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί, αναφέρεται σε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στη δημοσκόπηση αυτή τηςOpinionway, που δημοσιεύεται από την εφημερίδαLeFigaro, αναφέρεται πως 20% των ψηφοφόρων εγκρίνουν την προεδρία του Ολάντ, ποσοστό κατά πέντε μονάδες υψηλότερο από την προηγούμενη τέτοια δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Οκτώβριο. Ωστόσο, τρία χρόνια αφότου ανέλαβε την προεδρία, περίπου 79% των Γάλλων λένε πως είναι δυαρεστημένοι με τον πρόεδρο.

    Η δημοτικότητα του Ολάντ είχε μειωθεί πέρυσι σε χαμηλό ποσοστά ρεκόρ για γάλλο αρχηγού κράτους -- τον Σεπτέμβριο είχε πέσει στο 13% σε μια δημοσκόπηση.

    Η θέση του βελτιώθηκε εξαιτίας του τρόπου που χειρίσθηκε τις ένοπλες επιθέσεις ισλαμιστών τον Ιανουάριο στο Παρίσι, όμως έχει ακόμη μακρύ δρόμο για να μπορεί να ελπίζει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017.

    Σύμφωνα με την έρευνα τηςOpinionway, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα μπορούσε ούτε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή από την κλιματική αλλαγή

    «Σήμερα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή»: ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε μια προειδοποίηση για δράση, καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γης. «Ουδείς μπορεί πλέον να αρνηθεί ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή» υπογράμμισε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος στην εβδομαδιαία ομιλία του.

    Δεύτερη μετά την Κίνα χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν αυτές τις εκπομπές τους κατά 26% - 28% έως το 2025, σε σχέση με το 2005. «Δεν έχουμε παρά μόνο έναν πλανήτη. Έπειτα από χρόνια, θέλω να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια και να τους πω ότι κάναμε ό,τι μας ήταν δυνατό για να τον προστατεύσουμε» είπε ο Μπ. Ομπάμα.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος έχει θέσει τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής μεταξύ των προτεραιοτήτων του, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, έξι χρόνια μετά την ηχηρή αποτυχία της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης στην οποία είχε συμμετάσχει.

    [06] Παναιτωλικός-Καλλονή 2-0

    Με γκολ του Μαρτίνες στο 16' και αυτογκόλ του Τσαμπουρη στις καθυστερήσεις, ο Παναιτωλικός νίκησε 2-0 την Καλλονή στο Αγρίνιο, για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 April 2015 - 14:30:27 UTC