Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Κρούγκμαν, στο Μ. Μαξίμου
  • [02] Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου
  • [03] Άμεσα η υπογραφή συμφωνίας Aθήνας - Μόσχας για τον νέο αγωγό
  • [04] Επανέναρξη συνεδριάσεων του Brussels Group
  • [05] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν
  • [06] Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων σήμερα

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Κρούγκμαν, στο Μ. Μαξίμου

    Συνάντηση με τον κάτοχο Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 12:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Να δεχθείτε έναν έντιμο συμβιβασμό αντί μιας έντιμης εξόδου από το ευρώ» δήλωσε χθες βράδυ ο κ. Κρούγκμαν, στο πλαίσιο διάλεξης που έδωσε στην Αθήνα. Μια έξοδος αυτή τη στιγμή θα ήταν «κόλαση», θα ήταν «εφιάλτης», είπε ο νομπελίστας, σημειώνοντας πάντως ότι «μια έξοδος από το ευρωπαϊκό νόμισμα θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και στο ευρωσύστημα».

    Διαβάστε επίσης: Π. Κρούγκμαν: Να δεχθείτε έναν έντιμο συμβιβασμό

    [02] Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

    Μεγάλες ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου διαπιστώνει μεγάλη έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τους γιατρούς που συμμετείχαν σε αυτή να χαρακτηρίζουν «άχρηστο» και «γραφειοκρατικό» οργανισμό που πρέπει να καταργηθεί, την ΥΠΕ. Το υπουργείο Υγείας που γνωρίζει την κατάσταση δεσμεύεται ότι θα ενσκύψει στο πρόβλημα των ελλείψεων στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και ότι στον άμεσο σχεδιασμό του είναι το άνοιγμα των κλειστών κλινικών των ΜΕΘ και στην Πελοπόννησο .

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στο υπουργείο και ζήτησε απαντήσεις για τις ελλείψεις σε προσωπικό στην Πελοπόννησο, όπως προκύπτουν από την έρευνα στα νοσοκομεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου επισήμαναν ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα. Γι αυτό και προκηρύσσουμε στο επόμενο διάστημα 4.500 μόνιμες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικοί και παραϊατρικού προσωπικού με διετή θητεία». Παράλληλα αναφέρουν ότι στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου είναι το άνοιγμα των κλειστών κλινικών ΜΕΘ και στην Πελοπόννησο. Οσον αφορά στην έλλειψη σε υλικά, το υπουργείο επισημαίνει ότι «η ροή χρηματοδότησης προς τα νοσοκομεία είναι απολύτως κανονική».

    Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μανιατάκος, Μιχάλης Κεφαλογιάννης

    Επιμέλεια: Τάνια Μαντουβάλου

    [03] Άμεσα η υπογραφή συμφωνίας Aθήνας - Μόσχας για τον νέο αγωγό

    Για πιθανότητα υπογραφής -στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας- της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό Turkish Stream, η οποία μπορεί να αποφέρει στην Ελλάδα ποσό έως και 5 δισ. ευρώ, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», το ποσό θα είναι προκαταβολή των κερδών, που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης. Όπως αναφέρεται, οι υπογραφές για τη συμφωνία, που κλείστηκε στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πιθανόν να μπουν ακόμη και τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε συναντηθεί, στη Λετονία, με τον επίτροπο Ενέργειας της Κομισιόν, με τον οποίο συζήτησε το θέμα.

    Το έργο του Turkish Stream, πάντως, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη, αναμένεται να έχει υλοποιηθεί έως το 2019.

    [04] Επανέναρξη συνεδριάσεων του Brussels Group

    Νέα συνάντηση της «Ομάδας των Βρυξελλών», προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, έχει προγραμματισθεί για σήμερα στο Παρίσι, ενόψει του χρονικού ορόσημου της 24ης Απριλίου. Η συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίθουσα προβλέπεται να είναι στη διάθεση των εμπειρογνωμόνων έως την ερχόμενη Τετάρτη.

    Στόχος είναι να τύχουν επεξεργασίας όλες οι θεματικές της διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, στο πλαίσιο μίας «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

    [05] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν έξω από μια τράπεζα απ? όπου κυβερνητικοί υπάλληλοι λάμβαναν τους μισθούς τους, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της αστυνομίας.

    Η αστυνομία ερευνά αν σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη λίγη ώρα αφού πολλοί άνθρωποι έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν, όπως δήλωσε ο Φάζελ Άχμαντ Σερζάντ διοικητής της αστυνομίας. Εξάλλου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια τρίτη έκρηξη που συγκλόνισε τη Τζαλαλαμπάντ προήλθε από την ελεγχόμενη πυροδότηση μιας ακόμη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης.

    Οι Ταλιμπάν διέψευσαν ότι ευθύνονται για την επίθεση. «Ήταν μια βάρβαρη πράξη. Την καταδικάζουμε έντονα», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

    [06] Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων σήμερα

    Η 18η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.

    Αυτό σημαίνει ότι διεξάγονται εκδηλώσεις από τις εθνικές και διεθνείς επιστημονικές επιτροπές του Συμβουλίου, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Πολιτείας για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς. Φέτος, που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ICOMOS, το πεδίο των δράσεων είναι ευρύ και αφορά ποικίλες πτυχές της προστασίας και ανάδειξης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, η εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ελληνικού Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (Πειραιώς 73, Αθήνα), στις 18:00, θα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, στην επέτειο των 50 χρόνων, καθώς και στη βράβευση των διακεκριμένων μελών του ICOMOS, Πέτρου Θέμελη, Νικόλαου Μουτσόπουλου, Νικόλαου Αγριατώνη, Διονύσιου Ζήβα και Αναστάσιου Πορτελάνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 April 2015 - 8:30:23 UTC