Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
  • [02] «Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει»
  • [03] Άκαρπη η συνάντηση μεταλλωρύχων με Ι. Τσιρώνη
  • [04] Την άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού ζητούν πλημμυροπαθείς αγρότες
  • [05] Αρχίζουν το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group

  • [01] Επιστολή πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

    Επιστολή με την οποία τον ευχαριστεί "από καρδιάς" για την "πολύ σημαντική αναφορά" του σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου, απέστειλε χτες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο.

    Στην επιστολή, που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας προτείνει στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασής του.

    Αναλυτικά η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο:

    Μακαριότατε,

    Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

    Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου. Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια.

    Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας.

    Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

    Με Σεβασμό και Τιμή

    Ο Πρωθυπουργός

    Αλέξης Τσίπρας

    [02] «Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει»

    «Ο Σόιμπλε είναι η μια όψη του ίδιου προβλήματος. Ζητάει λιτότητα που είναι μια αποτυχημένη συνταγή για την Ελλάδα και από την άλλη, η κυβέρνηση είναι πιστή στον κρατισμό. Και τα δύο είναι λάθος. Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει και θα την πατήσει» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

    Για τη χρηματοδότηση και τις διαπραγματεύσεις εκτίμησε πως «τον Μάιο, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να βάλει νέους φόρους. Γιατί "λεφτά δεν υπάρχουν". Και στις διαπραγματεύσεις ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και περιμένει να κουραστούν οι εταίροι μας. Είχε πει ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά είπαν στις 24 Απριλίου και τώρα λένε τον Μάιο. Η οικονομία όμως δεν αντέχει άλλο. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις έκοψαν τα πάντα. Δεν έδωσαν ούτε καν τα λεφτά που είχαν δώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ για φάρμακα».

    [03] Άκαρπη η συνάντηση μεταλλωρύχων με Ι. Τσιρώνη

    Έληξε πριν από λίγο η συνάντηση των μεταλλωρύχων με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και τον γγ ΥΠΕΚΑ, Άρης Αλεξόπουλο.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, Γιώργος Χατζής, δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι περιορίστηκε να πει στους μεταλλωρύχους πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα.

    Οι μεταλλωρύχοι, από την πλευρά τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

    [04] Την άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού ζητούν πλημμυροπαθείς αγρότες

    Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας καθώς και την επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος την καταστροφή που έχει υποστεί ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες του Μαρτίου, ζητούν οι αγρότες και οι πολιτικές αρχές του τόπου, με ψήφισμα διαμαρτυρίας που απέστειλαν στον πρωθυπουργό και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

    Το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εστάλη στο Γραφείο του πρωθυπουργού και στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού πανσερραϊκού συλλαλητηρίου αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών.

    [05] Αρχίζουν το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group

    Επαναρχίζουν από το Σάββατο στις Βρυξέλλες οι συνεδριάσεις του Brussels Group, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς του προέδρου του ΣΟΕ, Γιώργου Χουλιαράκη, του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκου Θεοχαράκη και της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Έλενας Παναρίτη. Από την πλευρά των εταίρων, ως εκπρόσωποι των θεσμών, θα μετάσχουν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ).

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι επαφές σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν στη βελγική πρωτεύουσα έως και την παραμονή της 24ης Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσει στη Λετονία το άτυπο Eurogroup. Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών πλήρεις και εξειδικευμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κατά πάσα πιθανότητα, προσθέτουν, να δοθεί ειδικό βάρος στα φορολογικά θέματα, με πρόσθετη εξειδίκευση.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνουν και κυβερνητικοί κύκλοι, διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες γραμμές» και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.ά., τα οποία δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Σημαντικές για τις διαπραγματεύσεις οι επαφές Βαρουφάκη στις ΗΠΑ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 April 2015 - 10:30:24 UTC