Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να μπουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ
  • [02] «Το Grexit είναι θέμα ταμπού για τον Γιούνκερ»
  • [03] ΔΝΤ: Δεν είναι βασικό σενάριο το Grexit
  • [04] Το υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει να διεκδικεί την επιτύμβια στήλη
  • [05] Έχασε την πρώτη μάχη ο Ολυμπιακός
  • [06] Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή

  • [01] Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να μπουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

    Να μπουν στην πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επεχείρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πριν μισή ώρα, προσπαθώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

    Οι νεαροί απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι από νωρίς έχουν παραταχθεί έξω από την πρυτανεία, αλλά σε στενό κλοιό, ώστε να μην μπορεί να μπει και να βγει κανείς.

    Αυτή την ώρα, παραμένουν στο σημείο περίπου 150 άτομα, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει ένταση.

    [02] «Το Grexit είναι θέμα ταμπού για τον Γιούνκερ»

    Εκνευρισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου της Επιτροπής ο Γιούνκερ φέρεται να είπε ότι η υπομονή του με την Αθήνα εξαντλείται και ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις, είπε ο αξιωματούχος αυτός, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Γιούνκερ επέμεινε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο σχέδιο για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Το Grexit είναι θέμα ταμπού για τον Γιούνκερ" υπογράμμισε.

    [03] ΔΝΤ: Δεν είναι βασικό σενάριο το Grexit

    Στο βασικό σενάριο που προκρίνει το ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν προβλέπεται ένα "Grexit", δηλαδή η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ Χοσέ Βινιάλς σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της δημοσιοποιήσης της έκθεσης Global Financial Stability Report του Ταμείου.

    Επιβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα, το ΔΝΤ και τους άλλους διεθνείς πιστωτές για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα ο Βινιάλς δήλωσε ωστόσο πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρομερή για τη χώρα και το λαό της και θα συνεπαγόταν τεράστιο οικονομικό κόστος. Θα είχε επίσης αρνητικές επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν, προειδοποίησε.

    [04] Το υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει να διεκδικεί την επιτύμβια στήλη

    «Το υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει τη διεκδίκηση της επιτύμβιας στήλης του 4ου αι. π. Χ. με κάθε νόμιμο τρόπο και από τον νέο κάτοχο» ανέφεραν επίσημοι κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την πληροφόρηση για πώληση από τον Οίκο Κρίστις του αρχαίου αντικειμένου έναντι 128.020 ευρώ και παρά την ελληνική αίτηση για απόσυρσή του.

    Όπως επισημάνθηκε από τους ίδιους κύκλους, η ολοκλήρωση μιας δημοπρασίας δεν αποκλείει τον επαναπατρισμό, κάτι που συνέβη και άλλες φορές όταν προέκυψαν στοιχεία, όπως για παράδειγμα, το 2012, με τον επαναπατρισμό του βυζαντινού μαρμάρινου ελκυστήρα από τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην κοινότητα Νομιτσί της Μεσσηνιακής Μάνης, ο οποίος είχε πωληθεί σε δημοπρασία από τον ίδιο Οίκο.

    Επίσης, όπως τονίστηκε, μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο, δηλαδή να επιτευχθεί η απόσυρση του αντικειμένου, αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων να ζητηθεί αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. «Γι' αυτό θέλει πολύ προσοχή ο χειρισμός παρόμοιων υποθέσεων, που από τη φύση τους είναι δύσκολες, καθώς η παράνομη ενέργεια που πρέπει να αποδειχτεί, τελέστηκε πολύ παλιά», σημειώθηκε από τους κύκλους του ΥΠΠΟ, που δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την ανάγκη να παραμείνει χωριστή η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης (η οποία με το νέο Οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ έχει ενοποιηθεί με τη Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων), καθώς διαχειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα.

    [05] Έχασε την πρώτη μάχη ο Ολυμπιακός

    Ένα καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο έθεσε τον Ολυμπιακό από νωρίς εκτός διεκδίκησης του «break» στη Βαρκελόνη, με την Μπαρτσελόνα να κάνει το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν με το βαρύ 73-57 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, αλλά έχουν την ευκαιρία την προσεχή Παρασκευή για την έκπληξη, πριν η σειρά μεταφερθεί στον Πειραιά.

    Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57

    [06] Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 του Πανθρακικου σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχαν οι Μπενίτες (9΄), Χάρα (10΄) και Μιλιβόγεβιτς (41΄) ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μπαϊκαρά (12΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 2015 - 20:30:24 UTC