Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για αύξηση του κατώτατου μισθού
  • [02] Μονιμοποιούνται 745 συμβασιούχοι σε Περιφέρειες και Δήμους
  • [03] Σύμφωνοι οι φαρμακοποιοί για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας
  • [04] Σόιμπλε: Οι αγορές δεν ανησυχούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
  • [05] Ακτιβίστρια διέκοψε την συνέντευξη του Ντράγκι
  • [06] Βαριές κατηγορίες της ΕΕ κατά της Google

  • [01] Συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για αύξηση του κατώτατου μισθού

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την αύξηση του κατώτερου μισθού και αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών συμφωνούν στην αύξηση του κατώτερου μισθού, ενώ σύγκλιση απόψεων υπήρξε στο θέμα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Εργασίας στις αρμοδιότητες και το πλαίσιο λειτουργίας του ΟΜΕΔ.

    Οι κοινωνικοί εταίροι χαιρέτησαν την επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου μετά από πέντε χρόνια και επανέλαβαν τη θέση τους για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς παρεμβάσεις και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Οι εργοδοτικές οργανώσεις, όμως, διατυπώνουν ενστάσεις σε ενδεχόμενη επαναφορά των ωριμάνσεων και υποστηρίζουν ότι η επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και ζητούν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

    [02] Μονιμοποιούνται 745 συμβασιούχοι σε Περιφέρειες και Δήμους

    Οι συμβασιούχοι που εργάζονταν σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας είχαν δικαιωθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και πλέον μονιμοποιούνται σύμφωνα με απόφασή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου (ΦΕΚ 544Β/06-04-15).

    Πρόκειται για υπαλλήλους στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρνηθεί τη μονιμοποίηση, λόγω της συμφωνίας με την τρόικα, η οποία προέβλεπε την αναστολή προσλήψεων προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έως το 2016.

    [03] Σύμφωνοι οι φαρμακοποιοί για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας

    Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σημειώνει ότι βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακό τους και για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς.

    Σήμερα, ισχύει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όπου σύμφωνα με το νόμο όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο και η τήρηση τυχόν διευρυμένου ωραρίου γίνεται ελεύθερα από τον εκάστοτε αδειούχο φαρμακοποιό και δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί εκ των προτέρων στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη.

    [04] Σόιμπλε: Οι αγορές δεν ανησυχούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

    Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».

    «Δεν μπορεί κανείς να δεις οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

    «Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [05] Ακτιβίστρια διέκοψε την συνέντευξη του Ντράγκι

    Μια νεαρή γυναίκα περίπου 20 ετών ήταν για λίγο η πρωταγωνίστρια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    Η κοπέλα που διαμαρτυρόταν για την πολιτική της ΕΚΤ πήδηξε πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν μπροστά στον Ντράγκι φωνάζοντας στα αγγλικά: «Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ», ενώ παράλληλα έριξε στον πρόεδρο της ΕΚΤ διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών φύλλα χαρτί και κάτι που έμοιαζε με κομφετί.

    Ο Ντράγκι, ο οποίος σήκωσε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του από την επίθεση, έδειξε ότι εμφανώς αιφνιδιάστηκε, όμως δεν τραυματίστηκε και λίγο αργότερα συνέχισε χαμογελαστός τη συνέντευξη Τύπου.

    [06] Βαριές κατηγορίες της ΕΕ κατά της Google

    Κατηγορίες με τη μορφή χιονοστιβάδας διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του πολυεθνικού κολοσσού της Google ότι η εταιρεία καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει στην αγορά.

    Η εταιρεία απάντησε αναφέροντας ότι οι κατηγορίες ότι η Google δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και ενεργεί εις βάρος των καταναλωτών «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» και ανακοίνωσε ότι «ανυπομονεί να συζητήσει με την ΕΕ τους επόμενους μήνες»

    «Το (λειτουργικό σύστημα) Android έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επιλογών, μειώνοντας τις τιμές και αυξάνοντας τις επιλογές για όλους --υπάρχουν πάνω από 18.000 διαφορετικές συσκευές διαθέσιμες σήμερα», επεσήμανε η Google.

    Η Επιτροπή κατηγόρησε την Google ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών.

    Παράλληλα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι κίνησε επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 2015 - 14:30:23 UTC