Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Ευρωπαϊκό θέμα το μεταναστευτικό
  • [02] «Ελλάδα και δανειστές δεν προετοιμάζονται για χρεοκοπία»
  • [03] Στον εισαγγελέα 15 από τους προσαχθέντες έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ
  • [04] Συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ - Δεκαπέντε πρασαγωγές από την αστυνομία
  • [05] «Τίποτα», ένα πεζογράφημα στοχασμών του σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου
  • [06] Ηλεκτρονική μύτη «μυρίζει» τον καρκίνο του στομάχου σε τεστ αναπνοής

  • [01] Π. Καμμένος: Ευρωπαϊκό θέμα το μεταναστευτικό

    Tο πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, εκτίμησε ο υπουργός Αμυνας κ. Π. Καμμένος, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για θέμα «της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο ΙΙ». «Τα κύματα πολέμων της Μέσης Ανατολής, θα οδηγήσουν σε κύματα χιλιάδων μεταναστών, όμως αυτό το θέμα δεν είναι ελληνικό» συμπλήρωσε ο κ.Καμμένος και ανέφερε: «Είναι άλλο να λες ότι θα τους κλείσω την είσοδο κι άλλο να βλέπεις τη θάλασσα να γεμίζει με παιδιά. Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες που δεν μπορούν να μείνουν στα νησιά και για λόγους υγείας».

    Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση στα νησιά καθώς, όπως είπε, αυτό θα φέρει πληθώρα μεταναστών. «Αντί να δίνουν τα κονδύλια στην Frontex για να κάνει βόλτες, να τα δίνουν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όμως όχι στα νησιά, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα στους διακινητές να φέρνουν κόσμο» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους διακινητές».

    Τέλος είπε πως παρεξηγήθηκε η δήλωσή του ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα τότε οι μετανάστες θα φθάσουν στο Βερολίνο καθώς δεν πρόκειται περί απειλής αλλά για μια πραγματικότητα λόγω του διογκούμενου κύματος μεταναστών.

    [02] «Ελλάδα και δανειστές δεν προετοιμάζονται για χρεοκοπία»

    Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για χρεοκοπία και το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές, αναφέρουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης απαντώντας σε δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτουν ότι «θα τους απογοητεύσουμε για μία ακόμη φορά». Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση και υπογραμμίζουν ότι «η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου που ήταν η ημερομηνία των εκλογών, η 28η Φεβρουαρίου -ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά- και η 9η Απριλίου που καταβλήθηκε η δόση προς ΔΝΤ. Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης. Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου αναφέρουν ακόμη οι ίδιες πηγές.

    Η κυβέρνηση απορρίπτει παράλληλα τα σενάρια εκλογών. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν: «Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης, αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ότι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα».

    [03] Στον εισαγγελέα 15 από τους προσαχθέντες έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ

    Δέκα Έλληνες και πέντε αλλοδαποί είναι τα άτομα που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ως σχετιζόμενα με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αλλοδαποί είναι δύο Αλγερινοί, δύο Αφγανοί και ένας Πολωνός. Σε βάρος του τελευταίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι έξι από τους 21 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι προσαγωγές εντάσσονται σε ένα σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης, χωρίς να υπάρξει δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας, μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, που πρωτίστως είναι αρμοδιότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, από χτες το βράδυ έχουν κάνει πιο αυστηρό τον έλεγχο, εμποδίζουν την είσοδο νέων ατόμων στην πρυτανεία, ενώ προχωρούν σε προσαγωγές όσων βγαίνουν από το κτίριο.

    Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η 16η μέρα που η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

    [04] Συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ - Δεκαπέντε πρασαγωγές από την αστυνομία

    Δεκαπέντε προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα άτομα την ώρα που έβγαιναν από τον χώρο της πρυτανείας και τα οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται μέχρι και αυτήν την ώρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πιθανότατα οι προσαγωγές να γίνουν συλλήψεις και τα άτομα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η 16η μέρα που η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

    [05] «Τίποτα», ένα πεζογράφημα στοχασμών του σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου

    Ένα στοχαστικό αφήγημα για τη σωματική και ψυχική φθορά που φέρνουν τα γηρατειά, είναι το βιβλίο με τον μονολεκτικό τίτλο «Τίποτα», του γνωστού σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος. Ένας καθ' όλα γοητευτικός κυνισμός για τα μεγάλα και μικρά τίποτα της ζωής και του θανάτου. Μια μικρή πραγματεία 158 σελίδων, υπό μορφή παλινδρομήσεων από το παρόν και στο παρελθόν ενός άνδρα που διαπιστώνει καθημερινά πως βαίνει προς το αναπόφευκτο.

    Ακόμα και αν ο ευσεβής αναγνώστης προκληθεί από την ελευθεριότητα των σκέψεων του ήρωα, διαβάζοντας το βιβλίο κερδίζει από την αποφθεγματική διήγηση. Ιδού μερικά χαρακτηριστικά λογοτεχνικά επιγράμματα που ξεπηδούν καθώς ο συγγραφέας ξετυλίγει την ιστορία του:

    Ο εγκέφαλός του είχε αυτοανακηρυχθεί σε ανεξάρτητο κράτος.

    Τι νόημα έχει μια ζωή που κάνεις πάντα το σωστό;

    Πολλοί καλλιτέχνες ενώ ζουν κοινότοπα μιλούν για την τέχνη τους εξαιρετικά!

    Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάνει στη ζωή μικρά εγκλήματα. Αυτό όμως δεν τους κάνει δολοφόνους.

    Μόνο η αποτυχία διδάσκει ταπεινότητα.

    Η ζωή είναι ένα παιχνίδι που στο τέλος δεν κερδίζει κανείς.

    [06] Ηλεκτρονική μύτη «μυρίζει» τον καρκίνο του στομάχου σε τεστ αναπνοής

    Ένα απλό και φθηνό τεστ αναπνοής θα κάνει διάγνωση κατά πόσο ένας άνθρωπος με γαστρεντερικά προβλήματα κινδυνεύει να εμφανίσει καρκίνο του στομάχου. Η φορητή ηλεκτρονική «μύτη», που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια χρυσού, ανιχνεύει τις οργανικές πτητικές ουσίες (μόρια) που υπάρχουν στην αναπνοή του ανθρώπου και οι οποίες αποτελούν την χημική «υπογραφή» των δυνητικά επικίνδυνων προκαρκινικών αλλοιώσεων στο στομάχι.

    Το μη επεμβατικό τεστ, που αποτελεί εναλλακτική λύση σε σχέση με την επεμβατική ενδοσκόπηση, βρίσκεται στο στάδιο της τελειοποίησής του, από Ισραηλινούς και Λετονούς ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Χοσάμ Χάϊκ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και Νανοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο γαστρεντερολογικό περιοδικό «Gut» σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Θα πρέπει πάντως να γίνουν μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές προτού το τεστ εφαρμοστεί ευρέως. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη δοκιμή στην Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 April 2015 - 8:30:25 UTC