Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτα μέτρα στα λιμάνια για την επιστροφή των εκδρομέων
  • [02] Δεκάδες παράτυπους μετανάστες διέσωσε η ιταλική ακτοφυλακή
  • [03] Πέθανε ο Γκίντερ Γκρας
  • [04] Τζιχανιστές ισοπέδωσαν αρχαία ασσυριακή πόλη

  • [01] Έκτακτα μέτρα στα λιμάνια για την επιστροφή των εκδρομέων

    Μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα έχει λάβει από το πρωί το Λιμενικό Σώμα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σε όλα τα σημεία κατάπλου των πλοίων υπάρχουν στελέχη του λιμενικού, προκειμένου να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες επιβάτες που επιστρέφουν στον κλεινόν άστυ.

    Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει επίσης αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, οτι καλό είναι να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες 13 πλοία, ενώ από νησιά του Αργοσαρωνικού θα υπάρξουν 13 κατάπλοι υδροπτερύγων και 15 Ferriboat.

    Στη Ραφήνα θα έχει 7 κατάπλους πλοίων από τις Κυκλάδες και 6 από το Μαρμάρι. Έξι κατάπλοι πλοίων θα έχει επίσης το λιμάνι του Λαυρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Ραφήνας και Λαυρίου, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια.

    [02] Δεκάδες παράτυπους μετανάστες διέσωσε η ιταλική ακτοφυλακή

    Εκατόν σαράντα τέσσερις παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή σε απόσταση ογδόντα ναυτικά μίλια από τις ακτές της Λιβύης. Το πλοίο με οποίο ταξίδευαν ανετράπη. Οι άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής εντόπισαν και περισυνέλλεξαν και εννέα πτώματα.

    Ιταλικά πλοιάρια συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή, με την βοήθεια αεροσκάφους τύπου Atr42, προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

    Οι διασωθέντες μετεπιβιβάστηκαν σε πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού το οποίο συμμετέχει στην ανθρωπιστική επιχείρηση Triton και κατευθύνεται, τώρα, προς την Σικελία.

    [03] Πέθανε ο Γκίντερ Γκρας

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία 87 ετών ο βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999 Γερμανός συγγραφέας και ποιητής Γκίντερ Γκρας, ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

    Ο συγγραφέας του "Τενεκεδένιου ταμπούρλου" γεννήθηκε στην Ελεύθερη Πόλη του Ντάντσιχ (το σημερινό Γκντασκ της Πολωνίας) το 1927 και πολλά από τα έργα του διαδραματίζονταν στην πόλη αυτή.Για πολλούς, ο Γκρας ήταν η φωνή της μεταπολεμικής γενιά της Γερμανίας που έφερε το βάρος της ενοχής των προγόνων της για τις ακρότητες που διέπραξαν οι Ναζί στην Ευρώπη.

    [04] Τζιχανιστές ισοπέδωσαν αρχαία ασσυριακή πόλη

    Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο που καταγράφει, σύμφωνα με την τζιχαντιστική οργάνωση, τους μαχητές της ενώ καταστρέφουν έργα τέχνης στην αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, στο Ιράκ, προτού ανατινάξουν την ιστορική τοποθεσία.

    Σύμφωνα με τις εικόνες, η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης των οποίων δε διευκρινίζεται, το Νιμρούντ, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ), κατά μήκος του ποταμού Τίγρη, έχει ισοπεδωθεί.

    Η καταστροφή των μνημείων είχε γνωστοποιηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα- και η UNESCO είχε καταγγείλει ένα «έγκλημα πολέμου»- όμως δεν είχε μέχρι σήμερα καταστεί γνωστό το εύρος των ζημιών που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές. «Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε το μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε» υπόσχεται ένας εξτρεμιστής στο τέλος του βίντεο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 April 2015 - 10:30:28 UTC