Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιορτή αλληλεγγύης στου Γουδή από το υπουργείο Άμυνας
  • [02] «Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρόικας»
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Απόλυτη ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο
  • [04] Τουλάχιστον 700 μετανάστες περισυνέλεξαν οι ιταλικές Αρχές
  • [05] Σε κλίμα συγκίνησης η Ανάσταση στη Σμύρνη

  • [01] Γιορτή αλληλεγγύης στου Γουδή από το υπουργείο Άμυνας

    Γεύμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση προσέφερε το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο 'Αλσος του Ελληνικού Στρατού στου Γουδή.

    Όλοι αγωνιζόμενοι με ενότητα να περάσουμε από τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα στη δυνατότητα να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, καλύτερη, ευχήθηκε οΑρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

    «Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην ελπίδα και με αυτή την πίστη στην ελπίδα και στο Φως της Αναστάσεως θα προχωρήσουμε στο αύριο»είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

    «Ο κόσμος πλέον μπορεί να αρχίζει να χαμογελά. Αλλάζουν οι ημέρες και οι εποχές για την πατρίδα μας. Νομίζω ότι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την αναγέννηση και τις ελπίδες του λαού μας» δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Κώστας Ήσυχος.

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται αρωγοί τη στιγμή της ανθρωπιστικής κρίσης, δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

    [02] «Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρόικας»

    Η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ριζικής λιτότητας που ακολουθήθηκε από την τρόικα, η οποία συνιστά ένα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπως είναι επίσης ο EFSF, ο ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, τονίζει σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο νομικός και ερευνητής του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Λούνκας Ομπερντόρφερ, ο οποίος θεωρεί ως «σωστό δρόμο» μια αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δικαίωμα άσκησης «βέτο» από μέρους του.

    Όπως επισημαίνει ο ίδιος, από το 2010 τα προγράμματα «διάσωσης» της Ελλάδας υπαγορεύονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλει ριζική λιτότητα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω κοινωνικού «dumping», κάτι που οδήγησε σε μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού, σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25% , σε αύξηση της ανεργίας στο 28%, σε αύξηση της παιδικής θνησιμότητας και των αυτοκτονιών, σε εκτίναξη τη δημόσιου χρέους από το 120% το 2010 σε 175% του ΑΕΠ, σήμερα.

    [03] Π. Λαφαζάνης: Απόλυτη ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο

    Την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, επανέλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη.

    «Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, η απόλυτη ανάγκη να παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ και όλος ο όμιλος της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία και ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο. Η δημόσια ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί και ανασυγκροτημένη να γίνει ο πυλώνας και η ατμομηχανή για την έξοδο της χώρας από την κρίση». «Σήμερα, η χώρα χρειάζεται ενεργειακή ασφάλεια και πολύ φτηνότερη ενέργεια» επισήμανε ο υπουργός.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ανέφερε: «Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει δύο πράγματα: Το ένα ότι στο πρόσωπο των εργαζομένων που δουλεύουν στο Κέντρο θέλησα να τιμήσω την εργασία όλων των εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ και όχι μόνο, που αυτή τη χρονιάρα μέρα είναι μακριά από τις οικογένειές τους, προκειμένου να διασφαλίσουν προς χάριν όλων την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Και δεύτερον για να τονίσω ότι παρά την ανεξαρτησία του, ο ΑΔΜΗΕ είναι πολύτιμο κομμάτι του ομίλου της ΔΕΗ».

    [04] Τουλάχιστον 700 μετανάστες περισυνέλεξαν οι ιταλικές Αρχές

    Ιταλικά πλοία περισυνέλεξαν τουλάχιστον 700 παράτυπους μετανάστες που επέβαιναν σε επτά φουσκωτά σκάφη ενώ και άλλες επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη καθώς η καλοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή ωθεί πολλούς να αποτολμήσουν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν από τη Λιβύη στις ιταλικές ακτές.

    Πλοία του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού, καθώς και ένα εμπορικό διέσωσαν σήμερα τους μετανάστες από τα υπερφορτωμένα σκάφη, είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, έχουν εντοπιστεί και άλλα σκάφη με πρόσφυγες.

    Την Παρασκευή διασώθηκαν περίπου 1.000 μετανάστες ενώ σήμερα περισσότεροι από 500 έφτασαν στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία πρόκειται γα πρόσφυγες από την Ερυθραία και τη Σομαλία. Μεταξύ αυτών ήταν και δεκάδες γυναίκες με μικρά παιδιά.

    [05] Σε κλίμα συγκίνησης η Ανάσταση στη Σμύρνη

    Στην κυριολεξία λαμπροφόρος από κάθε άποψη υπήρξε η ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία, η πρώτη έπειτα από 93 χρόνια, στον διασωθέντα και ανακαινισθέντα περικαλή ναό του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη.

    Την ακολουθία της Αναστάσεως παρακολούθησαν με κατάνυξη, ευλάβεια και δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες άνθρωποι, Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι, μέλη της κατά Σμύρνη Ορθόδοξης Εκκλησίας, που τα τελευταία δύο χρόνια, με την αγάπη και πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη , Βαρθολομαίου, και τις άοκνες προσπάθειες του ιερατικώς προϊσταμένου, αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κύριλλου Συκή, αναγεννάται. Επίσης, την ακολουθία παρακολούθησαν Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι από άλλες περιοχές γύρω από την Σμύρνη, επισκέπτες από την Ελλάδα, καθώς και ορισμένοι Ελληνοαμερικανοί και Ελληνοαυστραλοί.

    Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορική» την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Άγιο Βουκόλο και ανέφερε ότι θα επιθυμούσε πολύ να ήταν στη Σμύρνη, όπως θέλει, είπε ο Πατριάρχης, να ξανακάνει Πάσχα στην γενέτειρα του, Ίμβρο.

    Στην ακολουθία της Αναστάσεως και στη Θεία Λειτουργία τηρήθηκε η παράδοση, η οποία συνταίριαζε τη μεγαλοπρέπεια με την αρχοντική απλότητα. Γύρω στις 10.30 το βράδυ του Μ. Σαββάτου ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος άρχισε την ακολουθία της Παννυχίδος, που ολοκληρώθηκε με το «Δεύτε λάβετε Φως» και το άναμμα των λαμπάδων των πιστών από την λαμπάδα του πατρός Κυρίλλου, η οποία προηγουμένως είχε αναφτεί από την ακοίμητη κανδήλα. Μέσα και έξω στον ναό του Αγίου Βουκόλου είχε δημιουργηθεί αδιαχώρητο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 April 2015 - 16:30:24 UTC