Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πασχαλινή τραγωδία στην Καλαμάτα, με σοβαρό τραυματισμό νεαρού από κροτίδες
  • [02] Γεύματα αγάπης σε όλη τη χώρα
  • [03] Τη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων τιμά ο πάπας Φραγκίσκος
  • [04] Σταθερά πρώτο, αλλά με μικρή κάμψη το Podemos, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

  • [01] Πασχαλινή τραγωδία στην Καλαμάτα, με σοβαρό τραυματισμό νεαρού από κροτίδες

    Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 25χρονος την ώρα της Ανάστασης στην Καλαμάτα, στην περιοχή του ανατολικού κέντρου, πλησίον του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη.

    Όταν ο νεαρός προσπάθησε να ενεργοποιήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο Καλαμάτας , όπου χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί στα δύο του χέρια από το ύψος του αγκώνα, ενώ είχε χάσει και την όραση του.

    Ελαφρά τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι ένας δεύτερος νεαρός που βρισκόταν κοντά στον πρώτο και νοσηλεύεται και αυτός στο νοσοκομείο Καλαμάτας

    [02] Γεύματα αγάπης σε όλη τη χώρα

    Γεύματα αγάπης διοργανώνονται σήμερα σε όλη τη χώρα από τις δομές αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος, τις κοινωνικές δομές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

    Στην Αθήνα, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ετοίμασε «γιορτινό τραπέζι»για 650 άτομα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος της πόλης διοργανώνει συσσίτιο για 500 πολίτες στο άλσος Νέας Ελβετίας. Αντίστοιχα στον Πειραιά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά προσφέρει πασχαλινό γεύμα στους φιλοξενούμενους του Ξενώνα Αστέγων.

    Από την πλευρά της εκκλησίας, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών«Αποστολή»,θα διαθέσει, όπως κάθε μέρα, 10.000 μερίδες φαγητού για 5.000 άτομα σε αντίστοιχα συσσίτια που λειτουργούν σε ιερούς ναούς, στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

    [03] Τη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων τιμά ο πάπας Φραγκίσκος

    «Αγαπητοί Αρμένιοι πιστοί, σήμερα τιμάμε με την μνήμη, με την καρδιά τραυματισμένη από τον πόνο, αλλά και γεμάτη ελπίδα από την Ανάσταση του Κυρίου, τα εκατό χρόνια από το τραγικό αυτό συμβάν, την τεράστια αυτή εξόντωση, αποτέλεσμα παραφροσύνης, την οποία υπέστησαν οι πρόγονοί σας»,τόνισε ο λατινοαμερικανός πάπας.

    Ο πάπας επισήμανε ακόμη, ότι φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το «μαρτύριο» αυτό, ενώ κατήγγειλε ότι «και σήμερα ζούμε ένα είδος γενοκτονίας, εξαιτίας της γενικευμένης και μαζικής αδιαφορίας». Η σαφής αναφορά του πάπα Φραγκίσκου ήταν στον κατατρεγμό των χριστιανών, σε πολλά σημεία του πλανήτη.

    «Ο πάπας Φραγκίσκος, ενώπιον χιλιάδων αρμενίων που έφτασαν στην Ρώμη από όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στις σφαγές που διέπραξαν οι Τούρκοι από το 1915, χρησιμοποιώντας την λέξη που απεχθάνεται η τουρκική κυβέρνηση, την λέξη γενοκτονία», υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά, στην διαδικτυακή της έκδοση, η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. Ο ποντίφικάς, τέλος, υπογράμμισε ότι μαζί με τους Αρμενίους, το μαρτύριο αυτό έπληξε και τους Έλληνες, τους Ασσύριους και τους Χαλδαίους.

    [04] Σταθερά πρώτο, αλλά με μικρή κάμψη το Podemos, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Μετά την εντυπωσιακή άνοδό του στις δημοσκοπήσεις, το φθινόπωρο και το χειμώνα, το Podemos εμφανίζει τώρα μικρή κάμψη, ωστόσο παραμένει πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των Ισπανών ψηφοφόρων: σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Metroscopia, που διενεργήθηκε στο διάστημα 7-9 Απριλίου, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα συγκέντρωνε ποσοστό 22,1% ενώ τον Μάρτιο στο ίδιο ερώτημα το ποσοστό του έφτανε το 22,5%.

    Σε πολύ μικρή απόσταση ακολουθούν οι Σοσιαλιστές (PSOE), το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) και το νεοϊδρυθέν, κεντροδεξιό Ciudadanos. Το PSOE, επωφελούμενο και από τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε στις τοπικές εκλογές της Ανδαλουσίας, στις 22 Μαρτίου, έχει ανέβει στο 21,9%, από 20,2% τον Μάρτιο.

    Ανοδική είναι και η τάση του κυβερνώντος PP, του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που φτάνει στο 20,8%, από 18,4% τον προηγούμενο μήνα. Όσον αφορά το Ciudadanos, το οποίο προτείνει λιγότερο ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε σχέση με το Podemos, στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 19,4%, από 18,4% που είχε τον Μάρτιο και 12,2% τον Φεβρουάριο.

    Το μόνο βέβαιο φαίνεται ότι είναι πως ο νικητής, όποιος και αν είναι αυτός, θα χρειαστεί να συγκυβερνήσει με κάποιο άλλο κόμμα καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα διαθέτει την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία που απέσπασε το PP στις εκλογές του 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 April 2015 - 12:30:23 UTC