Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Ο κ. Σαμαράς επενδύει ακόμη μία φορά στον φόβο
  • [02] Γ. Σταθάκης: Πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα στις συζητήσεις με τους εταίρους
  • [03] Χίλιοι μετανάστες περισυνελέγησαν στα ανοικτά της Λιβύης
  • [04] Η «Πρώτη Ανάσταση» στον Άγιο Βουκόλο της Σμύρνης

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Ο κ. Σαμαράς επενδύει ακόμη μία φορά στον φόβο

    «Είναι θλιβερό που ο κ. Σαμαράς επενδύει ακόμη μία φορά στον φόβο. Προσπαθώντας να αποκρύψει την ανυπαρξία οποιασδήποτε εναλλακτικής πρότασης εκτός από το Μνημόνιο, επιλέγει να καταφύγει στα γνωστά του ακροδεξιά παραληρήματα» αναφέρει, σχετικά με τη δήλωση του Αντ. Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καταλήγοντας:

    «Η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία δεν τρομάζουν, αλλά χρειάζονται μία πιο σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση».

    [02] Γ. Σταθάκης: Πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα στις συζητήσεις με τους εταίρους

    Οι συζητήσεις με τους εταίρους έχουν προχωρήσει σημαντικά και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα, δήλωσε στην Real news ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ Σταθάκης.

    Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η παράταση της αβεβαιότητας δεν ωφελεί καμία πλευρά ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα μη αποπλήρωσης υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου.

    Ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αφετηρίες αλλά τόνισε πως υπάρχει σύμπνοια αναφορικά με τον στρατηγικό της προσανατολισμού . Υπογράμμισε επίσης πως σημεία συμπόρευσης υπάρχουν και με τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις ανεξάρτητα αν αυτές συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα επισήμανε ωστόσο ότι η κυβερνητική συμμαχία είναι απόλυτα σταθερή και δεν αναζητά οποιαδήποτε διεύρυνση.

    [03] Χίλιοι μετανάστες περισυνελέγησαν στα ανοικτά της Λιβύης

    Σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και εμπορικά σκάφη διέσωσαν περίπου 1.000 μετανάστες που επέβαιναν σε τρεις υπερφορτωμένες βάρκες σε απόσταση 30 μιλίων από τις ακτές της Λιβύης και εντόπισαν μέσα σε αυτές το πτώμα ενός άνδρα, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

    Οι μετανάστες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου μέσω δορυφορικού τηλεφώνου την Παρασκευή και μεταφέρθηκαν σε λιμάνια της Σικελίας, πρόσθεσε η ακτοφυλακή χωρίς να αναφερθεί στις εθνικότητές τους.

    Στην επιχείρηση διάσωσης της Παρασκευής έλαβαν μέρος τρία σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής και τρία εμπορικά πλοία.

    Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πραγματοποιούν συχνά το επικίνδυνο ταξίδι από τη Λιβύη στη Σικελία προκειμένου να εισέλθουν σε χώρα της ΕΕ.

    [04] Η «Πρώτη Ανάσταση» στον Άγιο Βουκόλο της Σμύρνης

    Γύρω στις 12 το μεσημέρι στάλθηκε στη Σμύρνη και σε όλη την Ιωνία από τον ιστορικό και ανακαινισμένο ναό του Αγίου Βουκόλου το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με το «Ανάστα ο Θεός, κρίνων τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις έθνεσι», που έψαλε με στεντόρεια φωνή ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Κύριλλος Συκής εξερχόμενος του Ιερού Βήματος. Προηγείτο η εικόνα της Αναστάσεως , την οποία έφερε ένας νέος. Ο αρχιμανδρίτης σκορπούσε στον ναό φύλλα δάφνης, σύμβολο της νίκης του Χριστού επί του θανάτου. Ο ναός σείστηκε από τους κρότους, που προκάλεσαν οι πιστοί χτυπώντας τα καθίσματα. Είναι ένα έθιμο, που παραπέμπει σημειολογικά στην Ευαγγελική περικοπή της Ανάστασης « και σεισμός εγένετο μέγας».

    Η «Πρώτη Ανάσταση», όπως επικράτησε να ονομάζεται ο Μέγας Εσπερινός της Κυριακής του Πάσχα, τελείται το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και ακολουθεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 April 2015 - 16:30:22 UTC