Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλίμα κατάνυξης
  • [02] Α.Σαμαράς: Σε δυόμιση μήνες καταστρέφεται ότι χτίζαμε επί δυόμιση χρόνια
  • [03] Στη διάθεση του κράτους θέτει την εκκλησιαστική περιουσία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
  • [04] Πασχαλινά γεύματα αγάπης σε όλη τη χώρα

  • [01] Σε κλίμα κατάνυξης

    Οικογενειακά θα περάσουν τις γιορτές του Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται να επιλέγουν τους τόπους από τους οποίους κατάγονται. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, θα γιορτάσει την Ανάσταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος ,ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

    Στην Αθήνα θα περάσει τις γιορτές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ενδέχεται την Κυριακή του Πάσχα να μεταβεί στην Αίγινα.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, θα γιορτάσει την Ανάσταση στο Ναύπλιο, που είναι ο τόπος καταγωγής της συζύγου του Γεωργίας. Στην πρωτεύουσα, θα παραμείνει φέτος ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μεταβεί στον τόπο καταγωγής του τη Λαμία, και ενδέχεται να επισκεφθεί και τη Λιβαδειά.

    Στο Πάρκο Στρατού στο Γουδί, όπου θα πραγματοποιηθεί γιορτή για ανέργους, θα γιορτάσει το Πάσχα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Απόψε το απόγευμα, ο κ. Καμένος θα βρεθεί στο αεροδρόμιο των Σπάτων, προκειμένου να υποδεχθεί την ελληνική αποστολή που θα μεταφέρει το 'Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.Στη Θεσσαλονίκη τέλος, θα περάσει το Πάσχα ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρίσκεται ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη στη συμπρωτεύουσα.

    [02] Α.Σαμαράς: Σε δυόμιση μήνες καταστρέφεται ότι χτίζαμε επί δυόμιση χρόνια

    «Σε δυόμισι μήνες καταστρέφεται ότι χτίζαμε επί δυόμισι χρόνια» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για τις γιορτές του Πάσχα.

    «Μια χώρα η οποία πέρα από τα οικονομικά της προβλήματα, έχει τον πολίτη της να ζει με την ανασφάλεια και το φόβο, δεν μπορεί ούτε να προκόψει ούτε να πατήσει γερά στα πόδια της», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κύριος Σαμαράς ανέφερε ότι εμφανίζονται και πάλι κουκουλοφόροι, καταλήψεις, λαθρομετανάστες παντού, επεισόδια, ακόμα και επαφές με τρομοκράτες.

    [03] Στη διάθεση του κράτους θέτει την εκκλησιαστική περιουσία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

    Την πρόθεση και την ετοιμότητά του να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.

    Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν αναφέρεται σε πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά σε αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Το θέμα, όπως επεσήμανε ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Παράλληλα, διεμήνυσε στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ: «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο».

    [04] Πασχαλινά γεύματα αγάπης σε όλη τη χώρα

    Εορταστικό θα είναι το πασχαλινό συσσίτιο, απόψε και την Κυριακή του Πάσχα, που προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, οι δομές αλληλεγγύης της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι κοινωνικές δομές των ΟΤΑ και των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Στην Αθήνα, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, θα στρώσει«πασχαλινό τραπέζι»για 650 άτομα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος της πόλης διοργανώνει συσσίτιο για 500 πολίτες στο άλσος Νέας Ελβετίας.

    Αντίστοιχα στον Πειραιά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά θα προσφέρει πασχαλινό γεύμα στους φιλοξενούμενους του Ξενώνα Αστέγων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Από την πλευρά της εκκλησίας, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών«Αποστολή»,θα διαθέσει, όπως κάθε μέρα, 10.000 μερίδες φαγητού για 5.000 άτομα σε αντίστοιχα συσσίτια που λειτουργούν σε ιερούς ναούς, στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Συσσίτια για όσους έχουν ανάγκη, λειτουργούν καθημερινά στους ναούς όλης της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 April 2015 - 12:30:23 UTC