Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία έως τις 24 Απριλίου βλέπει ο Γ.Βαρουφάκης
  • [02] Το ωράριο των καταστημάτων

  • [01] Συμφωνία έως τις 24 Απριλίου βλέπει ο Γ.Βαρουφάκης

    Τη βεβαιότητα του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία έως τις 24 Απριλίου, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου του Ινστιτούτου New Economic Thinking στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης προσδιόρισε τρεις προϋποθέσεις, τρία κρίσιμα σημεία, για μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα. «Προτεραιότητα σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν σχέση με την κακοήθεια της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας, του ελληνικού κράτους».

    «Αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πενταετούς καταστροφικής ύφεσης». «Διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου, βιώσιμου δημοσιονομικού σχεδίου που περιλαμβάνει τρία στοιχεία. Το ένα έχει να κάνει με τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, έτσι χρειαζόμαστε πρωτογενές πλεόνασμα.

    Δεν πρόκειται ποτέ να πέσουμε σε πρωτογενή ελλείμματα ξανά. Χρειαζόμαστε μια εύλογη πολιτική για τη προσέλκυση των ιδιωτικών επενδύσεων και αυτό πρέπει να περιλαμβάνει ένα πακέτο δημοσίων επενδύσεων... από κάποια ευρωπαϊκή αρχή ή όργανο που θα μας βοηθήσει στη διαδικασία της προσέλκυσης των ιδιωτικών επενδύσεων... και έναν εξορθολογισμό των διαφόρων τμημάτων του ελληνικού δημοσίου χρέους, χωρίς 'κούρεμα' για κανέναν από τους πιστωτές, αλλά με τρόπο που να μεγιστοποιεί το ποσό που οι πιστωτές μας θα πάρουν πίσω από το ελληνικό κράτος».

    Κλείνοντας τη συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι συμβιβασμοί είναι αναμενόμενοι. «Εμείς δεν θα ήμασταν διατεθειμένοι γι΄αυτό, αν δεν είχαμε προετοιμαστεί να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος που είναι αναγκαίο για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Ωστόσο επιτρέψτε μου να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όλα τα είδη των συμβιβασμών, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδοθούμε», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.

    [02] Το ωράριο των καταστημάτων

    Έως τις επτά το απόγευμα θα μείνουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ανοιχτά τα καταστήματα που ανοίξαν στη μία το μεσημέρι. Αύριο Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 09.00 έως τις 17.00 στην Αθήνα, έως τις 15.00 στον Πειραιά και από τις 10.00 έως τις 16.00 στη Θεσσαλονίκη.

    Όσον αφορά τις λαικές αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο κανονικά.

    Επίσης έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας το ωράριο των καταστημάτων στην Αγορά του Καταναλωτή, στου Ρέντη, για τις ημέρες αυτές, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να συμβουλευτούν από την ίδια ηλεκτρονική σελίδα και τον "διατροφικό οδηγό για τη Μεγάλη Εβδομάδα" με οδηγίες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 April 2015 - 12:30:22 UTC