Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Θλιβερό ότι ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις
  • [02] «Επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων με τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Βλ. Πούτιν»
  • [03] «Σταθερά συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις ο ΟΤΕ»
  • [04] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Euroworking Group για την Ελλάδα
  • [05] Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης με θέμα «Εικόνες της κρίσης»
  • [06] Θέση για τον τελικό εξασφάλισε ο Ολυμπιακός

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Θλιβερό ότι ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις

    «Τα εθνικά συμφέροντα της χώρας δεν μπορούν να μπουν στο εσωτερικό παιχνίδι των εντυπώσεων» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι είναι λυπηρό «ότι ακούσαμε για πρώτη φορά Ελληνα πρωθυπουργό να καταγγέλλει στο εξωτερικό τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας του».

    Σημείωσε ότι η θέση μας στον διεθνή ενεργειακό εφοδιασμό συμπίπτει πλήρως με την ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, η οποία δίνει και τις σχετικές εγκρίσεις, όπως έχει συμβεί με τον αγωγό ΤΑΡ.

    Επίσης, ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε ότι για το πρόβλημα των ελληνικών αγροτικών μας προϊόντων, την περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και για την οικονομική εκκρεμότητα της ΔΕΠΑ με την Gazprom δεν ακούσαμε τίποτα.

    [02] «Επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων με τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Βλ. Πούτιν»

    «Ιστορικής σημασίας» χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι αυτή σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων. Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

    Προσθέτουν πιο συγκεκριμένα, ότι εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από την ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

    Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της ΕΕ, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, τονίζοντας ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

    Σημειώνουν επιπροσθέτως, ότι σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα.

    Έτι περαιτέρω, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, επεξεργάζεται φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών Ελληνορωσικών εταιριών.

    Τέλος, ο Ρώσος Πρόεδρος δώρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία είχε κλαπεί στα χρόνια της κατοχής από τον αξιωματικό των Ναζί, Μίλερ, από μοναστήρι της Σπάρτης Ο Μίλερ έμεινε γνωστός στην ιστορία ως χασάπης της Κρήτης επειδή διέταξε την σφαγή στην Βιάννο. Είχε συλληφθεί από τους Ρώσους που τον παρέδωσαν στις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε στην Κρήτη το 1947. Η Ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.

    [03] «Σταθερά συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις ο ΟΤΕ»

    «Σταθερά συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις, ο ΟΤΕ με την παραλαβή της πράξης καταλογισμού προχωρά στην πληρωμή του συνολικού ποσού που του αναλογεί». Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία δίδονται διευκρινίσεις με αφορμή τη δημοσίευση στη «Διαύγεια» αποφάσεων που αφορούν στην ΟΤΕ Α.Ε. για τη συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ TV, για τα έτη 2011, 2012 και 2013.

    «Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο, υποβάλλει κάθε χρόνο στο αρμόδιο υπουργείο τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στα ετήσια έσοδα από τη συνδρομητική υπηρεσία του ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου. Για την καταβολή του ανταλλάγματος προς το ελληνικό δημόσιο, απαιτείται η προηγούμενη έκδοση καταλογιστικής πράξης από τον αρμόδιο υπουργό (Ν. 2644/1998 για συνδρομητική τηλεόραση)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [04] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Euroworking Group για την Ελλάδα

    Σε εξέλιξη είναι στις Βρυξέλλες το κρίσιμο Euroworking Group για την Ελλάδα, με την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων να εξετάζεται από τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες.

    Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

    Το Euroworking Group θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

    [05] Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης με θέμα «Εικόνες της κρίσης»

    «Εικόνες της Κρίσης» μέσα από τον κινηματόγραφο παρουσιάζει αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από τις 16 έως τις 24 Μαΐου.

    Με προβολές ταινιών που αποτυπώνουν χαρακτηριστικά περιόδων οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, από τη δεκαετία του '20 στον βωβό κινηματογράφο έως τις ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ για την κρίση της εποχής μας. Περιλαμβάνει ταινίες των Στέλιου Τατασόπουλου, Ζαν Ρενουάρ, Τζον Φορντ, Μαξ Οφιλς, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Κεν Λόουτς, αδελφών Νταρντέν κ.ά.

    Σκοπός των διοργανωτών είναι το αφιέρωμα, μέσα από τις ταινίες του προγράμματος, να καταγράψει «τις όποιες μεταβολές προκύπτουν στη βιομηχανία του κινηματογράφου στη διάρκεια μιας τόσο έντονης οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικής κρίσης, καθώς και, αφενός, να προτείνει ενδεχόμενες εναλλακτικές χρηματοδότησης και παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών από νεότερες γενιές κινηματογραφιστών (crowd funding, κολεκτίβες κ.ά.) και, αφετέρου, να τονίσει τη σπουδαιότητα της ανάκαμψης ενός πολιτικού κινηματογράφου και ενός κινηματογράφου ακτιβισμού».

    [06] Θέση για τον τελικό εξασφάλισε ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεώργιος Καμάρας» στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του κυπέλλου και ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τελικό του θεσμού. Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Ντοσεβί (21΄,57΄) και Χάρα (26΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 April 2015 - 18:30:28 UTC