Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Θα σταματήσουμε τις πολιτικές που διέλυσαν τη χώρα
  • [02] Σήμερα η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Δημ. Αβραμόπουλο
  • [03] Ο Μπ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ρ. Κάστρο στον Παναμά
  • [04] Αριθμός ρεκόρ θαλάσσιων λιονταριών έχουν εξοκείλει στις παραλίες της Καλιφόρνια
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Πόσο ασφαλές είναι το φαγητό μας;

  • [01] Π. Καμμένος: Θα σταματήσουμε τις πολιτικές που διέλυσαν τη χώρα

    Στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, την εξεταστική για το μνημόνιο, το ελληνικό χρέος και τη στάση της Γερμανίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Στον Ενικό».

    Υπογράμμισε ότι η κυριαρχία της χώρας, ο ορυκτός της πλούτος, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών δεν υποθηκεύονται. Δεν αρνήθηκε τον «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές, πρόσθεσε όμως ότι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους τους οδηγεί στο να μην έχει ο συμβιβασμός τέτοιο χαρακτήρα. Εκτίμησε με βάση την συμπεριφορά των δανειστών ότι «δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία». Υπενθύμισε ότι η εντολή του ελληνικού λαού συνοψίζεται στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, το σταμάτημα της εσωτερικής υποτίμησης και το σταμάτημα της πολιτικής «που διέλυσε την χώρα».

    Αν οι δανειστές της χώρας, αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία, όπως μπορούμε, αλλά αυτό σημαίνει πως «εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

    Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι αν προκύψουν διλήμματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βούληση του ελληνικού λαού, τότε «εκείνος θα μιλήσει με εκλογές ή δημοψήφισμα». Ανέφερε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες η χώρα δεν έχει πάρει τίποτα, εντούτοις πληρώνει τις δόσεις της και ταυτόχρονα λειτουργεί, ενώ σε ότι αφορά τις πληρωμές δεν αμφισβήτησε «τα μετρητά του ΔΝΤ που θα πληρωθούν», αλλά την ΕΚΤ και τους δανειστές. Συμπλήρωσε ότι συνιστούν «κόκκινες γραμμές» η μη περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων, οι ομαδικές απολύσεις καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις παραγωγικών μονάδων, της ΔΕΗ, του ΟΛΠ ή του Ελληνικού. Απέκλεισε, επίσης, την επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά ενώ ερωτηθείς για σχετική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, παρέπεμψε σε απαντήσεις εκ μέρους του κ. Σακελλαρίδη.

    [02] Σήμερα η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Δημ. Αβραμόπουλο

    Σήμερα στις 10:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Έλληνα επίτροπο στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο λόγος της αναβολής, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ήταν η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.

    [03] Ο Μπ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ρ. Κάστρο στον Παναμά

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κουβανός ομόλογός του Ραούλ Κάστρο θα έχουν μια ιστορική ευκαιρία να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής που θα γίνει στον Παναμά, είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Θα υπάρξει μια στιγμή που οι αρχηγοί κρατών της Κούβας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν μετά την ιστορική επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Ρικάρντο Ζούνιγκα, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για θέματα της αμερικαναικής ηπείρου.«Θα υπάρξει κάποιο είδος αλληλεπίδρασης», πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

    Οι Πρόεδροι Ομπάμα και Κάστρο είχαν συναντηθεί και «σφίξει τα χέρια» στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2013, κατά τη διάρκεια τελετών για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

    Η Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής, η οποία ξεκινά την Παρασκευή και σε αυτή θα παραβρεθούν οι Πρόεδροι Ομπάμα και Κάστρο, καθώς και άλλοι 34 ηγέτες, είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί έρχεται μετά την ιστορική ανακοίνωση στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 και τη διπλωματική προσέγγιση της Ουάσιγκτον και της Αβάνας μετά από μισό αιώνα ψυχροπολεμικού κλίματος.

    [04] Αριθμός ρεκόρ θαλάσσιων λιονταριών έχουν εξοκείλει στις παραλίες της Καλιφόρνια

    Τουλάχιστον 2.250 θαλάσσια λιοντάρια, ως επί το πλείστον νεογνά, λιμοκτονούν και έχουν εξοκείλει στις παραλίες της Καλιφόρνια, από τη Σάντα Μπάρμπαρα έως το Σαν Ντιέγκο μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2015. Τα μισά από αυτά εντοπίστηκαν μόνο τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη κρίση που έως τώρα έχει σημειωθεί για τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά.

    Ο αριθμός αυτός όπως ανέφερε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Θαλάσσιας Αλιείας, είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό θαλάσσιων λιονταριών που εξόκειλαν κατά τους πρώτους τρεις μήνες του περασμένου έτους και περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό που καταγράφηκε το 2013, την προηγούμενη χειρότερη ιστορική καταγραφή για τα θαλάσσια λιοντάρια.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα θαλάσσια λιοντάρια υποφέρουν από έλλειψη φυσικών θηραμάτων κάτι που αναγκάζει τις θηλάζουσες μητέρες να ψάχνουν στη θάλασσα για φαγητό, αφήνοντας τα μικρά τους να φροντίσουν μονά τους τον εαυτό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αναστάτωση στην τροφική αλυσίδα γύρω από τις κύριες αποικίες των θαλάσσιων θηλαστικών πιστεύεται ότι προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, που με τη σειρά της προκαλείται από ασυνήθιστα ασθενείς ανέμους κατά μήκος της δυτικής ακτής.

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Πόσο ασφαλές είναι το φαγητό μας;

    Τα τροφιμογενή νοσήματα αποτελούν σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας και για ελάχιστα από αυτά υπάρχουν εμβόλια. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι συγκλονιστικά:

    - Πάνω από 200 ασθένειες διασπείρονται δια των τροφίμων με τα διαρροϊκά νοσήματα να σκοτώνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο.

    - Δύο εκατομμύρια θάνατοι συμβαίνουν ετησίως από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και νερού.

    - Η ακαταλληλότητα των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές σε χρόνια προβλήματα υγείας.

    - Η παγκοσμιοποίηση κάνει την ασφάλεια των τροφίμων πιο περίπλοκη διαδικασία, επειδή δίνονται πολλές ευκαιρίες για την μόλυνσή τους όπως για παράδειγμα κατά την μεταφορά τους.

    - Το τρόφιμο επηρεάζει σημαντικά την οικονομία μιας χώρας και την κοινωνία γι αυτό η ασφάλειά του είναι ζωτικής σημασίας.

    Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την 7η Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και η οποία φέτος έχει τίτλο «Πόσο ασφαλές είναι το φαγητό σας;».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 April 2015 - 6:30:23 UTC