Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες λόγω υπερχείλισης του Στρυμόνα
  • [02] Στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα η συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ

  • [01] Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες λόγω υπερχείλισης του Στρυμόνα

    Συναγερμό έχει σημάνει για άλλη μια φορά στις περιοχές κατά μήκος του Στρυμόνα, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι συνεχείς βροχοπτώσεις τόσο στις Σέρρες όσο και στη Βουλγαρία, ενίσχυσαν τη ροή και την ορμή των νερών του ποταμού, που «έπνιξαν» τα πρόχειρα προστατευτικά αναχώματα.

    Πάνω από 100.000 καλλιεργήσιμες εκτάσεις γης έχουν βυθιστεί στα νερά του Στρυμόνα, νοτιοανατολικά του νομού Σερρών, με τους αγρότες να βρίσκονται πλέον σε πλήρη απόγνωση.

    Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο δήμος Εμμανουήλ Παππά προχώρησε στην εκκένωση κτηνοτροφικής μονάδας στο Παραλίμνιο, για να σώσει το ζωικό κεφάλαιο της μονάδας, το οποίο κινδύνευε με πνιγμό, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα.Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και απομάκρυνσης των 340 αγελάδων, που βρίσκονταν στην κτηνοτροφική μονάδα, ξεκίνησε αργά χθες τη νύχτα, με τα συνεργεία του δήμου να μεταφέρουν πάνω σε πλατφόρμες φορτηγών, δέκα- δέκα τα ζώα, μακριά από τη μονάδα προκειμένου να τα σώσουν από τα ορμητικά νερά του ποταμού που είχαν αρχίσει να απειλούν από χθες το βράδυ τις εγκαταστάσεις.

    «Τα νερά γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα έχουν ξεπεράσει ήδη τα τρία μέτρα ύψος, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να την καλύψουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα πάνω από 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην περιοχή, έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται στον πυθμένα μίας τεράστιας λιμνοθάλασσας».

    Στον δήμο Βισαλτίας, στα δημοτικά διαμερίσματα Λυγαριάς και Δημητριτσίου, εκατοντάδες εκτάσεις με σπαρμένα τεύτλα, καλαμπόκια και τριφύλλια έχουν «πνιγεί».

    [02] Στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα η συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ

    Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είναι προγραμματισμένη για απόψε, στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

    Ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να φθάσει στην αμερικανική πρωτεύουσα λίγες ώρες πριν τη μετάβασή του στα γραφεία του ΔΝΤ, για να συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου. Μαζί του θα είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο.

    Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, o υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί αύριο με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Σιτς (σ.σ.: o υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές λόγω του σημερινού Καθολικού Πάσχα).

    Διαβάστε επίσης:

    Κανονικά η πληρωμή του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, δηλώνει ο Δημ. Μάρδας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 April 2015 - 18:30:22 UTC