Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οφειλές 40 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα εθνικά κανάλια
  • [02] Αυτοψία στους χώρους του Δρομοκαΐτειου, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες απόδρασης της Β. Σταμάτη
  • [03] Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους οφειλέτες του ΙΚΑ
  • [04] Στις 8 και 9 Απριλίου η συνεδρίαση του Euro Working Group
  • [05] Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters για έλλειψη ρευστότητας στις 9/4
  • [06] Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus

  • [01] Οφειλές 40 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα εθνικά κανάλια

    Οφειλές 40 εκατ. ευρώ για τη χρήση των συχνοτήτων για τα έτη που δεν το έχουν πράξει (2011 έως 2014), καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τα συνδρομητικά κανάλια, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση. Οι οφειλές αφορούν το τέλος του 2% που έπρεπε να καταβάλλουν με βάση τον τζίρο τους από το 2011 (αφορά τον ισολογισμό του 2010) ως σήμερα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την πληρωμή του ετήσιου ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου για τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 καλούνται να καταβάλουν 24.15 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνδρομητικά κανάλια ΟΤΕ ΑΕ και Multichoice Ελλάς για τα έτη 2012, 2013 και 2014 16.32 εκατ. ευρώ.

    Όπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετήσιου ανταλλάγματος υπέρ του ελληνικού δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, μέσω επίγειων πομπών που παραχωρούνται στον σταθμό αυτής της κατηγορίας. Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

    [02] Αυτοψία στους χώρους του Δρομοκαΐτειου, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες απόδρασης της Β. Σταμάτη

    Αυτοψία στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» απ' όπου απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη, διενήργησαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογιάκος και ο Εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης.

    Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί πήγαν στο Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο που κατάφερε η, καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου να διαφύγει.

    Με εντολή των Εισαγγελικών λειτουργών αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις σωφρονιστικοί που συνελήφθησαν νωρίτερα ως υπεύθυνοι για την επιτήρηση της κρατούμενης νοσηλευομένης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα που διενεργείται ώστε να εντοπιστεί κάθε υπεύθυνος.

    Έτσι κρίθηκε ότι δεν υφίστανται λόγοι για την εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων.

    [03] Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους οφειλέτες του ΙΚΑ

    Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους οφειλέτες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Κέντρου Ελέγχου Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τέθηκε σε εφαρμογή από τη Διοίκηση του ΙΚΑ.

    Στο εξής, μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη», θα παρέχεται στους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ η δυνατότητα να προσπελάσουν σε πραγματικό χρόνο τις παρακάτω πληροφορίες που αφορούν στην εικόνα των οφειλών τους:

    - Συγκεντρωτική και αναλυτική ανά περίοδο εικόνα των οφειλών

    - Συγκεντρωτική και αναλυτική εικόνα των καταβολών

    - Συγκεντρωτική εικόνα των ρυθμίσεων με ανάλυση δόσεων και οφειλών

    Η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ενότητα "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες < Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες" , ενώ για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία οι οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής ΑΠΔ.

    Οι οφειλέτες άλλων φορέων, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Πιστοποίηση Οφειλετών ΚΕΑΟ άλλων Φορέων" και να κάνουν χρήση των κωδικών που δήλωσαν κατά την πιστοποίησή τους.

    [04] Στις 8 και 9 Απριλίου η συνεδρίαση του Euro Working Group

    Το Euro Working Group θα συνεδριάσει το απόγευμα της 8ης Απριλίου και το πρωί της 9ης Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες, καθώς ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

    Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

    Η αντιπροσωπεία της Γερμανίας απέφυγε να αναφέρει ρητώς ότι το θέμα που θα συζητηθεί το EWG θα είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

    [05] Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters για έλλειψη ρευστότητας στις 9/4

    «Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε δημοσίευμα του Reuters το οποίο προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε τους πιστωτές ότι τα χρήματα τελειώνουν στις 9 Απριλίου ζητώντας παράλληλα την εκταμίευση μέρους των δόσεων πριν από τις μεταρρυθμίσεις.

    [06] Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus

    Εντοπίστηκε σήμερα το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

    Το μαύρο κουτί αυτό περιέχει τις δεδομένα της πτήσης του αεροπλάνου, από τη συντριβή του οποίου σκοτώθηκαν και οι 150 επιβαίνοντες.

    Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί την ημέρα του δυστυχήματος και από την ανάλυση των δεδομένων που περιείχε αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος βρισκόταν μόνος στο πιλοτήριο τη στιγμή της τραγωδίας, πιθανόν έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο.

    Στο μεταξύ η γερμανική δικαιοσύνη επεσήμανε ότι ο Λούμπιτς είχε αναζητήσει στο Διαδίκτυο μεθόδους αυτοκτονίας λίγες ημέρες πριν την αεροπορική τραγωδία.

    Στην ταμπλέτα του συγκυβερνήτη του Airbus, η οποία κατασχέθηκε σε ένα από τα σπίτια του, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για τις έρευνες που είχε κάνει στο Διαδίκτυο ως τις 23 Μαρτίου και οι οποίες δείχνουν ότι αναζήτησε πληροφορίες "για μεθόδους αυτοκτονίας", καθώς και "για τις πόρτες των πιλοτηρίων και για τις προδιαγραφές ασφαλείας τους", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Ντίσελντορφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 April 2015 - 16:30:23 UTC