Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συστράτευση της αντιπολίτευσης στην εθνική προσπάθεια, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση
  • [03] Μαξίμου: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στο Brussels Group»
  • [04] «Άνοιγμα νέας σελίδας στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας»
  • [05] Κυβερνητικές πηγές: Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα από ΦΜΑΠ
  • [06] «Η μυθιστορηματική αλήθεια είναι μια χίμαιρα»

  • [01] Συστράτευση της αντιπολίτευσης στην εθνική προσπάθεια, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    Τη συστράτευση της αντιπολίτευσης στην εθνική προσπάθεια προκειμένου να μπει τέλος στη λιτότητα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο ενημέρωσης της Βουλής για τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες που δεν κρύβονται πια: «Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους. Αλλά άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε από εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που μας στηρίζει η κοινωνία».

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να απαντήσουν απόψε αν θα στηρίξουν την διαπραγματευτική πολιτική της Κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στη λιτότητα που τα προηγούμενα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την κοινωνία ή θα είναι φερέφωνα των εμπνευστών του Μνημονίου είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία πέντε χρόνια να μας πουν πια μεταρρύθμιση έκαναν για το καλό της χώρας και ρώτησε τον κ. Σαμαρά γιατί ξέχασε την μνημονιακή υποχρέωση για τις άδειες στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τον έλεγχο για τη φοροδιαφυγή.

    [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση

    Tη Βουλή ενημερώνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

    [03] Μαξίμου: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στο Brussels Group»

    "Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται - και από τις δύο πλευρές - ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Απαντώντας σε "διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι «απροετοίμαστη» είτε ότι «υπάρχουν τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας", οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα". Σύμφωνα με την κυβέρνηση η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες και προσθέτει ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες.

    Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν οι κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες.

    Σχετικά με την δημοσιεύματα για την λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η Κυβέρνηση στο Brussels Group, ωστόσο, διευκρινίζουν, "δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση".

    [04] «Άνοιγμα νέας σελίδας στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας»

    Το άνοιγμα μιας «νέας σελίδας» στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δήλωσαν ότι επιθυμούν και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.

    Υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι είναι εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να διερευνήσει τις προοπτικές τής συνεργασίας αυτής, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντησή του, στις 8 Απριλίου, με το Ρώσο ηγέτη.

    Στην αντιφώνησή του ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να ακολουθήσει μια νέα ενεργειακή πολιτική, η οποία θα ανταποκρίνεται στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα «χωρίς υποτέλειες και χωρίς δορυφορικές σχέσεις και συμπλέγματα».

    Οι νέες διεθνείς ενεργειακές σχέσεις της Ελλάδας, διαβεβαίωσε ο κ. Λαφαζάνης, θα προσανατολίζονται στους τέσσερις ορίζοντες, και όχι σε μία μόνο διάσταση, εκτιμώντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των υπαρχουσών παραδοσιακών σχέσεων με τη Ρωσία. «Γενικότερα θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία για το καλό και των δύο χωρών, για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη», σημείωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

    [05] Κυβερνητικές πηγές: Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα από ΦΜΑΠ

    Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές. "Η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης" τονίζουν χαρακτηριστικά.

    [06] «Η μυθιστορηματική αλήθεια είναι μια χίμαιρα»

    Η μυθιστορηματική αλήθεια δεν υπάρχει, η αναζήτηση της αλήθειας είναι μια χίμαιρα ακόμα και σε μια τόσο πραγματιστική μορφή τέχνης όπως το μυθιστόρημα, λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λευτέρης Καλοσπύρος, που έλαβε πριν από μερικές ημέρες το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα για το βιβλίο του «Η μοναδική οικογένεια» (εκδόσεις Πόλις). Ο βραβευμένος μυθιστοριογράφος είναι 35 ετών και σημειώνει πως η γενιά του τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τη λαϊκή ή την ποπ κουλτούρα, ενώ της αρέσει να έχει το μυθιστόρημα απεριόριστες ελευθερίες, ενσωματώνοντας στον λόγο του είδη όπως το κόμικ, το βίντεο, αλλά και το μελόδραμα. Το βιβλίο του χαρακτηρίστηκε μεταμοντέρνο, ο ίδιος, όμως, πιστεύει πως τόσο ο μεταμοντερνισμός όσο και ο μοντερνισμός έχουν κάνει τον κύκλο τους. Όσο για τον συγγραφέα, μπορεί πλέον να αντλεί κατά το δοκούν στοιχεία από την παράδοσή τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 March 2015 - 18:30:22 UTC