Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αδιανόητο να σκεφθεί οποιοσδήποτε, εντός της ΕΕ, με όρους εκβιασμών»
  • [02] Νεκρός ο «Σήφης» ο κροκόδειλος
  • [03] Η διαχρονική παρουσία των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα σε αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων
  • [04] Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα διαθέτει ευελιξία για τις μεταρρυθμίσεις, αυτές όμως πρέπει να οδηγούν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα

  • [01] «Αδιανόητο να σκεφθεί οποιοσδήποτε, εντός της ΕΕ, με όρους εκβιασμών»

    «Η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να υπάρχει ως Γερμανία εντός της ΕΕ. Δηλαδή, η ίδια η Γερμανία πρέπει να επιδιώκει να είναι μια ευρωπαϊκή Γερμανία και αυτή την αντίληψη έχω» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν θα ήθελε ποτέ να σκεφθεί, δεδομένης και της σοφίας του γερμανικού πνεύματος, αλλά και της πολιτικής ζωής, ότι μπορεί η πλειοψηφία, τουλάχιστον, του γερμανικού πολιτικού συστήματος, να θεωρεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξει η ΕΕ ως μια γερμανική Ευρώπη. Επίσης, είπε ότι από τη συνομιλία του με τον φίλο, όπως τον χαρακτήρισε, υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, έχει την αντίληψη ότι η Γερμανία επιδιώκει να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν τολμά να σκεφθεί καν ότι «οποιοσδήποτε στο πλαίσιο της ΕΕ -αυτής της ΕΕ που δημιουργήθηκε με όλα εκείνα τα οράματα, τα οποία ξέρουμε τι ήθελαν να αποφύγουν αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- σκέφτεται, όση ισχύ μπορεί και να έχει, με όρους εκβιασμών».

    Επισήμανε δε πως είναι πεπεισμένος ότι όλες αυτές οι περιπέτειες που έχουν περάσει η Ελλάδα και η Κύπρος θα λήξουν με τον καλύτερο τρόπο για την ίδια την ΕΕ. Σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο χώρες πλήγηκαν από τη μνημονιακή διαδικασία «και από λάθη τα οποία συνέβησαν εντός της Κύπρου, εντός της Ελλάδας, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι η πορεία γενικότερα, προς τα μνημόνια, αλλά και στην εφαρμογή των μνημονίων, εμπεριείχε σφάλματα τα οποία δεν αφορούν τις δύο χώρες, αλλά στην απειρία και την ανετοιμότητα της ΕΕ και της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν μια παγκόσμια οικονομική κρίση». Υπέδειξε δε ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση σε ό,τι αφορά τις αντίστοιχες ευθύνες.

    Επίσης, δήλωσε ότι η οικονομική ένωση και η νομισματική ένωση, δεν είναι αυτοσκοπός. «Είναι πολιτικές, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται και να τηρούνται ακριβώς για να καταστούν δυνατές εκείνες οι αρχές και αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η ΕΕ» τόνισε ο Πρόεδρος Π. Παυλόπουλος.

    [02] Νεκρός ο «Σήφης» ο κροκόδειλος

    Νεκρός εντοπίστηκε ο κροκόδειλος που φιλοξενούσαν τα νερά του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο, από εργαζόμενους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), μετά από τις άκαρπες προσπάθειες εντοπισμού του το τελευταίο διάστημα.

    Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από συνεργαζόμενο κτηνίατρο, ο «Σήφης» -όπως ήταν γνωστός στο πανελλήνιο, και όχι μόνο- δεν άντεξε τις καιρικές συνθήκες, το κρύο, και ίσως τις προσπάθειες να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για να επιβιώσει.

    Όλους αυτούς τους μήνες, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, είχε γίνει το «αγαπημένο» ερπετό, το αγαπημένο θέμα κατοίκων της περιοχής, αλλά και των τουριστών.

    Από χθες Κυριακή που εντοπίστηκε να επιπλέει το άψυχο σώμα του στα νερά, αρχές και υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν ώστε να ανασυρθεί και να μεταφερθεί τελικά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί σύμφωνα με τον ερπετολόγο Πέτρο Λυμπεράκη, ο οποίος είχε ασχοληθεί στενά με την υπόθεση του «Σήφη», θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για το πώς τελικά ο κροκόδειλος έχασε τη ζωή του, αλλά και το ακριβές χρονικό διάστημα που έπαψε να ζει, μιας και το ερπετό βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

    [03] Η διαχρονική παρουσία των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα σε αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων

    Τη διαχρονική παρουσία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα κατά τα 150 χρόνια της λειτουργίας του αναδεικνύουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μέσα από αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας», που κυκλοφορεί σήμερα.

    Η αναμνηστική σειρά «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας» αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα, στα οποία απεικονίζονται τέσσερις από τις ιστορικότερες και πιο χαρακτηριστικές ατμάμαξες που λειτούργησαν ως κινητήριες μονάδες των τρένων για περίπου 100 χρόνια, μέχρι τη δεκαετία του 1970. Πρόκειται για τις αμερικανικές Γ401-420, τις πρώτες ισχυρές ατμάμαξες στην Ελλάδα, τις αυστριακές Λα901-940, που πρωταγωνίστησαν στους αγώνες του Β' Παγκόσμιου πολέμου, τις γαλλικές Ζ501-517, που χρησιμοποιήθηκαν στο δίκτυο της Πελοποννήσου, και τις γερμανικές 40-45, τις ισχυρότερες ατμάμαξες του θεσσαλικού δικτύου.

    «Σήμερα τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν μια σειρά που έρχεται να επιβεβαιώσει τη σχέση συνεργασίας τους με τον ΟΣΕ, μια σχέση που ξεκινάει πριν από δύο αιώνες, έχει μια μικρή διακοπή και επανενεργοποιείται τον Δεκέμβριο του 2013 μέσα από την αξιοποίηση της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας», παρατήρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, κατά τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης της σειράς στο θέατρο-αμαξοστοιχία «Το τρένο στο Ρουφ».

    [04] Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα διαθέτει ευελιξία για τις μεταρρυθμίσεις, αυτές όμως πρέπει να οδηγούν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα διαθέτει έναν βαθμό ευελιξίας σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, όμως πρόσθεσε ότι «το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

    «Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί και πρόκειται να εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλοι μας έχουμε», δήλωσε η Α. Μέρκελ στη διάρκεια επίσκεψή της στο Ελσίνκι.

    «Μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση σχετικά με το ποια μέτρα θα επιλέξει να λάβει η κυβέρνηση, όμως τελικά το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

    «Το είδαμε στην Ιρλανδία όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε μέρη του προγράμματος. Όμως τελικά πρέπει να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας.

    Η Ελλάδα μιλά με τους θεσμούς τώρα. Περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων και θα περιμένουμε την εκτίμηση των θεσμών», κατέληξε η κ. Μέρκελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 March 2015 - 14:30:22 UTC