Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι μάχες που δίνουμε αφορούν όλη την Ευρώπη»
  • [02] Στον λιμενοβραχίονα της Κάσου παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
  • [03] Εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις

  • [01] «Οι μάχες που δίνουμε αφορούν όλη την Ευρώπη»

    «Όταν οι λαοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της ζωής τους και του μέλλοντός τους, όσο αδύναμοι κι αν είναι απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, έχουν το δίκιο με το μέρος τους και την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο και ο αγώνας τους, μπορούν να τα καταφέρουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

    Στην εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος και υπουργοί της κυβέρνησης όπως οι Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Πανούσης, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης πολλοί πανεπιστημιακοί και φοιτητές.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τιμητική την πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε, όπως είπε, θέλοντας να τονίσει τη σημασία, που έχει για την κυβέρνηση το δημόσιο πανεπιστήμιο. Όπως επισήμανε «θεωρούμε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο έναν από τους βασικότερους κόμβους στην μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και της δημοκρατίας, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, για την αξιοπρέπεια και την πολιτιστική άνθηση της χώρας και του ελληνικού λαού».

    Αναφερόμενος σε μια φράση του ιστορικού Αντώνη Λιάκου, ότι σήμερα είναι «η ελληνική ώρα της Ευρώπης και η ευρωπαϊκή ώρα της Ελλάδας», ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «η άποψη αυτή εξηγεί την έκταση που έχει πάρει σήμερα το διεθνές ενδιαφέρον για την Ελλάδα: Το ελληνικό ζήτημα είναι ζήτημα της Ευρώπης, γιατί οι διαμάχες, οι συγκλίσεις, τα προβλήματα και οι λύσεις τους είναι ταυτόχρονα και ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά. Παράλληλα, έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το κύμα της αλληλεγγύης για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, που εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι μάχες που δίνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση - για λογαριασμό του ελληνικού λαού αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης - για τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάσχεση της καταστροφικής λιτότητας, είναι ταυτόχρονα μάχες ευρωπαϊκές. Είναι μάχες που αφορούν όλη την Ευρώπη, όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς είτε στο Νότο είτε στο Βορρά, είτε στην Ανατολή είτε στη Δύση».

    [02] Στον λιμενοβραχίονα της Κάσου παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

    Στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου εξακολουθεί να παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», με 227 επιβάτες, που προσάραξε χθες βράδυ σε αμμώδη περιοχή, κατά τη διαδικασία κατάπλου του. Παρά τις προσπάθειες από δύο αλιευτικά για αποκόλληση του πλοίου αυτό δεν κατέστη δυνατό και αναμένεται εντός της ημέρας ρυμουλκό από τη Μύκονο.

    Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο με επιστροφή.

    [03] Εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις

    Δημοσιεύτηκε από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) η εγκύκλιος με την οποία κοινοποιούνται στις διευθύνσεις διακανονισμού του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) οι διατάξεις του νόμου για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, εκτός από το ΝΑΤ, και παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή τους.

    Στη ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο της οφειλής δηλαδή η κύρια οφειλή και οι προσαυξήσεις. Η οφειλή κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο μήνα από αυτόν της ρύθμισης και μπορεί να εξοφληθεί μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

    Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στη νέα ρύθμιση, είναι η υποβολή της αίτησης έως τις 30 Απριλίου του 2015 και η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Μαρτίου του 2015 και μετά. Ειδικότερα, για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πρέπει να έχουν καταβληθεί οι τρέχουσες εισφορές των μισθολογικών περιόδων από την 1η Φεβρουαρίου του 2015 και μετά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 March 2015 - 6:30:22 UTC