Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Π. Παυλόπουλου - Β. Σόιμπλε
  • [02] «Προετοιμασία για επανέναρξη ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία»
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα
  • [04] Τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Π. Παυλόπουλου - Β. Σόιμπλε

    Την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της ευρωζώνης, συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 7 μ.μ., με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι κ.κ. Παυλόπουλος και Σόιμπλε είναι παλιοί γνώριμοι και φίλοι, από την εποχή που ασκούσαν καθήκοντα υπουργών Εσωτερικών.

    Η συνομιλία των δυο ανδρών διήρκησε περίπου μισή ώρα και σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας έγινε κατόπιν κοινής συνεννόησης των δυο ανδρών.

    Η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ήταν γνωστή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

    [02] «Προετοιμασία για επανέναρξη ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία»

    Όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας, ειδικοί επιθεωρητές της θα ξεκινήσουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, στις 6 Απριλίου, ελέγχους μονάδων μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επανέναρξη των εξαγωγών τους στη Ρωσία μετά την άρση των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ ως προς σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όταν αυτή αποφασιστεί.

    Τις σχετικές δηλώσεις έκανε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και είχε συνομιλίες με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη.

    «Θα διεξαχθεί έλεγχος σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν προηγουμένως ελεγχθεί, ως προς τη συμμόρφωση τους με τη νομοθεσία της Ρωσίας και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Όσον αφορά εκείνους που ελέγχθηκαν στο παρελθόν, θα δούμε τα αποτελέσματα, τα οποία θα μας δείξουν το κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών» δήλωσε ο Αλ. Αλεξέενκο.

    «Θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους από την Ελλάδα. Η Κύπρος είναι δίπλα, οπότε οι ειδικοί μας, μετά την Ελλάδα, μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο. Την Ουγγαρία μπορούμε να την ελέγξουμε παράλληλα ή μετά την επιθεώρηση των δύο προηγουμένων χωρών» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε απόψε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα σημειώνει πρόοδο εκ νέου, επισήμανε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που χρειάζεται να αποσαφηνιστούν περαιτέρω.

    «Μπορώ να πω με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι η διαδικασία προχωρά εκ νέου» είπε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTL Z.

    Ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα θα βελτιωθούν, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με το Βερολίνο, «αναγκαία προϋπόθεση» ώστε να γίνουν «σοβαρές συζητήσεις» με σκοπό την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

    Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας κάλεσε την Ελλάδα να αποστείλει έναν νέο κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως έχουν ζητήσει οι πιστωτές της Αθήνας, προκειμένου να εκταμιευθεί μια νέα δόση του δανείου της χώρας.

    Εφόσον έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με έκτακτο δανεισμό, μέσα στους επόμενους μήνες» ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα «μπορεί ακόμη να αναχρηματοδοτηθεί η ίδια, ευτυχώς».

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστολή Ντάισελμπλουμ στον EFSF για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group την Τετάρτη για το θέμα

    [04] Τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

    Ένα ακόμη Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε απόψε στην Αθήνα με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής, καθώς και μιας τιμητικής διάκρισης, στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον κινηματογράφο Δαναό.

    Στην ταινία «Οι αγωνιστές / Les combattants», του Τομά Καγιέ, απένειμε η κριτική επιτροπή το βραβείο της. O Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝ), η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη για το TV5 MONDE, μαζί με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Πάνο Κούτρα, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο της Feelgood Entertainment, εταιρείας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει χρηματική και υλική υποστήριξη, από το TV5 MONDE και τον ΟΠΑΝ, στην προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

    Το Βραβείο Κοινού Fischer 2015 απέσπασε η τρυφερή ταινία του Ερίκ Λαρτιγκό, «Οικογένεια Μπελιέ / La famille Belier», που προβλήθηκε κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημήτρης Βαρουξής, διευθυντής Marketing της ODEON, εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της μπίρας Fischer, ύψους 6.000 ευρώ, που δίνονται στον διανομέα για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

    Και φέτος η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποφάσισε να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία «Μακριά από τους ανθρώπους / Loin des homes», του Νταβίντ Ολχόφεν, η οποία έχει πάρει διανομή στην Ελλάδα από την εταιρεία One from the heart.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 March 2015 - 20:30:22 UTC