Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ποτάμι: Η επιστολή Τσίπρα επιβεβαιώνει τους φόβους μας
  • [02] Σε μέλος του πληρώματος ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε στο Highspeed 5
  • [03] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε πλοίο, στο Κερατσίνι
  • [04] Κρ. Νουαγιέ: Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει τη ρευστότητα μέσω ELA

  • [01] Το Ποτάμι: Η επιστολή Τσίπρα επιβεβαιώνει τους φόβους μας

    «Η επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ και αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φόβους μας. Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό, που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την αποκάλυψη της επιστολής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «δύο μήνες τώρα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κομπορρημονούν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας και με επιπόλαιες δηλώσεις δημιουργούν συνεχή ρήγματα στις σχέσεις με τους εταίρους» γεγονός που επισήμανε το Ποτάμι στη Βουλή.

    «Είναι δραματικό να ακούς από τον πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή, που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός αν θέλει να γυρίσει το παιχνίδι, θα πρέπει να επιβάλει στην κυβέρνησή του άλλους ρυθμούς, άλλες προτεραιότητες και άλλον τρόπο σκέψης» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και καλεί την κυβέρνηση να καταλήξει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, να τις συζητήσει με τους εταίρους μας και να τις κάνει γνωστές στον ελληνικό λαό.

    [02] Σε μέλος του πληρώματος ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε στο Highspeed 5

    Σε μέλος του πληρώματος του πλοίου, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής στο κατάστρωμα του ταχύπλοου επιβατηγού Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, στο οποίο το μεσημέρι εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, ενώ αυτό βρίσκονταν για επισκευή στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

    Η φωτιά, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο, έχει κατασβηστεί πλήρως, ενώ οι έρευνες της Πυροσβεστικής επί του πλοίου συνεχίζονται.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

    Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

    [03] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε πλοίο, στο Κερατσίνι

    Ένα απανθρακωμένο πτώμα αγνώστων στοιχείων, εντοπίστηκε στο κατάστρωμα του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, στο οποίο το μεσημέρι εκδηλώθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, ενώ αυτό βρίσκονταν για επισκευαστικές εργασίες, στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

    Η φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε γρήγορα και έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο πλοίο.

    Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού και την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει περιοριστεί αυτήν τη στιγμή, αλλά οι προσπάθειες κατάσβεσής της συνεχίζονται.

    [04] Κρ. Νουαγιέ: Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει τη ρευστότητα μέσω ELA

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA), με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    «Θέλουμε o ELA να προσφέρει την αναγκαία ρευστότητα για να μπορούν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί να σχεδιασθεί για να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου, αλλά η υπόλοιπη οικονομία δεν πρέπει να υποφέρει από έλλειψη (ρευστότητας)» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

    Ο κ. Νουαγιέ δήλωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στην επιβολή περιορισμών για να σταματήσει την εκροή ιδιωτικών κεφαλαίων, μόνο εάν δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή.

    Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων αποτελούν «πραγματικά ένα εργαλείο τελευταίας καταφυγής» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει οτιδήποτε για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και να παρουσιάσει μία ξεκάθαρη πορεία αποκατάστασης της οικονομικής ανταγωνιστικότητας» οπότε οι εκροές «απλά θα εξαφανισθούν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 March 2015 - 14:30:28 UTC