Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο τουρισμός μόνη ελπίδα για ανάπτυξη
  • [02] Στο Βερολίνο σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [03] Επανέρχεται από σήμερα ο «αστυνομικός της γειτονιάς»
  • [04] Λουίς ντε Γκίντος: Καμία πληρωμή προς την Ελλάδα μέχρι την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
  • [05] ΗΠΑ: Ο Τ. Κρουζ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο τουρισμός μόνη ελπίδα για ανάπτυξη

    Επαφές με στελέχη της ΝΔ, φορείς και πολίτες της Μεσσηνίας είχε την Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ το βράδυ δείπνησε με δημάρχους, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, στελέχη του κόμματός του και αντιπεριφερειάρχες από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας που πρόσκεινται στην ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ με δηλώσεις του υπογράμμισε πως ο τουρισμός είναι η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη και χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το κλείσιμο των καταστημάτων, όταν στο λιμάνι της Καλαμάτας έχουν δέσει δύο κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες τουρίστες.

    «Τώρα που ήρθανε τα κρουαζιερόπλοια κλείσανε τα μαγαζιά και δύο χιλιάδες κόσμος που θα μπορούσε να ψωνίσει εδώ στην Καλαμάτα, σε κάθε περιοχή της χώρας, δε μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι μεγάλο λάθος» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Προσθέτοντας, «ελπίζω ο τουρισμός ο οποίος έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στην προηγούμενη κυβέρνησή μας, μέσα από μάχες που δώσαμε για αυτό να συνεχίσει να έρθει, γιατί μέχρι στιγμής είναι η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη στην οικονομία. Γιατί για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κόμμα και να σβήνουν εκείνα τα οποία γράψαμε εμείς με πολύ μεγάλο μόχθο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια».

    [02] Στο Βερολίνο σήμερα ο πρωθυπουργός

    Θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

    Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης και χωρίς πίεση, κάτι που επισημαίνει και ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real Fm, επισήμανε ότι αυτό που κατέστη σαφές και στην επταμερή συνάντηση, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής ήταν η δέσμευση από όλες τις πλευρές, ότι κανένας δεν επιθυμεί ούτε Grexit ούτε Graccident. Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι, σημειώνει και προσθέτει ότι και μετά τη συνάντηση, τη λεγόμενη επταμερή, τέτοιου τύπου σενάρια έχουν απομακρυνθεί, αρχίζουν να αποσύρονται από την επικαιρότητα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει κατά τις 11:00 από την Αθήνα. Στις 17:00 τοπική ώρα θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

    [03] Επανέρχεται από σήμερα ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

    Ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς», που εδώ και χρόνια αποτελούσε στόχο των υπουργών Δημόσιας Τάξης, αλλά ποτέ δεν κατέστη δυνατόν να εδραιωθεί, επανέρχεται από σήμερα με εντολή Ι. Πανούση, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτή τη φορά, έρχεται για να μείνει».

    Ο αστυνομικός της γειτονιάς ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Πανούση, όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου, ως αναπληρωτής υπουργός και όπως τονίζεται αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας και εντάσσεται στην φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, καθώς και προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στις γειτονιές.

    Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο. Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς.

    [04] Λουίς ντε Γκίντος: Καμία πληρωμή προς την Ελλάδα μέχρι την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

    Η ευρωζώνη δεν θα προχωρήσει σε καμία πληρωμή προς την Ελλάδα μέχρι την ψήφιση και την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων ως προς τις οποίες η Αθήνα συμφώνησε τον Φεβρουάριο, δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος. «Θα δούμε εάν η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά διεξοδική ή όχι. Αλλά δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση πριν επιβεβαιωθεί πραγματικά ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και εφαρμοσθεί. Αυτή είναι η προσέγγιση» δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών.

    «Κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες. Θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο μέλος να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. Αλλά θα ήταν αντίστοιχη, ή και ακόμη μεγαλύτερη, αποτυχία η παραβίαση των κανόνων μας» είπε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στην πολιτική της προηγούμενης κεντρο-δεξιάς κυβέρνησης.

    «Το θέμα είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης. Πώς θα γίνει αυτό; Πρέπει να το επιτύχουμε μέσω μέτρων με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την αύξηση της παραγωγικότητας, την καταπολέμηση των ολιγοπωλίων και των μονοπωλίων, την εφαρμογή αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού συστήματος και ενός πραγματικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων» δήλωσε επίσης ο Λουίς ντε Γκίντος.

    [05] ΗΠΑ: Ο Τ. Κρουζ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών

    Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας και προσωπικότητα του υπερσυντηρητικού Tea Party Τεντ Κρουζ επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 με ένα μήνυμα που ανήρτησε νωρίς σήμερα το πρωί στο Twitter. «Είμαι υποψήφιος για την προεδρία και ελπίζω πως θα κερδίσω την υποστήριξή σας!» έγραψε ο Κρουζ στην επίσημη σελίδα του στο Twitter, ένα μάλλον ασυνήθιστο φόρουμ για την ανακοίνωση τέτοιων σχεδίων από υποψηφίους για την προεδρία.

    Ο 44χρονος συντηρητικός γερουσιαστής γίνεται έτσι ο πρώτος ρεπουμπλικανός υποψήφιος που μπαίνει στην κούρσα για το χρίσμα για τις εκλογές του 2016, καθώς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από τον Τζεμπ Μπους, ανεπίσημο υποψήφιο για το Λευκό Οίκο, και άλλες προσωπικότητες της αμερικανικής Δεξιάς. Το μήνυμα συνοδευόταν στο Twitter από ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, στο οποίο ο Κρουζ καλεί τους νέους συντηρητικούς να τον στηρίξουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 March 2015 - 6:30:23 UTC