Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη Αλ. Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης
  • [02] Έκκληση Μ. Γλέζου σε Αθήνα και Βερολίνο για ψυχραιμία και νηφαλιότητα
  • [03] Κατέπεσε ελικόπτερο του συριακού στρατού. Όμηροι των ανταρτών οι χειριστές του
  • [04] Ο Τεντ Κρουζ θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
  • [05] Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0

  • [01] Σύσκεψη Αλ. Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

    Σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδη Τσακαλώτο, έχει αυτήν την ωρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Έκκληση Μ. Γλέζου σε Αθήνα και Βερολίνο για ψυχραιμία και νηφαλιότητα

    Την ανησυχία του για το κλίμα διχόνοιας, μισαλλοδοξίας και εχθρότητας που επιχειρείται να δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος και παράλληλα απευθύνει έκκληση τόσο προς τις δύο πλευρές όσο και προς τον Τύπο προκειμένου να κυριαρχήσει η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα, η λογική και το δίκαιο.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του σχετικά με το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρει: «Μου προκαλεί ανησυχία το κλίμα διχόνοιας, μισαλλοδοξίας και εχθρότητας που επιχειρείται να δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία και το οποίο, αν εδραιωθεί, απειλεί να οδηγήσει σε εθνικιστικές οξύτητες που σε καμιά περίπτωση δεν διευκολύνουν την επίλυση των προβλημάτων». Και επισημαίνει: «Απευθύνω έκκληση τόσο προς τις δύο πλευρές όσο και προς τον Τύπο να αφήσουν τα εθνικιστικά παραληρήματα και να κυριαρχήσει η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα, η λογική και το δίκαιο».

    «Ωστόσο», σημειώνει ο κ. Γλέζος, «υπάρχουν δύο εκκρεμή ζητήματα ανάμεσα στις δύο χώρες». Αυτά είναι:

    «(α) Οι Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις καταστροφές που προκάλεσε το Γ΄ Ράιχ στη χώρα και (β) Τα χρέη που δημιούργησαν τα δάνεια για τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, με εμπνευστή και πρωτουργό εκτελεστή τη σημερινή ηγεσία της Γερμανίας». Εξάλλου, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς διευκρινίζει ότι «δεν θεωρούμε το σημερινό λαό της Γερμανίας υπεύθυνο για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ εναντίον του ελληνικού λαού - και όχι μόνο» και ότι «σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν ταυτίζουμε τον Χίτλερ με τους σημερινούς ηγέτες της Γερμανίας, αλλά ούτε και συμψηφίζουμε το ένα θέμα με το άλλο». Όπως εξηγεί στη συνέχεια «ζητώντας την εξόφληση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν το κάνουμε για να εκδικηθούμε κανέναν, αλλά για να αποκαταστήσουμε το Δίκαιο. Αξιώνουμε την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση του Δικαίου. Ein Unrecht must ges?hnt werden».

    [03] Κατέπεσε ελικόπτερο του συριακού στρατού. Όμηροι των ανταρτών οι χειριστές του

    Ένα συριακό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σήμερα στη βορειοδυτική Συρία και τουλάχιστον τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν όμηροι από αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το ελικόπτερο να συντρίβεται. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δείχνουν ένα μέλος του πληρώματος να εκτελείται επί τόπου κι έναν τραυματισμένο πιλότο να ανασύρεται από τους αντάρτες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και να συλλαμβάνεται.

    Το Παρατηρητήριο υποστηρίζει ότι τουλάχιστον τέσσερα μέλη από το εξαμελές πλήρωμα αιχμαλωτίστηκαν από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νόσρα. Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι το ελικόπτερο εμφάνισε τεχνικό πρόβλημα και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και ότι δεν κατερρίφθη όπως ισχυρίζονται οι αντάρτες.

    [04] Ο Τεντ Κρουζ θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

    Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ θα ανακοινώσει το σχέδιό του να διεκδικήσει αύριο Δευτέρα το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ένας σύμβουλός του.

    Ο εκλεγμένος για πρώτη φορά γερουσιαστής, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει αύριο στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια Liberty και να ανακοινώσει την πρόθεσή του. Θεωρείται "εκλεκτός" του συντηρητικού κινήματος Tea Party.

    Ο Κρουζ θα γίνει ο πρώτος Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος που ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2016.

    [05] Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0

    Ο Σίλβα Κλέιτον είναι το μεγάλο αστέρι της Ξάνθης, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και το απέδειξε οδηγώντας την ομάδα του στην -εντός έδρας- νίκη επί του Ατρόμητου με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

    Ο Βραζιλιάνος άσος με εξαιρετική προσπάθεια στο 49ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στα Πηγάδια και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 March 2015 - 16:30:28 UTC