Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση να δει επιτέλους κατάματα την πραγματικότητα
  • [02] Επίσκεψη Ν. Κοτζιά στο Βερολίνο και συνάντηση με τον Φ. Στάινμαγιερ
  • [03] Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα
  • [04] Τουλάχιστον 55 νεκροί σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Υεμένη
  • [05] Επανάληψη του περυσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, στα προημιτελικά

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση να δει επιτέλους κατάματα την πραγματικότητα

    Αντίδραση στις δηλώσεις του Γ. Σακελλαρίδη, υπήρξε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. Ο Κώστας Καραγκούνης σε δήλωσή του έκανε λόγο για «ψέματα» τα οποία «δεν θα βοηθήσουν τον κ. Τσίπρα να περάσει τις εξετάσεις της τρόικας και του Eurogroup» και κάλεσε την κυβέρνηση «να δει επιτέλους κατάματα την πραγματικότητα αντί να κάνει,ερμηνεία της ερμηνείας όσων υπέγραψε».

    [02] Επίσκεψη Ν. Κοτζιά στο Βερολίνο και συνάντηση με τον Φ. Στάινμαγιερ

    Στο Βερολίνο πρόκειται να μεταβεί την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγιερ.

    Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

    Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στο Βερολίνο, θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την Άγγελα Μέρκελ.

    [03] Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα

    Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τη περίοδο των εορτών Πάσχα 2015, ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Ο Εμπορικός Σύλλογος, συγκεκριμένα, προτείνει από Τετάρτη 1η Απριλίου μέχρι και Παρασκευή 3 του μήνα συνεχόμενο ωράριο 9 το πρωί με 9 το βράδυ, το Σάββατο 4 Απριλίου λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από 9 το πρωί με 5 το απόγευμα. Την Κυριακή 5 Απριλίου από 11 το πρωί με 6 το απόγευμα και Μεγάλη Δευτέρα με Μεγάλη Πέμπτη ωράριο από τις 9 το πρωί με τις 9 το βράδυ, Μεγάλη Παρασκευή από 1 μετά το μεσημέρι μέχρι 7 το απόγευμα και Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Την Κυριακή του Πάσχα είναι αργία. Τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από Τρίτη 14 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

    [04] Τουλάχιστον 55 νεκροί σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Υεμένη

    Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον σιιτικών τζαμιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων Χούτι, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

    Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε αρχικά στο τέμενος Μπαντρ, στη νότια Σαναά, στη συνέχεια άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο του τεμένους τη στιγμή που οι πιστοί απομακρύνονταν τρέχοντας από το τζαμί. Η τρίτη επίθεση αυτοκτονίας είχε στόχο το τέμενος Αλ-Χασαχούς στη βόρεια Σαναά.

    Στα τζαμιά αυτά είναι γνωστό ότι προσεύχονται οι σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι που πολεμούν τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

    [05] Επανάληψη του περυσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, στα προημιτελικά

    Επανάληψη του περυσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ «έβγαλε» η κληρωτίδα της UEFA για την προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης. Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στις 14 ή 15 και 21 ή 22 Απριλίου, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη δραματική αναμέτρησή τους στον τελικό της Λισαβόνας, όπου οι «μερένγκες» επικράτησαν με 4-1 στην παράταση, έχοντας όμως ισοφαρίσει στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας έχουν ήδη αναμετρηθεί έξι φορές τη φετινή σεζόν (θα φτάσουν δηλαδή τις οκτώ!), με την Ατλέτικο να μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

    Σπουδαία παιχνίδια αναμένεται να γίνουν και στο ζευγάρι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα, δύο ομάδων που συναντήθηκαν και στη φάση των ομίλων και μοιράστηκαν τις νίκες. Η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο (το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1987, όταν οι Πορτογάλοι είχαν κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο), ενώ η Γιουβέντους θα κοντραριστεί με τη Μονακό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2015 - 12:30:24 UTC