Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και θετική εικόνα για την κυβέρνηση, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Κρίσιμη συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα
  • [03] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο του ΕΛΚ
  • [04] Γ. Σταθάκης: Θα συνεχιστούν οι δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας
  • [05] Στάση εργασίας 11:00 - 14:00 σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

  • [01] Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και θετική εικόνα για την κυβέρνηση, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%.

    Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων. Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

    Εξάλλου, θετική εικόνα για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της έχει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, το 56,5% θεωρεί «σωστή» τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, 27% τη θεωρεί «λανθασμένη», 9,5% απάντησε (αυθόρμητα) ότι «δεν είναι σταθερή, συνεπώς είναι κάποτε σωστή και κάποτε λανθασμένη» και 7% δεν απάντησε.

    [02] Κρίσιμη συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα

    Συνάντηση σχετικά με την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

    «Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο Πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ» ανέφερε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «θα είναι επίσης παρών» στη συνάντηση.

    Για μια «ρεαλιστική συμφωνία» με σκοπό να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης συζήτησαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

    [03] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο του ΕΛΚ

    Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους ξένους ηγέτες που το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραβρεθούν και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με πληροφορίες θα τους επισημάνει την ανάγκη να επέλθει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς η όποια καθυστέρηση ή τυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

    [04] Γ. Σταθάκης: Θα συνεχιστούν οι δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

    H προώθηση της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας δεν αποτελεί από μέρους της χώρας μας μονομερή ενέργεια διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο MEGA, το βράδυ της Τετάρτης, o υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μήνυμα από την πλευρά των θεσμών.

    Ο κ. Σταθάκης είπε ότι ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες και έχει έρθει σε επαφή τόσο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όσο και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα.

    Για το θέμα της αντιμετώπισης συνολικά των κόκκινων δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Όμως εντός των επόμενων μηνών το υπουργείο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη ρύθμιση που θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος" όπως είπε. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για το που θα βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την χρηματοδότηση αυτών των δανείων ο υπουργός ανέφερε ότι αυτά θα προέλθουν από τα κεφάλαια του ΤΧΣ.

    Ακόμη, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την τόνωση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος σημειώνοντας ότι θα συνεχιστεί η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εντός του επόμενων μηνών θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ για τις επιχειρήσεις, θα αλλάξει ο αναπτυξιακός νόμος και ο νέος θα δίνει κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην νεανική επιχειρηματικότητα και σε επιχειρήσεις που μπορούν να έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία.

    Ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι τελικά η χώρα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της παρά το γεγονός ότι υπάρχουν « δυνάμεις» εντός ΕΕ που προσπαθούν να ακυρώσουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να επιστρέψουν τη χώρα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον. Σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές που βάζει η κυβέρνηση στο διάλογο που πρόκειται να γίνει ειπε ότι δεν θα πρέπει να συμβιβαστεί η χώρα με οποιοδήποτε νέο μέτρο το οποίο θα προκαλέσει επιπρόσθετο βάρος στους πολίτες.

    Τέλος για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι όσες έχουν ολοκληρωθεί δεν πρόκειται να αλλάξουν, όσες βρίσκονται σε εξέλιξη θα γίνει διαπραγμάτευση και για όσες δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αυτή δεν θα προχωρήσει.

    [05] Στάση εργασίας 11:00 - 14:00 σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα, για τρεις ώρες, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν προειδοποιητική στάση εργασίας, από 11:00 έως 14:00.

    Αίτημα των εργαζομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η απόσυρση των καινούργιων συρμών 3ης σειράς του μετρό της Αθήνας, που παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτό που λέγεται «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός). Όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης- επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 March 2015 - 6:30:23 UTC