Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: «Σε περίπτωση Grexit θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία»
  • [02] Αντ. Σαμαράς:« Η κυβέρνηση μάς ξαναπάει σε μνημόνιο»
  • [03] Τον νέο ΠτΔ, Π. Παυλόπουλο, συνεχάρη ο Τ. Ερντογάν
  • [04] «Οι αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα βρίσκονται στο ότι ζούσε υπεράνω των δυνατοτήτων της»
  • [05] Οι ιρακινές δυνάμεις θα απελευθερώσουν το Τικρίτ εντός 72 ωρών
  • [06] Στον λόφο Καστά ο αν. υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης

  • [01] Π. Καμμένος: «Σε περίπτωση Grexit θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία»

    Την εκτίμηση ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν η Ιταλία και η Ισπανία και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία εκφράζει σε συνέντευξη του στη γερμανική Bild ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δε μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν» υποστήριξε, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά «ένα κούρεμα όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου». Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Βερολίνο ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ενώ προσέθεσε: « κάποιοι πραγματικά θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός της ευρωζώνης».

    Ο υπουργός Άμυνας σχολίασε και το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων , υπογραμμίζοντας ότι «ο χρυσός που οι ναζί μετέφεραν στο Βερολίνο από την Αθήνα αξίζει πολλά χρήματα. Εμείς αναμένουμε να αποζημιωθούμε από αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων». Υπονόησε επίσης, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες στην περίπτωση που «εκδιωχθεί» από την ευρωζώνη.

    [02] Αντ. Σαμαράς:« Η κυβέρνηση μάς ξαναπάει σε μνημόνιο»

    «Όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα, ο λογαριασμός ανεβαίνει για τον ελληνικό λαό. Διότι ως τώρα δεν είναι μόνον ότι έπαιζαν "θέατρο", έχαναν χρόνο», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ πρόγραμμα και πως το λεγόμενο της «Θεσσαλονίκης» ήταν ένα ευχολόγιο που το έχει εγκαταλείψει προ πολλού.

    Χαρακτηρίζει «λαϊκισμό» το «να τάζει» -όπως λέει- «κανείς στους πάντες τα πάντα» και διαβλέπει ότι η νέα κυβέρνηση ξαναπάει τη χώρα σε μνημόνιο.

    Ο κ. Σαμαράς εκφράζει την ευχή «να έχει τελειώσει το θέμα του δημοψηφίσματος ή των πρόωρων εκλογών», αλλά -όπως λέει- «το επαναφέρουν στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης καθημερινά. Κι αυτό προσθέτει αβεβαιότητα στην οικονομία και ασφυξία στην αγορά».

    Απαντώντας δε ερώτηση για την πρόταση περί σύστασης εξεταστικής για το μνημόνιο, τονίζει: «Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αντιθέτως έχουμε πολλά να πούμε [...]. «Κανείς δεν βάζει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ» επαναλαμβάνει, μιλώντας για τα εσωκομματικά της παράταξής του. «Η συζήτηση περί έκτακτου συνεδρίου έγινε και τελείωσε [...] Τέτοιες ώρες, το να πάμε εμείς σε έκτακτο συνέδριο, θα αποτελούσε μοναδικό και αναπάντεχο "δώρο" στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει. Προαναγγέλλει, τέλος, πως την ερχόμενη εβδομάδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνέλθει, προκειμένου να συζητήσει για αλλαγές στα πρόσωπα και στον τρόπο λειτουργία του κόμματος.

    [03] Τον νέο ΠτΔ, Π. Παυλόπουλο, συνεχάρη ο Τ. Ερντογάν

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά το πέρας της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του.

    Ο Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του προκειμένου να του εκφράσει τις θερμές ευχές του. Η συζήτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, διεξήχθη σε ειλικρινή και φιλικό τόνο.

    [04] «Οι αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα βρίσκονται στο ότι ζούσε υπεράνω των δυνατοτήτων της»

    Οι αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή τη Γερμανία, βρίσκονται στο ότι η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό υπεράνω των δυνατοτήτων της, ίσως η Ευρωζώνη ήταν επίσης ένας πειρασμός, διατείνεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», στην οποία διαμηνύει πως το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων έχει ρυθμιστεί από πολλού.

    Η υπεύθυνη ηγεσία θα πρέπει να προσπαθήσει να φέρει τις προσδοκίες του πληθυσμού σε εναρμόνιση με την πραγματικότητα, αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι όταν διάβασε πως ειπώθηκε ότι το όχι ασήμαντο πρόβλημα του χρέους, μπορεί να λυθεί με την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων, αναρωτήθηκε εάν αυτό θα βοηθήσει να γίνουν αποδεκτές από την κοινή γνώμη οι υποκείμενες σε έγκριση αποφάσεις. Ο ίδιος θεωρεί ότι η πολιτική επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και αυτό ονομάζεται «διαχείριση προσδοκιών».

    Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «φυσικά» δεν έχει προσβάλει Έλληνες συναδέλφους του και δεν φταίει ο ίδιος αν ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης δεν μεταφράζουν σωστά μια δήλωση στον Τύπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.Απαντά αρνητικά στο ερώτημα αν τίθεται και πάλι σε συζήτηση από την πλευρά της Αθήνας μια διαγραφή χρέους και ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει πως η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, ο σεβασμός επιβάλλει να παραμείνει κανείς σε αυτό που ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό, και κανείς δεν επέβαλε ποτέ κάτι που ο άλλος δεν θέλει καν.

    [05] Οι ιρακινές δυνάμεις θα απελευθερώσουν το Τικρίτ εντός 72 ωρών

    Εντός των επόμενων τριών ημερών θα απελευθερώσουν οι ιρακινές δυνάμεις το Τικρίτ, όπου έχουν οχυρωθεί δεκάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος τύπου.

    Ο Καρίμ αλ Νούρι, εκπρόσωπος τύπου των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης που διαδραματίζουν ρόλο- κλειδί στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης, πρόσθεσε ότι οι περίπου «60- 70» τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που παραμένουν στην πόλη έχουν «περικυκλωθεί από κάθε πλευρά»Στη Συρία εξάλλου ο διεθνής συνασπισμός που πολεμά τους τζιχαντιστές εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στο Ταλ Τάμερ, στη βορειοανατολική Συρία, γνωστοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα που διεξαγάγει ο συνασπισμός, των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά της επαρχίας Χασάκα από την έναρξη της επιχείρησης του Ισλαμικού Κράτους. Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί απολογισμός των θυμάτων.

    [06] Στον λόφο Καστά ο αν. υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης

    Στον λόφο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, ξεναγήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, συνοδευόμενος απο την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Την ξενάγηση έκανε η επικεφαλής της ανασκαφής, αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 March 2015 - 10:30:29 UTC