Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε για να βγει ο τόπος από την κρίση»
  • [02] Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Π. Παυλόπουλος
  • [03] ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν μπήκε στο δίλημμα αν πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις
  • [04] Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι ο Β. Πούτιν έγινε ξανά πατέρας

  • [01] «Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε για να βγει ο τόπος από την κρίση»

    Με την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στον νεοεκλεγέντα Προκόπη Παυλόπουλο ολοκληρώθηκε η αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παπούλιας, υποδέχθηκε με θερμή χειραψία τον νέο Πρόεδρο στη είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και οι δύο άνδρες αφού άκουσαν τον εθνικό ύμνο από το προεδρικό άγημα κατευθύνθηκαν στο γραφείο του απελθόντος Προέδρου.

    «Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος... Υπηρετήσατε σε σημαντικά υπουργεία, υπήρξατε ένας εξαιρετικός δάσκαλος... Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε να να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος εθνικής συμφιλίωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλας προσφωνόντας τον νέο Πρόεδρο.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος αντιφώνησε ότι αποτελεί «εξαιρετική τιμή που σας διαδέχομαι», τόνισε πως «οφείλω να σας αναγνωρίσω ότι ασκήσατε τα καθήκοντα κατά τρόπο άψογο, ιδίως κατά την τελευταία δύσκολη περίοδο» και είναι «εξαιρετικά σημαντικό να φεύγει κανείς από την προεδρία με αυτά τα εφόδια, αυτή τη υστεροφηφία».

    Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι «οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση», «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία νέων», και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

    [02] Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Π. Παυλόπουλος

    Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο αρχιεπίσκοπος διάβασε τον όρκο, που ορίζει το άρθρο 33 του Συντάγματος, τον οποίο επανέλαβε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος συγκινημένος με το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Αμέσως μετά τον όρκο οι βουλευτές αναφώνησαν «άξιος».

    Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

    [03] ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν μπήκε στο δίλημμα αν πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις

    Ούτε μια φορά το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση δεν μπήκαν στο δίλημμα εάν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον.

    Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με την επισήμανση ότι τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας.

    «Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    [04] Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι ο Β. Πούτιν έγινε ξανά πατέρας

    To Κρεμλίνο διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα τις φήμες που αναδημοσιεύονται σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη γέννηση ενός παιδιού που έχει πατέρα τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Οι πληροφορίες σχετικά με τη γέννηση ενός μωρού, πατέρας του οποίου είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ψευδείς» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρία Νόβαστι.

    «Σκέφτομαι να απευθυνθώ σε όσους διαθέτουν χρήματα προκειμένου να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό για την καλύτερη δημοσιογραφική φάρσα» είπε ειρωνικά ο Πεσκόφ σε μια δήλωση που έκανε στην ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes.

    Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι ο Ρώσος πρόεδρος έγινε πατέρας. Ορισμένα ΜΜΕ υποστήριξαν μάλιστα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνόδευσε τη μητέρα του παιδιού στη Ελβετία προκειμένου να γεννήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 March 2015 - 18:30:27 UTC