Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον τάφο του ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή, επισκέφθηκε ο Π. Παυλόπουλος
  • [02] Μαν. Γλέζος: Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Λακωνία
  • [04] Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσιοποιεί σπάνιο ιστορικό αρχειακό υλικό για την περίοδο 1941-1944
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,243 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2015

  • [01] Τον τάφο του ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή, επισκέφθηκε ο Π. Παυλόπουλος

    Το τάφο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επισκέφθηκε λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στη Φιλοθέη, στο Ίδρυμα «Κ. Καραμανλής», στον αύλειο χώρο του οποίου, βρίσκεται η τελευταία κατοικία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Παρόντες ήταν ο στενός συνεργάτης του ιδρυτή της ΝΔ Πέτρος Μολυβιάτης, ο αδελφός του, Αχιλλέας Καραμανλής, ο ανηψιός του, γιος του Αχιλλέα, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής. Σημειώνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν έως πρότινος μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος.

    [02] Μαν. Γλέζος: Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα

    «Πιστεύω ότι θα λυθεί η διαφορά απόψεων. Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση» δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

    Ο Μ. Γλέζος είπε ότι ενημερώθηκε για το έργο της κυβέρνησης και την υποστηρίζει. Παραδέχθηκε ότι σε μερικά σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, αλλά όπως είπε οι διαφορές αυτές θα λυθούν.

    «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα» δήλωσε ο Μ.Γλέζος. Εξέφρασε εμπιστοσύνη στην «κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».

    Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική και απο καρδιάς συζήτηση, τονίζοντας ότι ο Μ. Γλέζος δεν είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

    Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

    [03] Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Λακωνία

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 3 λεπτά μετά τις 15:30. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά της χερσονήσου Νεάπολης Βοΐων της Λακωνίας.

    [04] Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσιοποιεί σπάνιο ιστορικό αρχειακό υλικό για την περίοδο 1941-1944

    Ένα σπάνιο αρχειακό υλικό τίθεται από σήμερα στην υποστήριξη του έργου της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών. Πρόκειται για 400.000 έγγραφα που εμπλουτίζουν εδώ και λίγους μήνες τα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα αρχεία που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944 στην Ελλάδα.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος ανακοίνωσε ότι τα αρχεία αυτά που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης, θα είναι πλέον ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο ιστορικό υλικό.

    Σε αυτά τα έγγραφα καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές την περίοδο 1941-1944, εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων ορυκτών μετάλλων στην Επικράτεια, καταγράφονται επίσης καταστροφές ιστορικών μνημείων και βεβηλώσεις, καταστροφές αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυριών και σπιτιών. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι μόνο μέρος των ιστορικών αρχείων αλλά και των στρατευμάτων κατοχής. Καταγράφονται δηλαδή στοιχεία από τους ίδιους τους κατακτητές και άρα δεν χωράει καμία αμφισβήτηση σε αυτά.

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,243 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2015

    Πρωτογενές πλεόνασμα 1,243 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος- Φεβρουάριος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,063 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και στόχου για πλεόνασμα 1,411 δισ. ευρώ εφέτος. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του έτους κατά το οποίο παρατηρείται σημαντική υστέρηση των εσόδων ύψους 963 εκατ. ευρώ.

    Σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης το δίμηνο σημειώθηκε έλλειμμα 189 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδο 0,8% κατέγραψε το ΑΕΠ το 2014


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 March 2015 - 14:30:23 UTC