Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση
  • [02] Στο Παρίσι και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ενόψει της αυριανής του συνάντησης με τον Αν. Γκουρία
  • [03] Εννέα μέτρα προωθεί για την ΕΡΤ η κυβέρνηση
  • [04] Τις επόμενες ημέρες η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα κληθεί ο Κ. Σημίτης να καταθέσει στη δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [05] Π. Λαφαζάνης: Δικαίωμα των εργαζομένων η διαμαρτυρία, αλλά και υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία του περιβάλλοντος
  • [06] Τον Κ. Σημίτη καλεί για κατάθεση η εισαγγελέας, στη δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [07] ΟΔΔΗΧ: Στο 2,7% από 2,5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία
  • [08] Στις 15:00 αρχίζουν οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες
  • [09] Συναντήσεις Γ. Βαρουφάκη στο Παρίσι με Μ.Σαπέν και Ε. Μακρόν
  • [10] Ο στρατός και Σιίτες πολιτοφύλακες κατέλαβαν τμήμα της Τικρίτ
  • [11] Κινηματογραφική ληστεία στο Παρίσι, με λεία κοσμήματα αξίας 9 εκατ. ευρώ
  • [12] Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

    Εν αναμονή αλλαγών σε δύο τουλάχιστον άρθρα, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς.

    Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όπως επίσης και από τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, και το ΠΑΣΟΚ. Το Ποτάμι και το ΚΚΕ ψήφισαν «παρών». Η συζήτηση του νομοσχεδίου, συνεχίζεται επί των άρθρων.

    [02] Στο Παρίσι και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ενόψει της αυριανής του συνάντησης με τον Αν. Γκουρία

    Στο Παρίσι αναμένεται να φθάσει απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της αυριανής συνάντησής του στον ΟΟΣΑ με τον γενικό γραμματέα Άνχελ Γκουρία, καθώς επίσης και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, αύριο το πρωί θα έχει ο πρωθυπουργός συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία.

    Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

    Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

    [03] Εννέα μέτρα προωθεί για την ΕΡΤ η κυβέρνηση

    Σειρά μέτρων για την «αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος» προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον τρόπο λειτουργίας των προηγούμενων ετών, όπως προκύπτει από ανεπίσημο, κυβερνητικό σημείωμα.

    Τα εννέα μέτρα, προβλέπουν μεταξύ άλλων κατάργηση προνομίων, προκηρύξεις διαγωνισμών για ανάθεση έργου και κοινωνικό έλεγχο της ΕΡΤ. Συνολικά τα μέτρα είναι τα εξής: 1. Κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, καθώς και των κρυφών αμοιβών. Ουσιαστικός οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων του παρελθόντος. 2. Πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου μετά από δημοσίευση προκήρυξης και εφαρμογή των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. 3. Οι όροι του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται θα καθορίζονται με επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής θα επιλέγεται μετά από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 4. Η ανάθεση έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα πραγματοποιείται μετά από δημόσια προκήρυξη στον ιστότοπο της ΕΡΤ. 5. Το κόστος έργων και υπηρεσιών που ανατίθενται δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του ετήσιου προϋπολογισμού. 6. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 7. Τα 2 μέλη του ΔΣ εκ των εργαζομένων εκλέγονται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία των εργαζομένων της ΕΡΤ. 8. Η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ είναι ασυμβίβαστη με άλλο δημόσιο αξίωμα, θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή σε διοίκηση συνδικαλιστικών ενώσεων. 9. Θεσμοθετείται κοινωνικός έλεγχος της ΕΡΤ με την -για πρώτη φορά υποχρεωτική- συγκρότηση των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου ανά περιφέρεια.

    [04] Τις επόμενες ημέρες η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα κληθεί ο Κ. Σημίτης να καταθέσει στη δίκη Τσοχατζόπουλου

    Τις επόμενες ημέρες θα κρίνει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αν θα καλέσει να καταθέσουν στη δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει σήμερα την απόφασή του στην πρόταση που υπέβαλε η εισαγγελέας Έδρας για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας των υποβρυχίων και των TOR-M1. Μεταξύ των πολιτικών που κατά την εισαγγελική πρόταση πρέπει να κληθούν στο δικαστήριο είναι πλην του πρώην πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, όπως κατονομάστηκαν από την εισαγγελέα.

    Το αίτημα για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ διατυπώνεται από την πλευρά του βασικού κατηγορουμένου, πρώην υπουργού, από την αρχή της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR-M1.

    [05] Π. Λαφαζάνης: Δικαίωμα των εργαζομένων η διαμαρτυρία, αλλά και υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία του περιβάλλοντος

    Είναι δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, αλλά είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των πολεοδομικών κανόνων, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

    Ο υπουργός επισήμανε ότι οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν, η απασχόληση είναι διασφαλισμένη και ότι δεν είναι δυνατό να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για την αντιδικία που έχει η κυβέρνηση με την εταιρεία.

    [06] Τον Κ. Σημίτη καλεί για κατάθεση η εισαγγελέας, στη δίκη Τσοχατζόπουλου

    Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, προκειμένου να καταθέσουν στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους εφέτες να κάνουν δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που συναποφάσισαν την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας των επίδικων όπλων για τα οποία δικάζεται.

    Μεταξύ των πολιτικών που κατά την εισαγγελική πρόταση πρέπει να κληθούν στο δικαστήριο είναι πλην του πρώην πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, όπως κατονομάστηκαν από την εισαγγελέα.

    Το αίτημα για την κλήτευση του ΚΥΣΕΑ διατυπώνεται από την πλευρά του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού, από την αρχή της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR-M1.

    Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σε λίγη ώρα αν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση.

    [07] ΟΔΔΗΧ: Στο 2,7% από 2,5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία

    Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων. Η απόδοση διαμορφώθηκε σε 2,7% από 2,5% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 11 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.000 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,3 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

    [08] Στις 15:00 αρχίζουν οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες

    Στις 15:00(ώρα Ελλάδος)ξεκινούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις εργασίες τους τα τεχνικά κλιμάκια.

    Σε αυτά θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τον ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξουν στοχευμένα στοιχεία.

    Τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την ελληνική πλευρά, θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

    [09] Συναντήσεις Γ. Βαρουφάκη στο Παρίσι με Μ.Σαπέν και Ε. Μακρόν

    Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να έχει σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Η ώρα των συναντήσεων υπολογίζεται γύρω στις 19:00, ώρα Ελλάδας.

    Σημειώνεται ότι στο Παρίσι βρίσκονται σήμερα και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, καθώς και ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

    Ο Μάριο Ντράγκι είναι προσκεκλημένος στις 14:00, ώρα Ελλάδας, σε γεύμα εργασίας με τον Φρανσουά Ολάντ στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στο γεύμα θα συμμετάσχουν και οι κύριοι Σαπέν και Μακρόν.

    [10] Ο στρατός και Σιίτες πολιτοφύλακες κατέλαβαν τμήμα της Τικρίτ

    Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και Σιίτες πολιτοφύλακες κατέλαβαν σήμερα τμήμα της βόρεια συνοικίας Καντισίγια της πόλης Τικρίτ στην πρώτη προέλασή τους στην πόλη, η οποία πριν από εννέα μήνες κατελήφθη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας και ο κυβερνήτης της επαρχίας.

    Ο στρατός και οι πολιτοφύλακες ύψωσαν την εθνική σημαία στο στρατιωτικό νοσοκομείο περιοχής της Καντισίγια που ανέκτησαν από τους τζιχαντιστές, είπαν οι αξιωματούχοι ασφαλείας.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στη συνέχεια η επέλασή τους διακόπηκε καθώς ο στρατός τους δέχτηκε πυρά από ελεύθερους σκοπευτές και χρειάστηκε να εξουδετερώσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που ήταν τοποθετημένοι στους δρόμους και τα παγιδευμένα κτίρια.

    [11] Κινηματογραφική ληστεία στο Παρίσι, με λεία κοσμήματα αξίας 9 εκατ. ευρώ

    Δεκαπέντε ένοπλοι λήστεψαν δύο θωρακισμένα φορτηγά που μετέφεραν κοσμήματα τη χθεσινή νύχτα ενώ κινούνταν σε εθνική οδό στο νοτιοδυτικό Παρίσι, με αποτέλεσμα να κλαπούν κοσμήματα αξίας περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

    Κατά τη σπάνια αυτή επίθεση δεν υπήρξαν θύματα.

    Έρευνες διεξάγονται, με υποστήριξη αεροπορικών και αστυνομικών δυνάμεων, για τον εντοπισμό των ληστών

    Η ληστεία σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα σε σταθμό διοδίων της εθνικής οδού Α6 στην κατεύθυνση Παρίσι-Λιόν, στο ύψος της Αβαλόν, περίπου 200 χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού.

    [12] Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος

    Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος. Μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού θεάτρου, είχε διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και τα τελευταία χρόνια στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, στην οποία υπήρξε διευθυντής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 2015 - 12:30:26 UTC