Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: Να σταματήσει ο στραγγαλισμός της Ελλάδας
  • [02] Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξέφρασε ο Π. Καμμένος
  • [03] Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ
  • [04] Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον Β. Γιακουμάκη
  • [05] Π. Καμμένος: Χωρίς κιγκλιδώματα η παρέλαση για την 25η Μαρτίου
  • [06] Μαξίμου: Θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup
  • [07] Ξεκινούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

  • [01] Μ. Γλέζος: Να σταματήσει ο στραγγαλισμός της Ελλάδας

    Λαμβάνοντας τον λόγο επί διαδικαστικού, πριν την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, υπενθύμισε στους ευρωβουλευτές ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη εκλέξει μία νέα κυβέρνηση και παρατήρησε ότι οι δανειστές της Ελλάδας επιδιώκουν τον "στραγγαλισμό" της.

    Απευθύνω έκκληση προς όλους σας, να βοηθήσετε ώστε να σταματήσει ο "στραγγαλισμός" της Ελλάδας από τους δανειστές, τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Αυτό είναι το αίτημα μου».

    [02] Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξέφρασε ο Π. Καμμένος

    «Έχουμε καλά νέα από τις Βρυξέλλες. Αποφασίστηκε η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας. Υπάρχει απόφαση για την εξεύρεση λύσης για το χρηματοπιστωτικό. Ξεκινούν οι διαδικασίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας. Αυτή είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών. Δείχνει ότι όταν οι λαοί στηρίζουν μία κυβέρνηση και λαός και κυβέρνηση παίρνουν απόφαση να υπερασπιστούν μία πολιτική, αυτή αποδίδει. Πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα και αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, όχι φυσικά με την Τρόικα, θα έχουμε ξεχωριστές συναντήσεις με την ΕΚΤ και το Eurogroup. Φαίνεται ότι πλέον ότι το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί βρήκε λύση. Είναι ξεκάθαρο αυτό» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Eurogroup.

    [03] Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

    Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το απόγευμα το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν2190-1920». Η διάρκεια της διαβούλευσης προσδιορίζεται έως την Πέμπτη στις 10:00.

    Μεταξύ άλλων, στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, σημειώνεται πως «οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού, το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ' αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β' 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ' εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου».

    Εξάλλου, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας, επιβάλλεται και εισπράττεται υπέρ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. ανταποδοτικό τέλος ύψους τριών ευρώ, ενώ στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 6 του ν.4173/2013 όπου αναφέρεται η φράση «ΝΕΡΙΤ Α.Ε.», αντικαθίσταται ως «Ε.Ρ.Τ. Α.Ε»

    Επίσης, συστήνεται «Ειδική Επιτροπή Ελέγχου με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εκκαθάρισης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, όπως ισχύει».

    [04] Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον Β. Γιακουμάκη

    Την πορισματική έκθεση της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, τις μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν, καθώς και τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Ιωαννίνων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) Δήμητρα, με δεδομένη - όπως αναφέρει - τη διαπίστωση φαινομένων ενδοσχολικής βίας στην Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή Ιωαννίνων.

    Ο φάκελος θα διαβιβαστεί και στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου για αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

    Επίσης, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων σύμφωνα και με τα ευρήματα της Διοικητικής Εξέτασης.

    [05] Π. Καμμένος: Χωρίς κιγκλιδώματα η παρέλαση για την 25η Μαρτίου

    Χωρίς κιγκλιδώματα και χωρίς υπερυψωμένη εξέδρα για τους επισήμους, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνάντησή του με στρατιωτικούς συντάκτες.

    Στη συνάντηση, ήταν παρόντες επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ήσυχος και ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας. Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε, ότι για την απάλειψη της υπερυψωμένης εξέδρας των επισήμων συνεννοήθηκε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

    Την παρέλαση θα πλαισιώσουν, πέραν των πτητικών μέσων και των μονάδων της Αττικής και της Βοιωτίας, 2 τάγματα εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα.

    Υπενθυμίζεται, ότι οι πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

    [06] Μαξίμου: Θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup

    Θετικό κρίνει το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup η κυβέρνηση, καθώς, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.

    Ειδικότερα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup είναι θετικό αφού συμφωνήθηκε ότι:

    «1. Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.

    2. Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.

    3. Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.

    4. Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.

    5. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξέφρασε ο Π. Καμμένος

    [07] Ξεκινούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

    Ολοκληρώθηκε στο Eurogroup η συζήτηση για την Ελλάδα. Την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσουν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις των ελληνικών Αρχών με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ξεκινάει εντατικά η διαδικασία των τεχνικών διαβουλεύσεων, ενώ απέκλειαν το ενδεχόμενο να μεταβούν τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα.

    Εξάλλου, οι πηγές σημείωναν ότι το Eurogroup εξέφρασε τη βούλησή του να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, εάν κριθεί απαραίτητο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 March 2015 - 18:30:26 UTC