Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tροχαίο με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, στην Κηφισίας
  • [02] Η Άγγελα Μέρκελ προτρέπει την Ιαπωνία να αντιμετωπίσει το μιλιταριστικό της παρελθόν
  • [03] Τον γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα επιχειρεί να κάνει ηλιακό αεροσκάφος

  • [01] Tροχαίο με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, στην Κηφισίας

    Νεκρός είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο επί της λεωφόρου Κηφισίας λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε υποκατάστημα τράπεζας, που βρίσκεται επί της Κηφισίας 209, στο ρεύμα προς Αθήνα, πολύ κοντά στην είσοδο του Αμαρουσίου. Εκτός από τον οδηγό, στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμα τρία άτομα που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με έξι οχήματα προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τέσσερις συνολικά επιβαίνοντες.

    [02] Η Άγγελα Μέρκελ προτρέπει την Ιαπωνία να αντιμετωπίσει το μιλιταριστικό της παρελθόν

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην εμπειρία της ίδιας της Γερμανίας, υπενθύμισε σήμερα στην Ιαπωνία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, την ανάγκη να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το δικό της μιλιταριστικό παρελθόν, καλώντας παράλληλα τις γειτονικές της χώρες να συμβάλουν στην επίτευξη συμφιλίωσης.

    Η διακριτική υπενθύμιση έγινε τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοινωθέν για την 70ή επέτειο από την παράδοση της Ιαπωνίας στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος εξακολουθεί να ρίχνει τη σκιά του στις σχέσεις του Τόκιο με την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος θα εξετασθεί προσεκτικά από το Πεκίνο, τη Σεούλ, αλλά και την Ουάσινγκτον.

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έχει δηλώσει την πρόθεσή του να εκφράσει συναισθήματα ενοχής για τον πόλεμο και να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του επιμένει στη συγγνώμη που έχει εκφρασθεί κατά το παρελθόν από τις ηγεσίες της Ιαπωνίας, περιλαμβανομένης της εμβλημαιτκής δήλωσης το 1995 του τότε πρωθυπουργού Τομίσ». Μουραγιάμα. Αλλά δεν είναι σαφές αν ο Σίνζο Αμπε θα επαναλάβει την «από καρδιάς συγγνώμη» και την αναφορά στο «αποικιακό καθεστώς και την επιθετικότητα».

    Στην ομιλία της κατά την έναρξη της πρώτης από το 2008 επίσκεψής της στην Ιαπωνία, η Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην ομιλία του προέδρου της Γερμανίας το 1985, κατά την οποία ο Ρίχαρντ φον Βάιτσέκερ είχε χαρακτηρίσει το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «ημέρα απελευθέρωσης» και είχε δηλώσει ότι εκείνοι που κλείνουν ταμάτια στο παρελθόν «είναι τυφλοί στο παρόν».

    [03] Τον γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα επιχειρεί να κάνει ηλιακό αεροσκάφος

    Μια ιστορική αεροπορική πτήση ξεκίνησε από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από όπου το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse-2 άρχισε την προσπάθεια του να κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καύσιμα. Το ηλιακό μονοθέσιο αεροπλάνο με πιλότο τον Ελβετό Αντρέ Μπόρσχμπεργκ, απογειώθηκε στις 7:12 τοπική ώρα ( 5:12 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για το πρώτο εγχείρημα να κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς ούτε μια σταγόνα καυσίμου. Στόχος η προώθηση των καθαρών πηγών ενέργειας.

    Το ηλιακό αεροσκάφος με την απογείωσή του κατευθύνθηκε προς το Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, όπου αναμένεται να προσγειωθεί προς το τέλος της ημέρας. Επόμενος σταθμός θα είναι η Ινδία. Κατά τους επόμενους πέντε μήνες, θα περάσει από ήπειρο σε ήπειρο, διασχίζοντας τόσο τον Ειρηνικό όσο και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε κάποια στάση της πολύμηνης διαδρομής τον πρώτο πιλότο Αντρέ Μπόρσχμπεργκ, θα διαδεχτεί ο επίσης Ελβετός πιλότος Μπέρτραντ Πικάρ.

    Το Solar Impulse-2 θα κάνει διάφορες στάσεις στη διαδρομή του για να «ξεκουραστεί» και να γίνει η απαραίτητη συντήρηση, καθώς επίσης για να διαδώσει το μήνυμα της εκστρατείας για καθαρές τεχνολογίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 March 2015 - 6:30:22 UTC