Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Να ακούσουμε τη βάση μας
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ
  • [03] Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εισαγωγές, κρούει η ΕΣΕΕ
  • [04] Καλλονή-Πανιώνιος 1-0

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Να ακούσουμε τη βάση μας

    Η Ντόρα Μπακογιάννη έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού δήλωσε ότι ο εσωκομματικός διάλογος που ξεκίνησε με τη συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται σήμερα με την συνεδρίαση της Π.Ε.

    «Εύχομαι και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι τέλους με αποκορύφωμα ένα έκτακτο συνέδριο όπου η βάση της ΝΔ θα έχει φωνή, άποψη και ψήφο. Είναι παρά πολύ σημαντικό να ακούσουμε τη βάση μας, να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους εκείνους που ψήφισαν και στήριξαν τη ΝΔ έτσι ώστε να μπορέσει η ΝΔ το ταχύτερο δυνατόν να ανασυγκροτηθεί και να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο»ανέφερε η πρώην υπουργός.

    Σε ερώτηση σχετικά με όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ένα έκτακτο συνέδριο θα έβαζε σε τροχιά νοσηρής εσωστρέφειας το κόμμα, απάντησε ότι εκείνη αντίθετα πιστεύει ότι ο εσωκομματικός διάλογος δεν είναι εσωστρέφεια.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ

    «Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Και αν το θέλαμε θα είχε γίνει από την επόμενη μέρα των εκλογών» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Ποταμιού, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση για αντικρουόμενες θέσεις σε καίρια ζητήματα και με αφορμή δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για ενδεχόμενες νέες εκλογές ή δημοψήφισμα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στην εντολή που έχει λάβει από το λαό και να κυβερνήσει.

    «Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την εντολή - ο πρωθυπουργός και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων - ας την αξιοποιήσει και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματός τους στις πλάτες του κόσμου. Πήρατε εντολή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παλιό σύστημα χρεοκόπησε αλλά δεν πήρατε εντολή να μας σύρετε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία» τόνισε ο κ. Θοεδωράκης και επεσήμανε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, στην οποία, όπως είπε «δεν είμαστε επισκέπτες, Το νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ», ενώ προειδοποίησε για δεινά στην κοινωνία από τυχόν έξοδο από το κοινό νόμισμα.

    [03] Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εισαγωγές, κρούει η ΕΣΕΕ

    Σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχεται πλέον το ελληνικό εμπόριο μετά την απόφαση πολλών οίκων του εξωτερικού να ξαναδιακόψουν την πίστωση προς τις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις και να επανέλθουν σε απαιτήσεις προπληρωμών και πλήρους κάλυψης με έκδοση τραπεζικών εγγυήσεων, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων και του ΕΒΕ Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης. Μάλιστα, σχετικό υπόμνημα για τα προβλήματα στις εισαγωγές κατατέθηκε στην κυβέρνηση.

    "Οι επιχειρήσεις του εξωτερικού προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, στη μεγάλη αβεβαιότητα που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική αγορά, καθώς και στην επιστροφή της αμφισβήτησης για τη παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ενώ υπόσχονται να επανεξετάσουν τη θέση τους, μόλις η κατάσταση βελτιωθεί μετά την οριστική επίτευξη συμφωνίας με του ευρωπαίους εταίρους μας" σημειώνεται στην επιστολή.

    Η ουσία πάντως, κατά τους εμπόρους, είναι πως με τη καθημερινή κλιμάκωση της απαίτησης προπληρωμής των ελληνικών παραγγελιών, οι εισαγωγές πρώτων υλών, μηχανημάτων και γενικότερα των εμπορευμάτων καθίστανται εξαιρετικά δυσχερείς, αφού οι εισαγωγείς θα πρέπει να προεξοφλούν εις ολόκληρο και μάλιστα τοις μετρητοίς, τις παραγγελίες τους και η εξέλιξη αυτή για το εμπόριο, αλλά και για την εγχώρια βιομηχανία και μεταποίηση κρίνεται ως εξαιρετικά ανησυχητική.

    [04] Καλλονή-Πανιώνιος 1-0

    Η Καλλονή νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη Μυτιλήνη με γκολ του Πετρόπουλου στο 78΄, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα και έφτασε στους 34 βαθμούς, όσους έχει και η ένατη Βέροια, ενώ οι «κυανέρυθροι» έμειναν στους 28.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 March 2015 - 16:30:23 UTC