Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιούνκερ: Αποκλείεται έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [02] Γκ. Χαρδούβελης: Φορολογικά τεκμηριωμένα τα επίμαχα ποσά και δηλωμένα στο Πόθεν Έσχες του 2014
  • [03] Γιατρός υποχρεώθηκε να καταβάλει 584.400 ευρώ για τον θάνατο 32χρονης εγκύου
  • [04] Προβλήματα σε Θράκη και Μεσσηνία από τις βροχοπτώσεις
  • [05] Πολύνεκρες επιθέσεις στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας
  • [06] Έληξε ο συναγερμός στον Λευκό Οίκο
  • [07] Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανθρακικός-Ολυμπιακός

  • [01] Γιούνκερ: Αποκλείεται έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε «όλο τον κόσμο», στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημοσιεύεται αύριο, στο κυριακάτικο φύλλο της.

    «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα» επέμεινε.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν σε ένα ή περισσότερα κράτη μέλη ή σε ένα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο ημέρες, μετά το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την Αθήνα.

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπενθύμισε ότι το ένα τέταρτο των Ελλήνων στερείται κοινωνικής ασφάλισης, ότι η ανεργία είναι «στο υψηλότερο» επίπεδο κυρίως στους νέους και ότι στη χώρα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συχνότατες.

    Ο Γιούνκερ απέκλεισε εκ νέου οποιαδήποτε έξοδο της Αθήνας από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σενάριο «ανεπανόρθωτη απώλεια για τη φήμη» του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ παράλληλα κάλεσε την Ελλάδα να «σεβαστεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Εάν η κυβέρνηση θέλει να δαπανά περισσότερα χρήματα, πρέπει να αντισταθμίζει με την εξοικονόμηση ή πρόσθετα έσοδα» δήλωσε.

    [02] Γκ. Χαρδούβελης: Φορολογικά τεκμηριωμένα τα επίμαχα ποσά και δηλωμένα στο Πόθεν Έσχες του 2014

    «Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου.Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό, λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γκίκας Χαρδούβελης, με αφορμή δημοσίευμα της Real News όπου αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, σχετικά με το πόθεν έσχες, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

    «Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών»προσθέτει ο κ.Χαρδούβελης.

    Ο κ.Χαρδούβελης στην δήλωση του επισημαίνει ότι «τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες»

    «Τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)»αναφέρει ο Γκίκας Χαρδούβελης.

    "Πάγια θέση της ΝΔ σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως", δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης,σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

    [03] Γιατρός υποχρεώθηκε να καταβάλει 584.400 ευρώ για τον θάνατο 32χρονης εγκύου

    Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με σχετική απόφασή του, αποφάνθηκε ότι γιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 584.400 ευρώ σε συγγενείς 32χρόνης μητέρας δύο παιδιών, η οποία απεβίωσε λίγο πριν γεννήσει το τρίτο παιδί της, λόγω λάθους του ιατρού που την παρακολουθούσε, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το επίμαχο ποσό υποχρεώθηκε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος να το καταβάλει για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν τα συγγενικά πρόσωπα της άτυχης 32χρόνης (δύο ανήλικα παιδιά, σύζυγος, μητέρα, αδέλφια) και λόγω στέρησης διατροφής των δύο ανήλικων παιδιών.

    [04] Προβλήματα σε Θράκη και Μεσσηνία από τις βροχοπτώσεις

    Προβλήματα έχει δημιουργήσει σε περιοχές της Θράκης, η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών, που, κατά τόπους, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης για άντληση υδάτων από αυλές, υπόγεια και ισόγεια σπίτια, όπως επίσης και για κοπές δένδρων.

    Στη Ροδόπη, πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ηλικιωμένους από τα σπίτια τους, ενώ στην Ξάνθη πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες.

    Λιγότερα είναι τα προβλήματα από τη νεροποντή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

    Στο μεταξύ, από νωρίς το απόγευμα, με απόφαση των αστυνομικών διευθύνσεων Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία για τα συγκεκριμένα οχήματα διεξάγεται, μέσω της εθνικής οδού Κομοτηνής - Πόρτο Λάγος - Ξάνθης.

    Εξάλλου, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα χθες στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

    Από τη βροχή φούσκωσαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι. Τα νερά έχουν καλύψει μεγάλες εκτάσεις από το Διαβολίτσι ως το Ζευγολατιό και ελαιώνες έγιναν μια απέραντη λίμνη, ενώ περισσότερα από δέκα σπίτια και ποιμνιοστάσια πλημμύρισαν στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της 'Ανω Μεσσηνίας και σημαντικές ζημιές.

    [05] Πολύνεκρες επιθέσεις στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας

    Πενήντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τρεις επιθέσεις που συγκλόνισαν το Μαϊντουγκούρι, τη μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, προπύργιο της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία αποδίδει την ευθύνη στους ισλαμιστές αντάρτες.

    "Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις τρεις περιοχές (όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις) αναφέρουν ότι 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 139 έχουν τραυματιστεί", δήλωσε ο Κλέμαν Αντόντα, αρχηγός της αστυνομίας του κρατιδίου Μπόρνο, του οποίου το Μαϊντουγκούρι είναι πρωτεύουσα.

    [06] Έληξε ο συναγερμός στον Λευκό Οίκο

    Ηρθη ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε νωρίτερα στον Λευκό Οίκο λόγω ενός ισχυρού θορύβου που ακούστηκε ελάχιστα λεπτά πριν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του αναχωρήσουν με ελικόπτερο από το νότιο περίβολο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου είπε πως μια αυτοκινούμενη καντίνα που βρισκόταν κοντά είχε πιάσει φωτιά.

    Σύμφωνα με τη New York Times, την ίδια ώρα που προκλήθηκε η φωτιά, ένας σκύλος εκπαιδευμένος στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών είχε εντοπίσει κάτι σε όχημα που βρισκόταν κοντά στην περιοχή αυτή. Ωστόσο τα δύο περιστατικά δεν φάνηκε να είχαν σχέση μεταξύ τους.

    [07] Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανθρακικός-Ολυμπιακός

    Αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλόλητας του αγωνιστικού χώρου η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Ολυμπιακό, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί απόψε στις 19:30, στο γήπεδο της Κομοτηνής. Ο διαιτητής Δελφάκης επιθεώρησε τρεις φορές τον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους βοηθούς του και ύστερα από ενδελεχή εξέταση απεφάνθη ότι είναι εντελώς ακατάλληλος για την διεξαγωγή της συνάντησης, καθώς η συνεχής βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή από χθες τον είχε μετατρέψει σε «βούρκο».

    Ο αγώνας αναβλήθηκε επ΄ αόριστον και θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, αφού η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του ούτε αύριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Βέροια-Εργοτέλης 0-1

    Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 March 2015 - 19:30:24 UTC