Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της αρχής του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση τάχθηκαν ΧΑ, ΑΝΕΛΛ, ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη: Ο,τιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η ΕΚΤ έχει ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό μας
  • [04] Απεβίωσε ο βουλευτής της ΝΔ Β. Μαγγίνας
  • [05] Οι επτά μεταρρυθμίσεις που θέτει υπόψη του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση
  • [06] Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στο χέρι της Ελλάδας πόσο σύντομα θα εκταμιευθούν τα χρήματα
  • [07] Το Λονδίνο ανακοινώνει τη δωρεά στην Ουκρανία μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού
  • [08] Ο Βλ. Πούτιν μειώνει κατά 10% τον μισθό του και τους μισθούς υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων
  • [09] Αφορμή για επαναστοχασμό στην έννοια της «δημόσιας αρχαιολογίας» αποτελεί το 28ο Αρχαιολογικό Συνέδριο

  • [01] Υπέρ της αρχής του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση τάχθηκαν ΧΑ, ΑΝΕΛΛ, ΠΑΣΟΚ

    Με Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛΛ και ΠΑΣΟΚ να τάσσονται υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, παρά τις διαφωνίες ή τις εντάσεις και παρατηρήσεις που έχουν, το «Ποτάμι» να επιφυλάσσεται και το ΚΚΕ να προσανατολίζεται στο «παρών», έκλεισε ο πρώτος κύκλος συζήτησης από τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων.

    Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αποσπασματικά, αόριστα και ασαφή μέτρα, αλλά και ψίχουλα που προβλέπονται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βιώνουν την ακραία φτώχεια, ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ αντέτεινε ότι πρόκειται για νέες μορφές στήριξης αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

    [02] Ντ. Μπακογιάννη: Ο,τιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει

    «Ο,τιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει. Ένας ζωντανός οργανισμός σαν τη ΝΔ πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Ειδικότερα, σημειώνει:«Θεωρώ ότι είναι ένα από τα θέματα που μπορεί και πρέπει να κουβεντιάσει το συνέδριο του κόμματος. Πιστεύω ότι προσερχόμαστε χωρίς κανένα ταμπού. Κρινόμαστε όλοι και μετά βεβαιότητος παραδεχόμαστε αυτά τα λάθη, τα οποία έχουμε κάνει. Με έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές να μιλάω για τη φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης, για τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Ταυτόχρονα, όμως, λέω ότι αυτή η κυβέρνηση επετέλεσε και ένα πολύ σημαντικό έργο. Κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, έκανε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, έβαλε σε τάξη τα οικονομικά, πράγμα το οποίο το αναγνωρίζω δημοσίως και στον κ. Σαμαρά και στην κυβέρνησή του. Αλλά ο,τιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει. Ένας ζωντανός οργανισμός, σαν τη ΝΔ, πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα».

    Αναφερόμενη στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, η κ. Μπακογιάννη τονίζει: «Χρειαζόμαστε επειγόντως μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν η ελληνική κυβέρνηση από τη μια μεριά δεν σέβεται τα υπογεγραμμένα, δηλαδή έχει υπογράψει ο κ. Βαρουφάκης και μετά κρύβεται πίσω από τη δήθεν δημιουργική ασάφεια, προσβάλλοντας και τους εταίρους με τους οποίους υπέγραψε, αλλά πέραν αυτού μη τηρώντας τη δική του απόφαση. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Δηλαδή, δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο σε αυτή την ιστορία... Βεβαίως και υπάρχει πίεση από την άλλη μεριά. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. Η άλλη πλευρά θεωρεί ότι από την ώρα που η Ελλάδα ζήτησε παράταση, ζήτησε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να αξιολογηθεί. Για να αξιολογηθεί θετικά και να πάμε στην επόμενη φάση, θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Βαρουφάκης. Αυτό είναι η πραγματικότητα».

    Σε ερώτηση για το ποια εισήγηση θα έκανε η ίδια στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Μπακογιάννη απαντά: «Θα του έλεγα "προχώρα σε μια έντιμη συμφωνία. Εμείς, η ΝΔ, θα σε στηρίξουμε αποφασιστικά", διότι πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα θα κάνανε το ίδιο, "μη διακινδυνεύσεις να τινάξεις τη χώρα στον αέρα"».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η ΕΚΤ έχει ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό μας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να εκδόσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της κυβέρνησής του και προειδοποίησε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» πως, αν η ΕΚΤ φέρει αντίρρηση, αναλαμβάνει μια σοβαρή ευθύνη.

    «Θα επιστρέψουμε τότε στο θρίλερ που είδαμε πριν από τις 20 Φεβρουαρίου» δήλωσε αναφερόμενος στην ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα συμφώνησε σε μια τετράμηνη παράταση της στήριξής της από τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

    «Η ΕΚΤ εξακολουθεί να έχει ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ «επειδή αγαπώ την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει απ' όλους τους υπουργούς του -και όχι μόνο από τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη- «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».

    [04] Απεβίωσε ο βουλευτής της ΝΔ Β. Μαγγίνας

    Απεβίωσε το πρωί σε ηλικία 66 ετών ο Βασίλης Μαγγίνας. Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ κατέληξε στο νοσοκομείο Αρεταίειο, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Ο Βασίλης Μαγγίνας καταγόταν από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών.

    [05] Οι επτά μεταρρυθμίσεις που θέτει υπόψη του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση

    Τον διευρυμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, έδωσαν στη δημοσιότητα κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτόν, οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις αφορούν σε: 1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του. 2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό. 3. Συγκρότηση ευέλικτου Σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. 4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών. 6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών. 7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα συζητηθεί στο Eurogroup, εστάλη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.

    [06] Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στο χέρι της Ελλάδας πόσο σύντομα θα εκταμιευθούν τα χρήματα

    Όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν και τα χρήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, επισήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου.

    «Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει» τόνισε ο κ. Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, εάν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

    Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ.

    [07] Το Λονδίνο ανακοινώνει τη δωρεά στην Ουκρανία μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού

    Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να δωρίσει στον στρατό της Ουκρανίας ένα πακέτο μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού για να τον βοηθήσει να αμυνθεί έναντι αυτής που ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον αποκάλεσε «επίθεση της Ρωσίας». Ο εξοπλισμός, αξίας 850.000 λιρών (1,103 εκατ. ευρώ) θα δωριστεί στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, μετά από αίτημα του Κιέβου. Το πακέτο αυτό συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων κουτιά πρώτων βοηθειών, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, φορητούς υπολογιστές, κράνη και συσκευές προσδιορισμού θέσης μέσω δορυφόρων (GPS).

    Η Βρετανία είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι στέλνει 75 στελέχη των ενόπλων της δυνάμεων στην Ουκρανία, όπου η βία συνεχίζεται παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με όπλα τον ουκρανικό στρατό στο μέλλον.

    «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενώπιον της επίθεσης της Ρωσίας», ανέφερε ο Φάλον σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. «Αυτή η δωρεά μη θανατηφόρου εξοπλισμού είναι σχεδιασμένη με στόχο να αποτραπούν περαιτέρω θάνατοι και τραυματισμοί Ουκρανών και να συμβάλει να βελτιωθεί η επίγνωση καταστάσεων επί του πεδίου. Ο συνολικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

    [08] Ο Βλ. Πούτιν μειώνει κατά 10% τον μισθό του και τους μισθούς υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πως μειώνει τον μισθό του, καθώς και τους μισθούς πολλών υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, καθώς η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε κρίση, επιβαρυμένη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την κατάρρευση του ρουβλίου.

    Από την 1η Μαρτίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2015, οι μισθοί του Ρώσου προέδρου, του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, του γενικού εισαγγελέα Γιούρι Τσάικα και του προέδρου της Επιτροπής Ερευνών Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, θα είναι μειωμένοι κατά 10%, σύμφωνα με ένα διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Η μείωση αυτή θα ισχύσει επίσης για τους μισθούς των προσώπων που απασχολούνται στην προεδρική διοίκηση και στο υπουργικο συμβουλιο, σύμφωνα με ένα δεύτερο διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρόεδρο.

    Τον Απρίλιο του 2014, με διάταγμα του Κρεμλίνου είχε τριπλασιασθεί ο μισθός του προέδρου Πούτιν.

    [09] Αφορμή για επαναστοχασμό στην έννοια της «δημόσιας αρχαιολογίας» αποτελεί το 28ο Αρχαιολογικό Συνέδριο

    Ένα μνημειακό οικοδόμημα και νέοι μακεδονικοί τάφοι στην Πύδνα, καθρεφτάκια και χρυσά σκουλαρίκια για την πρόωρα χαμένη έφηβο, 2.500 ετών (!), από τις Αιγές, μικροί ξεχασμένοι έρωτες στο Μητρώο της Βεργίνας, προϊστορικές θέσεις, μελέτες και νέες διαστάσεις σε παλιότερα -ξεχασμένα ευρήματα των αποθηκών..., οι «θυμωμένοι» Χρυσοφόροι (Μακεδόνες ή Βοττιαίοι) πολεμιστές του Αρχοντικού της Πέλλας, νοούμενα και υπονοούμενα για την απουσία του πολυσυζητημένου ευρήματος της Αμφίπολης από την επιστημονική ζύμωση του συνεδρίου, νέες αποστροφές και προβληματισμοί για τον «βασιλικό» χαρακτήρα των τάφων της Βεργίνας (είναι του Φιλίππου Β' ή βασιλικών εταίρων και στρατηγών της εποχής;), ακόμα και προσωπικές κόντρες επιστημόνων, με αλληλοκατηγορίες για «αντιστόρητες» προσεγγίσεις και μυθοπλασίες, αντιεπιστημονικούς λαϊκισμούς, κατά το κατά καιρούς δοκούν, με στόχο τον εντυπωσιασμό, διαπιστώσεις για τη γέννηση της δημόσιας - αλλά και «μιντιακού τύπου» αρχαιολογίας ως φαινόμενο των σύγχρονων καιρών, διαπνέουν τις εργασίες της 28ης συνάντησης για το αρχαιολογικό έργο, που συνεχίζεται (μέχρι και αύριο), στη Θεσσαλονίκη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 March 2015 - 13:30:26 UTC