Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, αντάλλαξαν Αλ. Τσίπρας και Στ. Θεοδωράκης
  • [02] «Παράλογος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας έβγαλε διαταγή κατόπιν υπαγόρευσης συνεργάτη μου»
  • [03] Κυβερνητικές πηγές: Κανένα επιπρόσθετο πρόβλημα από την απόφαση της ΕΚΤ
  • [04] Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί τώρα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα

  • [01] Απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, αντάλλαξαν Αλ. Τσίπρας και Στ. Θεοδωράκης

    Συνάντηση πέραν της μίας ώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε ότι ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για τα ταξίδια του στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τη Ρώμη.

    Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε ταυτόχρονα στον πρωθυπουργό την ανησυχία του και του είπε ότι «πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας».

    Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε από την πλευρά του για τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και τις προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει η χώρα τη Δευτέρα, στο Eurogroup.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο κ. Θεοδωράκης αντάλλαξαν απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση, με τον κ. Θεοδωράκη να χαρακτηρίζει τη συζήτηση ενδιαφέρουσα, καθώς «βοήθησε να κατανοήσουμε αυτά που σκέφτεται η κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση να καταλάβει πως υπάρχουν μεταρρυθμιστικές προτάσεις που μπορούν να ενταχθούν στην πρότασή της προς τους εταίρους μας».

    [02] «Παράλογος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας έβγαλε διαταγή κατόπιν υπαγόρευσης συνεργάτη μου»

    «Δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να την περνάει από την ιεραρχία της Αστυνομίας. Αυτό είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο».

    Με τα λόγια αυτά η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου δίνει τη δική της απάντηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το επίμαχο έγγραφο και τις φήμες που ήθελαν συνεργάτιδά της να είχε την πρωτοβουλία της έκδοσης διαταγής να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες.

    «Δεν θέλω να εμπλακώ στα υπηρεσιακά της Αστυνομίας, δεν με αφορούν» προσθέτει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

    [03] Κυβερνητικές πηγές: Κανένα επιπρόσθετο πρόβλημα από την απόφαση της ΕΚΤ

    Η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιουργεί κανένα επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

    Ο πρωθυπουργός απόψε θα ενημερωθεί από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην Κύπρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί τώρα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα

    [04] Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί τώρα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι απέκλεισε το ενδεχόμενο, στην παρούσα φάση, η Τράπεζα να δεχθεί εκ νέου ως collateral τα ελληνικά ομόλογα για την άντληση ρευστότητας.

    Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στη Λευκωσία, ο κ. Ντράγκι επικαλέστηκε την Συνθήκη της ΕΕ και συγκεκριμένα το άρθρο 123 για τη νομισματική χρηματοδότηση.

    «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δανείσει την Ελλάδα 100 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα, ποσό που έφτασε από 50 στα 100 τους τελευταίους δύο μήνες και που αντιστοιχεί στο 68% του ΑΕΠ της χώρας, το ψηλότερο σε ολόκληρη την ευρωζώνη» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι. Υπό αυτή την έννοια «μπορεί να πει κάποιος ότι η ΕΚΤ είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, όμως είναι και η Κεντρική Τράπεζα όλων των άλλων χωρών» σημείωσε.

    Όσον αφορά την αγορά ελληνικών ομολόγων, είπε ότι η ΕΚΤ είναι η πρώτη που εύχεται να μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις, δηλαδή ότι υπάρχει μια επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης της χώρας σύντομα.

    Εξάλλου, σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης φέτος προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθώς, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι, υπήρξε βελτίωση των οικονομικών συνθηκών από τις αρχές του έτους που αναμένεται να ενισχυθεί και να γίνει ευρύτερη στη διάρκεια του έτους. Για το 2015 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1,5% που θα αυξηθεί στο 1,9% το 2016 και στο 2,1% το 2017.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 March 2015 - 17:30:23 UTC