Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Κοντονής: Έρχεται σύντομα νέος αθλητικός νόμος
  • [02] Τυπική απολογία έδωσε στον ανακριτή η Αγγ. Σπυροπούλου
  • [03] Στον ανακριτή για το «βίντεο Μπαλτάκου» ο προφυλακισμένος Ηλ. Κασιδιάρης
  • [04] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26% η ανεργία τον Δεκέμβριο 2014
  • [05] Συνεχίζονται οι συζητήσεις Αθήνας - Βρυξελλών
  • [06] ΟΑΕΔ: Αύξηση κατά 0,73%, σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο
  • [07] Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων
  • [08] Συντριβή τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους - Νεκροί οι πιλότοι
  • [09] Αχμέτ Νταβούτογλου: Η Άγκυρα δεν θα μετάσχει στις μάχες στο Ιράκ κατά των τζιχαντιστών

  • [01] Στ. Κοντονής: Έρχεται σύντομα νέος αθλητικός νόμος

    «Βιαιότητες, τραμπουκισμούς και κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές στα γήπεδα, η πολιτεία δεν θα τις ανεχτεί» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας ότι «η πολιτεία είναι υπεύθυνη απέναντι σε όλη την κοινωνία».

    Ο κ. Κοντονής επαναλαμβάνει ότι η αγωνιστική τής Κυριακής θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και προσθέτει: «Θα εξετάσουμε αν αυτό το μέτρο εφαρμοστεί και την επόμενη αγωνιστική. Αυτός είναι ο ορίζοντας της κυβέρνησης και πιστεύω ότι μέχρις εκείνου του σημείου θα έχουν δρομολογηθεί και εξελίξεις. Ήδη, σήμερα, αναμένω την οδηγία που θα δώσει η ΕΠΟ στους διαιτητές για την αυστηροποίηση του πλαισίου διεξαγωγής των αγώνων. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία και θα έχουμε νεότερη διαβούλευση, αλλά η ζωή προχωράει μέσα από τον διάλογο».

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει σύντομα νέος αθλητικός νόμος και προσθέτει: «Άμεσα θα λάβουμε μέτρα με σχέδιο νόμου που θα καταθέσουμε προσεχώς στη Βουλή, γιατί ο αθλητικός νόμος όπως τον εξαγγείλαμε απαιτεί χρόνο, λύνει μόνιμα προβλήματα όλων των αθλημάτων και όλων των ομοσπονδιών. Εδώ, όμως, θα επέμβουμε διορθωτικά σε παραλείψεις και κενά που υπάρχουν της κείμενης νομοθεσίας, για να πάρει το κράτος την ευθύνη που του αναλογεί όσον αφορά την τήρηση της τάξης και την επιβολή προστίμων σε αυτούς που ασχημονούν στους αγωνιστικούς χώρους».

    [02] Τυπική απολογία έδωσε στον ανακριτή η Αγγ. Σπυροπούλου

    Ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, η απολογία της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου που αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο, καθώς της αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην οργάνωση της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» που φέρονται να σχεδίαζαν από κοινού μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

    Η 22χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου και έδωσε τυπική απολογία.

    Για την ίδια υπόθεση απολογείται σήμερα και ο 39χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο ως συνεργός του Ξηρού.

    [03] Στον ανακριτή για το «βίντεο Μπαλτάκου» ο προφυλακισμένος Ηλ. Κασιδιάρης

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη απολογείται ο προσωρινά κρατούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για την υπόθεση του βίντεο με συνομιλία του με τον πρώην γγ της προηγούμενης κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

    Η υπόθεση- για την οποία ο βουλευτής αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος- αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε τον Νοέμβριο του 2013 με τον κ. Μπαλτάκο στο γραφείο του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στη Βουλή, σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

    Κατά την μεταγωγή τού βουλευτή, περίπου 100 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους εισήλθαν στο ισόγειο του κτιρίου 6 που στεγάζονται οι ανακριτές Διαφθοράς για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον Ηλία Κασιδιάρη.

    [04] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26% η ανεργία τον Δεκέμβριο 2014

    «Ανθίσταται» η ανεργία στη χώρα, καθώς το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 26% τον περασμένο Δεκέμβριο και μειώθηκε μεν σε σύγκριση με το 27,3% του Δεκεμβρίου 2013, αλλά αυξήθηκε- έστω και οριακά- σε σχέση με το 25,9% του Νοεμβρίου 2014.

    Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.233.404 άτομα, ενώ ειδικά στους νέους έως 24 ετών το ποσοστό της ανεργίας παραμένει άνω του 50% (ανήλθε σε 51,2%) και στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 34 ετών είναι 35%.

    Παράλληλα, υπήρξε και αύξηση της ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 45- 54 ετών, αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης.

    Διαβάστε επίσης: ΟΑΕΔ: Αύξηση κατά 0,73% σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο

    [05] Συνεχίζονται οι συζητήσεις Αθήνας - Βρυξελλών

    Δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν σήμερα στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

    Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

    [06] ΟΑΕΔ: Αύξηση κατά 0,73%, σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο

    Μικρή αύξηση κατά 6.252 άτομα ή κατά 0,73%, εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία, ανήλθε τον Ιανουάριο σε 864.377 άτομα από 858.125, τον Δεκέμβριο του 2014.

    Το 62,46% των ανέργων είναι ηλικίας 30 έως 54 ετών με το μεγαλύτερο ποσοστό 40,58%, να εντοπίζεται στις ηλικίες από 30 έως 44 ετών.

    Το 59,95%, είναι γυναίκες και το 48,67%, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 346.147 είναι «άνδρες» (ποσοστό 40,05%) και οι 518.230 είναι «γυναίκες» (ποσοστό 59,95%).

    [07] Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων

    Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν πηγές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Μεταξύ άλλων πρόκειται για τους διαγωνισμούς των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Αυτό ζητήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είναι αρμόδια για το ΤΑΙΠΕΔ.

    [08] Συντριβή τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους - Νεκροί οι πιλότοι

    Δύο πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν σήμερα όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη στην κεντρική Τουρκία, ενώ μετείχε σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός. Το μαχητικό αεροσκάφος F-4E, αμερικανικής κατασκευής, κατέπεσε κοντά στο Ικόνιο, στο κέντρο της Ανατολίας. Οι δύο χειριστές του είναι νεκροί και έρευνα διεξάγεται για τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

    [09] Αχμέτ Νταβούτογλου: Η Άγκυρα δεν θα μετάσχει στις μάχες στο Ιράκ κατά των τζιχαντιστών

    Η Τουρκία δεν θα μετάσχει στις μάχες κατά της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, αλλά θα υποστηρίξει την κυβέρνηση της χώρας αυτής στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

    «Η Τουρκία δεν θα λάβει μέρος σε ένοπλη σύγκρουση στο Ιράκ ή τη Συρία. Θα υποστηρίξουμε την επιχείρηση στη Μοσούλη του Ιράκ, αλλά εμείς δεν θα εμπλακούμε άμεσα στις μάχες» δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στη Νέα Υόρκη όπου μετέβη για επαφές με χρηματοπιστωτικούς κύκλους.

    Η Τουρκία έστειλε την Τρίτη στο Ιράκ στρατιωτικό υλικό για τις ιρακινές δυνάμεις που προσπαθούν να ανακτήσουν από τους τζιχαντιστές τη στρατηγικής σημασίας πόλη Τικρίτ, σε μια πρώτη συγκεκριμένη συμμετοχή στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στην Άγκυρα, το υλικό αυτό δεν περιλαμβάνει τα όπλα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 March 2015 - 11:30:24 UTC