Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Την πολιτική σε μείζονα κοινωνικά θέματα όπως το μεταναστευτικό τη χαράζει το κυβερνητικό επιτελείο»
  • [02] Προφυλακιστέος ο 40χρονος κατηγορούμενος για παιδοφιλία
  • [03] Ν. Παρασκευόπουλος: Το σύμφωνο συμβίωσης, το πρώτο ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • [04] Κρ. Λαγκάρντ: Στην πράξη θα κριθεί η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων
  • [05] Αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς την παρουσία οπαδών

  • [01] «Την πολιτική σε μείζονα κοινωνικά θέματα όπως το μεταναστευτικό τη χαράζει το κυβερνητικό επιτελείο»

    Τη θέση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τους χειρισμούς του μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης των αλλοδαπών, εκφράζει ανακοίνωση που εκδόθηκε συμπληρωματικά στην έκτακτη συνέντευξη που έδωσε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, για τον θόρυβο που ξέσπασε από τηλεοπτικό ρεπορτάζ για τη διαταγή που εστάλη στις αστυνομικές υπηρεσίες και αφορά την απελευθέρωση αλλοδαπών από τα Κέντρα Κράτησης.

    Στην ανακοίνωση ουσιαστικά γίνεται στοχευμένη ερμηνεία για τον ρόλο του καθενός και τους λόγους που ανακλήθηκε η διαταγή, καθώς και ποιες είναι οι προτεραιότητες τής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

    Συγκεκριμένα, ο τίτλος που δόθηκε στην αστυνομική διαταγή, «νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης των αλλοδαπών», είναι αυτό που ενόχλησε πάρα πολύ τον κ. Πανούση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καμία ενημέρωση προς αυτόν πριν σταλεί το έγγραφο στις υπηρεσίες.

    Όπως τόνισε και ο κ. Πανούσης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι την πολιτική σε μείζονα πολιτικά θέματα την χαράζει αποκλειστικά το κυβερνητικό επιτελείο. Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται ότι βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου είναι η εφαρμογή της νομιμότητας και του κράτους δικαίου, καθώς και η άρση όλων των στρεβλώσεων της νομοθεσίας και των παράτυπων υπερβολών στο θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

    [02] Προφυλακιστέος ο 40χρονος κατηγορούμενος για παιδοφιλία

    Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 40χρονος Φιλ. Λεβέντος που συνελήφθη προχθές στο Περιστέρι και κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων παιδιών.Τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες του 40χρονουδόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από Εισαγγελική Διάταξη.

    Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες στη 10η Τακτική ανακρίτρια για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος μίας 14χρονης, αποπλάνησης ανηλίκου,απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου. Μετά την απολογία του ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν τον 40χρονο προφυλακιστέο, ενώ κατά τους αστυνομικούς που ερεύνησαν την δράση του, η υπόθεση του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή. Κατά την έξοδο του κατηγορουμένου, συνοδεία αστυνομικών, από το ανακριτικό γραφείο, αρκετοί παρευρισκόμενοι πολίτες τον αποδοκίμασαν, όταν πληροφορήθηκαν ποιος είναι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 40χρονος εντόπιζε τα θύματα του, ανήλικα αγόρια , μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος τον ανήλικο και έκλεινε ραντεβού μαζί τους με σκοπό την αποπλάνηση τους.

    ,

    [03] Ν. Παρασκευόπουλος: Το σύμφωνο συμβίωσης, το πρώτο ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης

    Ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης θα είναι το πρώτο νομοθέτημά του υπουργείου του, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κάνοντας λόγο για «σύμφωνο συμβίωσης, που αφορά την εξίσωση των δυο φύλων».

    Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ», τόνισε, εξ άλλου, πως «ο τύπος των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ' Τύπου θα καταργηθεί. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πτέρυγες με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, διάσπαρτες σε όλη την χώρα, ώστε να μην έχουμε και τα πολύ δύσκολα προβλήματα μεταγωγών που εμφανίζονται τώρα, κάποιων κρατουμένων, στο Δομοκό».

    Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής οφείλεται στις ελλείψεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    [04] Κρ. Λαγκάρντ: Στην πράξη θα κριθεί η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων

    «Η επιτυχία του σχεδίου μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας εξαρτάται από το πλαίσιο στο οποίο έχει τεθεί» και «από το πώς θα εφαρμοστεί» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε σημερινή συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

    Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε, ότι τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα «έχει κάνει μεγάλη πρόοδο» προσθέτοντας, ότι «κλειδί για τις μεταρρυθμίσεις είναι να μην χάσει την πρόοδο που επιτεύχθηκε».

    Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπως έχει αναφέρει, έχει θέσει «δυο βασικούς στόχους»: την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την πάταξη της διαφθοράς, «φέρνοντας περισσότερη ισότητα στην κοινωνία».

    [05] Αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς την παρουσία οπαδών

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου, γνωστοποίησε στους εκπροσωπους του Τύπου, ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας θα ξεκινήσει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Τόνισε την απόφαση της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας στα γήπεδα και επεσήμανε ότι την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξει νέα απόφαση της Κυβέρνησης για την τύχη του πρωταθλήματος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2015 - 17:30:23 UTC