Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας» τα περί απελευθέρωσης μεταναστών από τα κέντρα κράτησης

  • [01] «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας» τα περί απελευθέρωσης μεταναστών από τα κέντρα κράτησης

    «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας» χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα όσα αναφέρθηκαν σε αποψινό ρεπορτάζ σχετικά με υποτιθέμενη διαταγή του Αρχηγείου, σύμφωνα με την οποία επρόκειτο αύριο να ανοίξουν τα κέντρα κράτησης και να αφεθούν ελεύθεροι οι αλλοδαποί, κάτι το οποίο προκάλεσε και δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά.

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα Κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».

    Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε χαρακτηρίσει απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής. "Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα", τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. "Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση", καταλήγει στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

    Οξύτατη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ανοίγει τα κέντρα κράτησης μεταναστών, καλώντας τους να «σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία».Σύμφωνα με την κυβέρνηση «σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!»Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή - άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί - απ' όλους!, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και απευθυνόμενες προς «όλους τους εμπλεκόμενους», διαβεβαιώνουν ότι στην υπόθεση «θα χυθεί άπλετο φως».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 March 2015 - 23:30:21 UTC