Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θα προχωρήσουμε γρήγορα σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις
  • [02] Συνελήφθη γυναικολόγος που απαίτησε 250 ευρώ για να κάνει χειρουργική επέμβαση
  • [03] Το περιουσιολόγιο στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής
  • [04] Εντατικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή
  • [05] Το Κίεβο αρχίζει να αποσύρει τα βαριά όπλα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θα προχωρήσουμε γρήγορα σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις

    Η κυβέρνηση θα δώσει καθημερινή μάχη τους επόμενους τέσσερις μήνες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τη νέα συμφωνία-γέφυρα και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στόχοι της μάχης που θα δώσει η κυβέρνηση είναι:

    «-Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

    -να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

    -να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας τον βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα

    -να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης».

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα 11μελής ΠΓ στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, πιθανότατα τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Τα μέλη της ΠΓ αναμένεται να μειωθούν. Ο τελικός αριθμός θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή.

    [02] Συνελήφθη γυναικολόγος που απαίτησε 250 ευρώ για να κάνει χειρουργική επέμβαση

    Συνελήφθη από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων 65χρονος μαιευτήρας-γυναικολόγος γιατί απαίτησε από ασθενή του, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ για γυναικολογική επέμβαση. Σε βάρος του γιατρού που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο, κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία μετά από καταγγελία.

    Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στον γυναικολόγο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι στη συνέχεια συνέλαβαν τον 65χρονο ιατρό.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    [03] Το περιουσιολόγιο στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής

    Το περιουσιολόγιο για όλους τους φορολογούμενους που θα ενεργοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και το ηλεκτρονικό "μάτι" της εφορίας, όχι μόνο για τις καταθέσεις, αλλά και για τα δάνεια και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές θα είναι δύο από τα νέα όπλα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων στη "μάχη" για τη φοροδιαφυγή το 2015.

    Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπει ότι το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, που παρακολουθεί σήμερα την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων, θα επεκταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 σε όλες τις δανειακές συναλλαγές και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα.

    Επίσης, ως το τέλος του 2015 έτους πρόκειται να ενεργοποιηθεί το Μητρώο των offshore εταιρειών, ενώ προωθείται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης και είσπραξης οφειλών. Συνολικά φέτος η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να ειδοποιήσει τηλεφωνικά περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

    Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μπαράζ ελέγχων για την σύλληψη της φοροδιαφυγής. Έτσι μεταξύ άλλων προβλέπει:

    - 400 πλήρεις και 500 μερικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις . Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα βεβαιώσει έσοδα περισσότερα από 2,9 δισ. ευρώ.

    - 900 ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου με εμβάσματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

    Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου έχει θέσει ως στόχο τη βεβαίωση εσόδων από φόρους αυξημένων κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

    - 2.000 έλεγχους υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου.

    - 15.000 ελέγχους πρόληψης σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα.

    - 5.000 προληπτικούς ελέγχους από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

    - Ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

    - Είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το 2014 και 25% των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που θα δημιουργηθούν φέτος.

    [04] Εντατικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή

    Μπαράζ φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015.

    Το επιχειρησιακό σχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα και μεταξύ άλλων προβλέπει:

    - βεβαίωση εσόδων πάνω από 1 δισ. ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους.

    - επιπλέον έσοδα 700 εκατομμύρια ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους

    - τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου

    - ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από τις οποίες 40 υποθέσεις απάτης στο ΦΠΑ

    - τουλάχιστον 5.000 προληπτικών ελέγχων.

    - 400 πλήρεις ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικούς ελέγχους στη ίδια κατηγορία.

    - 900 ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα στο εξωτερικό, Offshore και φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής.

    [05] Το Κίεβο αρχίζει να αποσύρει τα βαριά όπλα

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν σήμερα να αποσύρουν τα βαριά όπλα από το ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μοιάζει να τηρείται συνολικά, όμως η ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα σε δυτικά κράτη και τη Ρωσία συνεχίστηκε.

    Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στα όρια της πόλης Αρτεμίβσκ, 55 χλμ. βόρεια του Ντονέτσκ, προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών, περίπου 15 πυροβόλα σε ερπυστριοφόρους ελκυστήρες και δεκάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς να αποχωρούν κατευθυνόμενοι προς δυσμάς, να απομακρύνονται δηλαδή από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

    «Η Ουκρανία αρχίσει την απόσυρση των πυροβόλων 100 χιλιοστών από τη γραμμή οροθέτησης», κάνοντας το πρώτο βήμα στη διαδικασία απομάκρυνσης των βαρέων όπλων υπό την επιτήρηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

    Αυτό το πρώτο στάδιο θα διαρκέσει 24 ώρες και θα ακολουθήσει η απόσυρση των εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών Γκραντ και άλλων βαρέων όπλων, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Ανατόλι Στέλμαχ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 February 2015 - 17:30:21 UTC