Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφικτή θεωρεί η καγκελαρία την επίτευξη λύσης για την Ελλάδα
  • [02] Λίστα μεταρρυθμίσεων με πυλώνες το πρόγραμμα στη ΔΕΘ
  • [03] Εργοτέλης-Ατρόμητος 1-2

  • [01] Εφικτή θεωρεί η καγκελαρία την επίτευξη λύσης για την Ελλάδα

    Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί εφικτή την έγκυρη συγκατάθεση του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έγινε σαφές ότι το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί εγκαίρως.

    «Όλα φυσικά εξαρτώνται από την ποιότητα της λίστας η οποία θα σταλεί από την Αθήνα», διευκρινίστηκε.

    «Οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα εφικτό να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ να εξηγεί ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο ενημερώσεις βουλευτών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού. Αν ωστόσο η επέκταση δεν έχει εγκριθεί ως το τέλος του μήνα, το τρέχον πρόγραμμα εκπνέει, εξήγησε ο κ. Γιέγκερ και τότε θα πρέπει να εκπονηθεί νέο πρόγραμμα, το οποίο, όπως είπε, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες, αν όχι και μήνες.

    Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ότι υπάρχουν «κάποιες ελευθερίες για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά εντός του πλαισίου του προγράμματος - πάντα λέγαμε ότι αν η Ελλάδα είναι μέσα σε πρόγραμμα, υπάρχει και ευελιξία».

    [02] Λίστα μεταρρυθμίσεων με πυλώνες το πρόγραμμα στη ΔΕΘ

    Η κυβέρνηση θα στείλει αύριο το πρωί στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, την λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις , στην οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περιλαμβάνονται: 1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. 3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

    Α. Δίκαιο φορολογικό σύστημα Β. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς Δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό) Ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αύριο Τρίτη θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις 11:00. Επίσης αύριο θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής.

    [03] Εργοτέλης-Ατρόμητος 1-2

    Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να συμμετάσχει στα πλέι οφ, πήρε απόψε ο Ατρόμητος, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε με 2-1 στο Ηράκλειο του Εργοτέλη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2015 - 19:30:22 UTC