Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλονται οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις των περιφερειακών μονάδων του ΙΚΑ στην Αττική
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Το αποψινό Eurogroup είναι περίπλοκο, αλλά υπάρχει αισιοδοξία
  • [03] Μ. Σαπέν: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
  • [04] Spiegel: Η ΕΚΤ προετοιμάζεται για ενδεχόμενο Grexit
  • [05] Γ. Βαρουφάκης: Ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία
  • [06] Συνάντηση Βαρουφάκη, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ
  • [07] Κομισιόν: Μια συμφωνία με την Ελλάδα «είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον»
  • [08] Μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών
  • [09] Στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Eurogroup
  • [10] Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
  • [11] Α. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη
  • [12] Π. Ιγκλέσιας: Αν δεν συμφωνήσουν με την Ελλάδα, σε λίγους μήνες θα διαπραγματεύονται με την Λεπέν
  • [13] Ο Αυστριακός Καγκελάριος Φάιμαν επιθυμεί να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα σήμερα
  • [14] Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μέσα στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη
  • [15] Μ. Ρέντσι: Δεν μπορούν να φέρονται κάποιοι σαν να μην κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές

  • [01] Αναστέλλονται οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις των περιφερειακών μονάδων του ΙΚΑ στην Αττική

    Την αναστολή των διαδικασιών που αφορούσαν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις των περιφερειακών οργανωτικών του μονάδων και αντίστοιχων μονάδων του ΙΚΑ στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, κατά τη συνεδρίασή του στις 19 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. αποφάσισε ότι «για την ολοκλήρωση των σχετικών αποφάσεων θα προηγηθεί διάλογος με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ) και προηγούμενη διαβούλευση με τους δημάρχους, τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς της περιοχής».

    Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, το τελικό σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Το αποψινό Eurogroup είναι περίπλοκο, αλλά υπάρχει αισιοδοξία

    Το αποψινό Eurogroup είναι αρκετά περίπλοκο, αλλά υπάρχει κάποια αισιοδοξία, ανέφερε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

    «Το αποψινό Eurogroup είναι αρκετά περίπλοκο. Βρίσκομαι σε συνομιλία με τους βασικούς παράγοντες για να βρεθεί λύση, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Υπάρχει κάποια αισιοδοξία, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο. Ελπίζω να είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα σε μερικές ώρες», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    [03] Μ. Σαπέν: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

    «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση το Εurogroup.

    «Η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο, όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό» κατέληξε.

    [04] Spiegel: Η ΕΚΤ προετοιμάζεται για ενδεχόμενο Grexit

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» το οποίο επισημαίνει ότι στη Φρανκφούρτη πραγματοποιούνται «ασκήσεις επί χάρτου» προκειμένου να εκτιμηθεί το πώς θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να παραμείνει ενωμένη η υπόλοιπη Ευρωζώνη.

    Το περιοδικό επισημαίνει ακόμη ότι παρά τις σχετικές διαψεύσεις, η ΕΚΤ ασκεί πίεση προς την Ελλάδα ώστε να επιβληθεί περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς τα εμβάσματα από ελληνικές τράπεζες προς το εξωτερικό, ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ημερησίως.

    Επιπλέον, όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το ΔΝΤ θεωρεί ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας διαχειρίσιμη από τις άλλες χώρες.

    [05] Γ. Βαρουφάκης: Ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία

    Την ελπίδα να βγει «λευκός» καπνός από τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

    «Ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διανύσει τα δέκα επιπλέον μίλια της διαδρομής και τώρα αναμένει από τους εταίρους της να τη συναντήσουν, όχι διανύοντας τη μισή διαδρομή αλλά το ένα πέμπτο της διαδρομής που διένυσε η Ελλάδα.

    «Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα γίνει μια συναδελφική συζήτηση και ελπίζουμε ότι τελικά θα βγει "λευκός" καπνός» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

    Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Βαρουφάκη, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ , Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διευκρινίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών , Κομισιόν: Μία συμφωνία με την Ελλάδα «είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον», Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μέσα στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη

    [06] Συνάντηση Βαρουφάκη, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ

    Η ελληνική πλευρά προσέρχεται με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, είμαστε απόλυτα θετικοί και διαφαίνεται μια αναγνώριση των προσπαθειών μας, ανέφερε ελληνική πηγή στις Βρυξέλλες. Ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές και ιδιαίτερα μία πλευρά να επιδείξει την αναγκαία προσαρμογή στη θέση της, σημείωσε.

    Αυτή την ώρα διεξάγονται συναντήσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ με τους κ.κ. Σόιμπλε και Βαρουφάκη, με στόχο την προετοιμασία της συνεδρίασης του Εurogroup για την Ελλάδα, που θα αρχίσει στις 17.30 ώρα Ελλάδας.

    Όπως έγινε γνωστό, προηγήθηκε συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος το Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στη συνέχεια, οι τρεις αξιωματούχοι θα συναντηθούν χωριστά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη ώστε να επιχειρηθεί, με βάση τις συναντήσεις αυτές, να ετοιμαστεί ένα συμβιβαστικό κείμενο.

    Διαβάστε επίσης: Στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Eurogroup

    [07] Κομισιόν: Μια συμφωνία με την Ελλάδα «είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον»

    Οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο του Eurogroup, υπήρξε πρόοδος και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον αν όλοι εμφανιστούν λογικοί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές να υπάρξει σήμερα συμφωνία τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί και ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά.

    Εξάλλου, όταν τού ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ότι κινούνται κοντά στις θέσεις του Βερολίνου, ο Μ. Σχοινάς είπε ότι ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν ήταν το προϊόν συμφωνίας ούτε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά ούτε και με τους εμπλεκόμενους επιτρόπους.

    Οι συζητήσεις συνεχίζονται στο επίπεδο του Eurogroup και η Κομισιόν, εκπροσωπείται από τους επιτρόπους Πιερ Μοσκοβισί και Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει προσωπική εμπλοκή στο θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

    [08] Μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών

    Μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ενισχύει τη συνεπή στάση τους στην αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων και σε αντιστάθμισμα για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις τα προηγούμενα χρόνια και θα παραμείνουν συνεπείς και στις φετινές τους υποχρεώσεις.

    Η ρύθμιση αυτή σύμφωνα με την υπουργό εξετάζεται να κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα αφορούν είτε τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ή το φόρο εισοδήματος.

    [09] Στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Eurogroup

    Στις17:30 ώρα Ελλάδας, αντί για τις16:00 που ήταν προγραμματισμένο, θα αρχίσουν οι εργασίες του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Γ. Ντάισελμπλουμ με μήνυμά του στο Τwitter.

    Πηγές του Συμβουλίου, απέδιδαν την καθυστέρηση αυτή σε διμερείς διαβουλεύσεις που θα προηγηθούν της συνεδρίασης σε μια προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας του.

    Στις εργασίες θα συμμετάσχει και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - Α. Μέρκελ «σε θετικό κλίμα»

    Και η Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup

    Γ. Σακελλαρίδης: Δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση

    Μ. Λ. Αλμπουκέρκ: Η Πορτογαλία επιμένει στην τήρηση του προγράμματος από την Ελλάδα

    Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας βλέπει μία «ακτίνα ελπίδας» για συμφωνία στο Eurogroup

    [10] Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

    Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν σήμερα, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές αισιοδοξούν πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Η απόδοση των 3ετών ομολόγων μειώθηκε 82 μονάδες βάσης στο 15,6%, ενώ των 10ετών τίτλων υποχώρησε 12 μονάδες βάσης στο 9,5%. Αντανακλώντας τις ελπίδες για εξεύρεση μίας λύσης που θα αποτρέψει μία αναταραχή στις αγορές άλλων αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, οι αποδόσεις των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών 10ετών ομολόγων παραμένουν σταθερές στο 1,62%, 1,56% και 2,27%, αντίστοιχα.

    Αλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι οι κάτοχοι ομολόγων είναι απροσδόκητα αισιόδοξοι, παρά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας έως τώρα για το θέμα της Ελλάδας.

    [11] Α. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα "είναι μέσα στην ευρωζώνη" και "πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη".

    "Η θέση της Γαλλίας είναι να γίνουν τα πάντα ώστε από την ελληνική πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά να μπορέσει να υπάρξει μια ακόμη ισχυρότερη συνοχή της ευρωζώνης", δήλωσε ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

    "Δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα σενάριο για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Άλλωστε δεν είναι αυτή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Το έχει δηλώσει επανειλημμένα", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    "Από τότε που έχουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, η πολιτική δράση έχει στόχο να παραμείνει η Αθήνα στην ευρωζώνη",δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ. "Ο ελληνικός λαός έκανε σημαντικές θυσίες γι' αυτό και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε σ' αυτό το δρόμο" συνέχισε.

    Ωστόσο, "εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ανάγκη βελτίωσης της ουσίας των προτάσεων ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε μια συμφωνία στην Μπούντεσταγκ" υπογράμμισε η καγκελάριος, καθώς το πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να εγκριθεί από την Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

    Με τη νέα συνεδρίαση της Ευρωομάδας σήμερα "αρχίζει μια φάση εντατικής διαβούλευσης και ελπίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα", δήλωσε η Μέρκελ.

    [12] Π. Ιγκλέσιας: Αν δεν συμφωνήσουν με την Ελλάδα, σε λίγους μήνες θα διαπραγματεύονται με την Λεπέν

    Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα [..] ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με τη Μαρίν Λε Πεν, δηλώνει στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC, ο ηγέτης των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

    Συγκεκριμένα, ο 36χρονος Ισπανός πολιτικός προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, εάν συνεχίσουν να εφαρμόζουν έναν δογματισμό που έχει φέρει εμάς τους Ευρωπαίους σε μία καταστροφή, ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με την (επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λε Πεν. Και δεν θέλω αυτό να συμβεί» τονίζει ο κ. Ιγκλέσιας.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Ιγκλέσιας, παρότι είναι μόλις 36 ετών, θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας. Αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του σταθμού, είναι ένα γεγονός που φαίνεται να ανησυχεί τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, που συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα. «Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που μίλησαν με το CNBC, υπουργοί Οικονομικών και πρωθυπουργοί στην Ευρώπη εκφράζουν ανησυχία ότι εάν φανούν επιεικείς με την Ελλάδα, αυτό θα ενθαρρύνει άλλα κινήματα που εναντιώνονται στη λιτότητα. Το κόμμα του Ιγκλέσιας, οι Ποδέμος (=Μπορούμε) είναι στην κορυφή του καταλόγου» προσθέτει το CNBC.

    [13] Ο Αυστριακός Καγκελάριος Φάιμαν επιθυμεί να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα σήμερα

    Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε ότι επιθυμεί να δοθεί γρήγορα μια λύση στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της στην ευρωζώνη για το θέμα του ελληνικού χρέους, ενώ εκτίμησε πως η εσπευσμένη απόρριψη από μέρους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε της πιο πρόσφατης ελληνικής πρότασης ήταν «υπερβολική».

    «Βρίσκω ότι πρέπει να είναι κανείς σκληρός σε ό,τι αφορά πραγματικά ζητήματα, αλλά να αναζητεί έναν τρόπο συνεννόησης με τον άλλο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά αξίζει να της δοθεί κάποια υποστήριξη. Ερωτηθείς εάν επιθυμεί να υπάρξει μια συμφωνία στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Φάιμαν απάντησε: «ασφαλώς».

    [14] Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μέσα στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα «είναι μέσα στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη».

    «Η θέση της Γαλλίας είναι να γίνουν τα πάντα ώστε από την ελληνική πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά να μπορέσει να υπάρξει μια ακόμη ισχυρότερη συνοχή της ευρωζώνης. Δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα σενάριο για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» πρόσθεσε ο Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

    [15] Μ. Ρέντσι: Δεν μπορούν να φέρονται κάποιοι σαν να μην κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές

    Τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις που συνδέονται με την Ελλάδα και παράλληλα, αναφορά στο Ουκρανικό και την κατάσταση στην Λιβύη, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

    Σε παρέμβασή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai, επίσης, o Mατέο Ρέντσι υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ότι «δεν μπορούν να φέρονται κάποιοι, σαν να μην κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας, τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές» προσθέτοντας ότι «ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ματς στο σημερινόEurogroup και για τον λόγο αυτό δεν παίρνει μέρος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στη Ρώμη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 February 2015 - 15:30:30 UTC