Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χρυσοβελώνη: Δεν θα κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των Ελλήνων πολιτών
  • [02] Γ. Σακελλαρίδης: Δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση
  • [03] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα ενόψει του τριημέρου
  • [04] Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας βλέπει μία «ακτίνα ελπίδας» για συμφωνία στο Eurogroup
  • [05] Μ. Λ. Αλμπουκέρκ: Η Πορτογαλία επιμένει στην τήρηση του προγράμματος από την Ελλάδα
  • [06] Ελβετία: 49 τραυματίες από σύγκρουση τρένων
  • [07] «Ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να εξαντλεί τις δυνατότητες του και να δοκιμάζει πολλά μουσικά είδη»
  • [08] Η έλλειψη ύπνου ανοίγει τον ... δρόμο για τον διαβήτη

  • [01] Μ. Χρυσοβελώνη: Δεν θα κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των Ελλήνων πολιτών

    «Αποτελεί κόκκινη γραμμή μας. Τα νομοσχέδια που έχουμε εξαγγείλει και κινούνται προς την κατεύθυνση ανακούφισης του ελληνικού λαού πρέπει να τα προχωρήσουμε» τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Τέλος στην πολιτική, τους στόχους και τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω διάλυση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, διότι οι πρώτες μεταρρυθμίσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, κινούνται προς την κατεύθυνση της ανακούφισης του ελληνικού λαού. Επομένως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κάνει πίσω από οτιδήποτε μπορεί να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των Ελλήνων πολιτών και από οτιδήποτε δεν κινείται στην κατεύθυνση να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Σε ερώτηση για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε: «Ο κ. Σόιμπλε μάλλον απομονώθηκε, μάλλον πήρε την απάντηση από την Κομισιόν. Βλέπουμε ότι το αίτημα της Ελλάδος παρά το ότι ο Σόιμπλε ήθελε να το απορρίψει ως απαράδεκτο, εισάγεται στοEurogroupπρος συζήτηση.

    Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία επωφελής για την Ελλάδα και σε πλήρη αντιστοίχιση με την εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ηςΙανουαρίου, για να βάλει τέλος στην πολιτική λιτότητας που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η συμφωνία θα έχει την έννοια της παράτασης της δανειακής συμβάσεως και όχι της εφαρμογής του ίδιου προγράμματος, με τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρχουν από την πλευρά μας μονομερείς ενέργειες ή στόχοι και μεταρρυθμίσεις με υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος. Περιμένουμε τη σημερινή εξέλιξη με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η λύση που θα δοθεί για την Ελλάδα θα είναι λύση ευρωπαϊκή και όχι μόνο για την Ελλάδα. Το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς ελληνικό... Είμαστε υπέρ μιας ΕΕ, στην οποία τα κράτη-μέλη θα είναι ισότιμα μεταξύ τους. Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τον ρόλο που θέλει να παίξει η Γερμανία».

    [02] Γ. Σακελλαρίδης: Δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση

    «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάνουμε διάλογο και δίνουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση και να τηρήσουμε τη λαϊκή εντολή» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Πρωινό ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε: «Ο καθένας κρίνεται για την τοποθέτησή του στο να βρεθεί λύση».

    Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, ώστε να βρεθεί λύση στο σημερινό Eurogroup, είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ, η οποία, όπως τόνισε, «έγινε σε καλό κλίμα, δεδομένου του άσχημου κλίματος και της σκληρής στάσης της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα».

    «Αν η κυβέρνηση είχε κάνει "στροφή 180" μοιρών θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες» απάντησε ο κ. Σακελλαρίδης σε όσους ισχυρίζονται αλλαγή στη στάση της στον τομέα των διαπραγματεύσεων. «Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας» είπε και εξήγησε γιατί δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Ο βασικότερος λόγος, που δεν κατατέθηκαν, είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν» είπε.

    Αναφερόμενος στο αίτημα που απέστειλε χθες η ελληνική πλευρά στους Ευρωπαίους, έκανε σαφές ότι: «Δεν έχει ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, ούτε αξιολόγηση» διαφορετικά, «θα είχαμε υπογράψει πριν από δέκα μέρες». Είπε ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος, κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο αίτημα, το οποίο απέστειλε η ελληνική πλευρά, ενώ για την τρόικα σημείωσε ότι ζητούμενο είναι η συνεργασία να γίνεται με τους ίδιους τους θεσμούς και τους ηγέτες τους. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβολή πολιτικών από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών» κατέληξε.

    [03] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα ενόψει του τριημέρου

    Αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, που πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας με αφορμή το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, σχεδίασε και θα εφαρμόσει από σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα, η ΕΛΑΣ.

    Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :

    Β· Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Β· Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

    Β· Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

    Β· Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

    Β· Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

    Β· Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

    Β· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

    Β· Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

    Β· Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

    [04] Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας βλέπει μία «ακτίνα ελπίδας» για συμφωνία στο Eurogroup

    Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας δήλωσε πως ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν σε συμφωνία για την παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

    «Χθες τη νύκτα, υπήρξε μία ακτίνα ελπίδας ότι μπορεί να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός... ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να συνεχίσει το υποκείμενο πρόγραμμα για την ενίσχυση της οικονομίας της» δήλωσε ο Αντι Ρίνε σε on line ζωντανή συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

    [05] Μ. Λ. Αλμπουκέρκ: Η Πορτογαλία επιμένει στην τήρηση του προγράμματος από την Ελλάδα

    Η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας συντάχθηκε με τη γερμανική επχιειρηματολογία για την Ελλάδα δηλώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι «δεν είναι έτοιμοι να συζητήσουν άλλους όρους» από αυτούς που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης. «Υπάρχει ένα πλαίσιο εντός του οποίου είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό το πλαίσιο, είναι το τρέχο πρόγραμμα στήριξης, το οποίο πρέπει να παραταθεί» δηλώνει ο υπουργός Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt.

    «Αντίθετα, δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε επί άλλων όρων. Τα 18 κράτη της ευρωζώνης, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνούν ως προς αυτό το σημείο» λέει. Η χορήγηση δανείων χωρίς αντάλλαγμα «δεν είναι δυνατή για κανέναν στον κόσμο, είτε πρόκειται για την Πορτογαλία ή την Ελλάδα, είτε για εσάς και για μένα» επέμεινε. «Οταν ζητώ πίστωση από την τράπεζά μου, οφείλω να δεσμευθώ για την αποπληρωμή και οφείλω να προσφέρω εγγυήσεις, έτσι λειτουργεί και όχι αλλιώς» κατέληξε.

    [06] Ελβετία: 49 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

    Δύο τρένα συγκρούσθηκαν στις 06.45 το πρωί στο Ραφτς, βόρεια της Ζυρίχης, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονίου. «Ατύχημα συνέβη το πρωί, είναι σοβαρό, υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε τοπικό τρένο και σε συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στην έξοδο του σταθμού του Ραφτς. Βαγόνια έχουν ανατραπεί, στον τόπο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, καθώς και συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες, σύμφωνα με την εφημερίδα Βlick.

    Η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στο Μυλάς και το Σαφτχάουζ έχει διακοπεί. Σύμφωνα με μέλος συνεργείου διάσωσης, την μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα 20 Minutes, 49 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

    [07] «Ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να εξαντλεί τις δυνατότητες του και να δοκιμάζει πολλά μουσικά είδη»

    Έχει ξεχωρίσει για την ιδιαίτερη φωνή του, την οποία έχουν εμπιστευτεί οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες. Ο Δώρος Δημοσθένους, λίγο πριν τις εμφανίσεις του στον Ιανό σήμερα 20 και αύριο 21 Φεβρουαρίου, μιλά αποκλειστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για τη μουσική, τα σχέδια και τους προβληματισμούς του.

    Με ...ρετρό διάθεση, ο ερμηνευτής, γιορτάζει τις απόκριες και υποδέχεται το κοινό του Ιανού, σε ένα πολύ κεφάτο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και τραγούδια από Perry Como, και Frank Sinatra μέχρι Beatles και Elvis Presley. Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ θα υπάρχει ειδική αναφορά στο ελληνικό swing και retro, με τραγούδια των Σπάρτακου, Μουζάκη, Σουγιούλ, Θεοφανίδη, Γιαννίδη, ενώ τον ερμηνευτή θα πλαισιώνουν στη σκηνή πέντε μουσικοί(πιάνο-μπάσο-τρομπέτα-σαξόφωνο και ντραμς).

    «Θέλουμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να φτιάξουμε ατμόσφαιρα εποχής ξεσηκώνοντας τον κόσμο με χορό (ακόμα και από τις καρέκλες) και τραγούδι σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Η ιδέα αυτή προέκυψε από την αγάπη μου για τη μουσική περασμένων δεκαετιών και ειδικά το swing και το rock'n'roll και από την ανάγκη μου να βγάλω μια πιο θεατρική πλευρά μου, μιας και αυτή η μουσική με την ευχάριστη διάθεση που έχει, σου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστείς και με κίνηση» λέει.

    [08] Η έλλειψη ύπνου ανοίγει τον ... δρόμο για τον διαβήτη

    Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να διαταράξει τον μεταβολισμό των λιπιδίων στο αίμα και να μειώσει την ικανότητα της ινσουλίνης να ρυθμίσει το σάκαχαρο, δημιουργώντας έτσι συνθήκες προ-διαβήτη ακόμη και σε νέους υγιείς ενηλίκους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι η έλλειψη του ύπνου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάτι τόσο απλό όσο ο επαρκής ύπνος μπορεί να συμβάλει ώστε να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια επιδημία του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής Έζρα Ταζάλι του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Diabetologia" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη, μελέτησαν στο εργαστήριο 19 υγιείς άνδρες ηλικίας 18 έως 30 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 February 2015 - 9:30:22 UTC