Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Φ. Κουβέλη
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη θέση της για μονομερείς ενέργειες
  • [03] Π. Καμμένος: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι
  • [04] Ανακοίνωση εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη για non papers
  • [05] Δέσμευση 15 τόνων οπωροκηπευτικών
  • [06] Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν τα πληρώματα των πλοίων «Ταξιάρχης», «ΑQUA SPIRIT» και «Βιτσέντζος Κορνάρος»
  • [07] Αποζημιώσεις πλέον των 21 εκατ. ευρώ θα καταβάλει σε αγρότες την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ
  • [08] Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι συνεργάζεται με τον Γ. Ντάισελμπλουμ για να εξευρεθεί λύση για την Ελλάδα
  • [09] Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [10] Αύριο αποστέλλεται το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης
  • [11] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία θέλει συμφωνία με την Ελλάδα ως το τέλος της εβδομάδας

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με Φ. Κουβέλη

    Εν αναμονή κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

    Ο πρωθυπουργός, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για τις δυσκολίες που υπάρχουν στα ζητήματα των διαπραγματεύσεων, αλλά και για την πρόταση της κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη στήριξή του στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση με τους εταίρους της ΕΕ».-

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη θέση της για μονομερείς ενέργειες

    Ενημέρωση σε βάθος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, όπως είπε, μετέφερε στον πρωθυπουργό την εμπειρία του από τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ετών, εστίασε σε δύο σημεία που εντοπίζει πως άλλαξε η στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την προεκλογική περίοδο.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως έχει αλλάξει ριζικά η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος, λέγοντας: «Χαιρόμαστε που εγκατέλειψε τη θέση της για μονομερείς ενέργειες ή για σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος και υιοθέτησε τη δική μας λογική. Έχει υπάρξει, ήδη, ένα "κούρεμα" και στο εξής μπορεί να υπάρξει και περισσότερη μείωση».

    Η δεύτερη αλλαγή που είπε ότι «βλέπει» ο κ. Βενιζέλος είναι ότι, κατά την άποψή του, η κυβέρνηση έχει δεχθεί το πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, που παραπέμπει στο μνημόνιο και τις αξιολογήσεις, κάτι που είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, ψηφίζοντας την παράτασή της έως το τέλος Φεβρουαρίου. «Έδωσα στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο του νόμου για να δει πώς είναι η δανειακή σύμβαση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης οδηγεί αυτόματα σε σύγκληση του Eurogroup και σε περαιτέρω συζήτηση.

    Σε ερώτηση για το αν η δανειακή σύμβαση μπορεί να διαχωριστεί από το πρόγραμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε «όχι» σημειώνοντας, όμως, ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης αφήνει περιθώριο για συζήτηση του προγράμματος.

    Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι χάθηκε, ήδη, χρόνος με ανούσιες συζητήσεις για τις λέξεις (για το αν είναι παράταση της δανειακής σύμβασης ή όλου του προγράμματος) και ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταθέσει την πρόταση για προληπτική γραμμή στήριξης, προσθέτοντας ότι αν δεν θέλει η παρούσα κυβέρνηση ας μην το λέει προληπτική γραμμή στήριξης, ας το λέει πρόγραμμα- «γέφυρα».

    [03] Π. Καμμένος: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι

    «Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη διαπραγμάτευση θα το κάνουμε Κούγκι» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες, σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

    Εξάλλου, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την εξακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι φάκελοι των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

    [04] Ανακοίνωση εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη για non papers

    Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, χτίζοντας πάνω στα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

    Αναφερόμενος στα non papers που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ο κ. Καραγκούνης τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πλήρως ότι παρέλαβε τη χώρα με πλεονάσματα και υποστηρίζει ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι η αφετηρία στην οποία στέκεται η κυβέρνησή του.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η κυβέρνηση «παραδέχεται ευθέως ότι η χώρα βρίσκεται σε ανάκαμψη και παραδέχεται ότι το χρέος της Ελλάδος είναι βιώσιμο, εφόσον δοθεί η βοήθεια χρέους που εξασφάλισε η κυβέρνηση Σαμαρά από τον Νοέμβριο του 2012, παραδέχεται δηλαδή, τα επιτεύγματα και την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, που μέχρι τώρα ευθέως αμφισβητούσε».

    [05] Δέσμευση 15 τόνων οπωροκηπευτικών

    Στη δέσμευση οπωροκηπευτικών συνολικού βάρους 15.222 κιλών προχώρησαν στελέχη της περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποίησαν στην κεντρική λαχαναγορά του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

    Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο σε τέσσερις επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν μήλα Ιταλίας και Πολωνίας, συνολικού βάρους 12.672 κιλών, ντομάτες βάρους 900 κιλών και λεμόνια συνολικού βάρους 1.650 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας, μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας στα πλαστικά μέσα συσκευασίας και μη έγκαιρης αναγγελίας για την άφιξη του συγκεκριμένου φορτίου από άλλο κράτος-μέλος.

    [06] Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν τα πληρώματα των πλοίων «Ταξιάρχης», «ΑQUA SPIRIT» και «Βιτσέντζος Κορνάρος»

    Με ακινητοποίηση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Ταξιάρχης» και «ΑQUA SPIRIT» της ΝΕΛ αλλά και του «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ, προειδοποιεί με σημερινή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), προσθέτοντας ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα μηνών στα πληρώματα, τα οποία θα προχωρήσουν άμεσα σε επίσχεση εργασίας.

    Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 19/02/2015, λόγω επίσχεσης εργασίας του πληρώματος, δεν θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΑQUA SPIRIT» από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

    Την Παρασκευή 20/02/2015, δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης το δρομολόγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ταξιάρχης» από το Λαύριο για Αγ. Ευστράτιο-Λήμνο και Καβάλα και του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» για Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Πηγάδια, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

    [07] Αποζημιώσεις πλέον των 21 εκατ. ευρώ θα καταβάλει σε αγρότες την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ

    Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 21.695.877 ευρώ, θα καταβάλει μεθαύριο Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σε 11.466 δικαιούχους αγρότες.

    Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες, κηπευτικά, καπνά αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να καλούν στον αριθμό «1540».

    [08] Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι συνεργάζεται με τον Γ. Ντάισελμπλουμ για να εξευρεθεί λύση για την Ελλάδα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται ότι δήλωσε σε μια γερμανική εβδομαδιαία οικονομική ειδησεογραφική επιθεώρηση ότι συνεργάζεται με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. «Εργάζομαι από κοινού με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ για να επιτευχθεί μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, προκειμένου να γεφυρωθεί ο χρόνος ως το καλοκαίρι», σημείωσε ο Γιούνκερ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό WirtschaftsWoche και δημοσιεύεται σήμερα.

    [09] Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ο Λετονός επίτροπος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γούνκερ και ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, αναζητώντας την πιθανότητα μιας κοινής βάσης για παράταση του ισχύοντος προγράμματος της Ελλάδας.

    Όπως είπε ο Β. Ντομπρόβσκις, η παράταση του ελληνικού προγράμματος είναι σημαντική, γιατί επιτρέπει την απεμπλοκή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα και δίνει χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση και στους εταίρους της να διαπραγματευτούν επί της ουσίας του προγράμματος. Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες αναμένουν πρώτα το ελληνικό αίτημα και στη συνέχεια θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες και τις διατυπώσεις του, ανέφερε ο Β. Ντομπρόβσκις και σημείωσε πως αν κριθεί απαραίτητο, ο κ. Ντάισελμπλουμ θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup.

    Σε ερώτηση αν και κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για το τι εννοούμε «δανειακή σύμβαση» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί στο Eurogroup.

    Ωστόσο, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι το Eurogroup κατέστησε σαφές σε όλους και στην Ελλάδα ότι ο τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος συνοδεύεται από προϋποθέσεις, αλλά και από ευελιξία.

    Τέλος, ο Β. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι η Επιτροπή παρατηρεί κάποιες ανησυχητικές τάσεις στην ελληνική οικονομία.

    [10] Αύριο αποστέλλεται το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης

    Αύριο το πρωί αποστέλλεται στους θεσμικούς εταίρους της ΕΕ το αίτημα της Ελλάδας για την παράταση της δανειακής σύμβασης.

    Το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    Διαβάστε επίσης: Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον Γ. Ντάισελμπλουμ για να εξευρεθεί λύση για την Ελλάδα

    [11] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία θέλει συμφωνία με την Ελλάδα ως το τέλος της εβδομάδας

    Η Γαλλία επιθυμεί «να εξευρεθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας» για τη χρηματοδότηση του χρέους της χώρας, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο.

    «Οι συζητήσεις οι οποίες έχουν γίνει δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής. Η επιδίωξη της Γαλλίας είναι να εξευρεθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα ως τα τέλη της εβδομάδας, η οποία θα λαμβάνει υπόψη» τόσο «την ψήφο των Ελλήνων» όσο και «την τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων», τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Σαπέν, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 2015 - 15:30:26 UTC